Vad i helvete! Här sitter man med en kopp kaffe, försöker vakna och så läser jag i AB om ett stackars pensionärspar som inte får bo ihop under sina sista år:

"Arne, 94, håller Gunnel, 86, försiktigt i handen och berättar att de fortfarande är nykära.
Efter 63 år har paret Kojefors bara en önskan: att få tillbringa de sista åren tillsammans.
Men byråkratin säger nej."

Alltså... ett äldre par som har jobbat hela sitt liv. När de sedan blir pensionärer ska de givetvis kunna njuta av resten av sina liv tillsammans. Detta är ju för fan självklarheter vi pratar om! Vad är det för några jävla praktpucko som ens VÅGAR att sära på dem?

Lös detta omedelbart... annars åker jag fan upp och bitchslappar er hela bunten. *fmack* *fmack* *fmack* *fmack*

För att ge ansvariga politiker en liten "hint" om vad svenska folket anser om detta så ska jag hjälpa er på traven med en bild från AB´s omröstning.


 

Ser ni vad svenska folket vill? Seså... gå nu och utför vår vilja, kära politiker, det är det ni är till för... ibland känns det som ni glömmer det där.


Politiker... man kan fan inte slappna av en sekund ens innan de börjar spela Tetris eller något istället för att göra sitt jävla jobb.


UPPDATERAT:

Nu går SKL ut och försvarar det hela... eller försöker... AB - AB - AB

Lägg av! Detta är gamla personer som har gjort sitt för Sverige, de har arbetat i hela sitt liv och betalat skatt och SKA FÅ HA en värdig ålderdom. Sluta babbla om var ansvaret ska ligga och hur "ojojoj"-svårt det är och lös problemet!


Skriv en kommentar

Till deras försvar, tetris är faktiskt riktigt beroendeframkallande.

Pezster 
· Svar till Nicole

Iofs... ;)

lika jävla sjukt varje gång det händer. är det så svårt att låta förälskade par bo tillsammans?

Pezster 
· Svar till Tinky

Precis. Jag förstår inte ens varför de som sköter äldromsorgen inte förstått detta automatiskt... jag menar... det här är fan ingen vetenskap.

Det är Eskilstuna Kommun som särar på det gamla paret. Samma kommun som dessutom har mage att ha en skattesats på 34 procent. Så ja, det är helt okej att bitchslappa dem.

Våra skattepengar räcker inte till både våra gamla och nya ensamkommande.

Pezster 
· Svar till Anna Nym

Klart det gör. Detta är inte ens öppet för diskussion. Det handlar om ren och skär respekt.

Så typiskt gnälliga och hjälplösa Sverige att skylla på byråkrater. Självklart kan man inte erbjuda dyra sjukvårdsplatser till friska anhöriga, det skulle vara ett enormt resurs slöseri. Tydligen i det här fallet finns det anhöriga, de kan ju faktiskt hjälpa sina föräldrar att med kommunen jobba fram en lösning, det är mig veterligen inte förbjudet i Svedala att ta hand om sina anhöriga själv. Visa hela »

Pezster 
· Svar till http://skandinaviflorida.com

Kanske inte alla har anhöriga som kan ta tag i det?
Det är samhällets plikt att fan ta hand om de äldre. De har gjort sitt och ska få lov att åldras i lugn och ro.

Ändra på socialtjänstlagen... Skälig levnadsnivå heter det och den är inte god som i LSS lagstiftningen alltså långt ifrån det vi är vana vid idag...

En sak som personer dock inte tänker på är att om man är frisk och flyttar in på ett SÄBO i fråntar man en sjuk person möjligheten till god omårdnad...

Om vi skall ändra på detta måste vi nog börja betala... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jenny

Jaha... inga nya argument här inte... du står fortfarande och tänker i samma gamla banor. Jag vidhåller att det går att lösa. Utan "rejält mycket mer i skatt"...
Förresten... har itne de gamla redan betalat skatt JUST FÖR ATT bli omhändertagna när de blir äldre? Eller?

och varför måste han ha sjukvårdsplats? kan man inte liksom... ha en till säng i samma rum...? låta honom betala en viss hyra, precis som paret gjorde i sin egen lägenhet? det är inte som att det är vård han ber om. det är bara den ena av paret som behöver den dyra vårdplatsen. den andre vill bara vara där.

Pezster 
· Svar till Tinky

Det är ju sånt här tänk jag efterlyser!!! Det GÅR att lösa. Jag ger mig fan att man kan lösa det billigt till och med... om vissa bara drar ut sina huvuden från sina egna rövhål och lär sig tänka lite.

Ja vi låter storebror ta hand om hela skiten. Vi slutar alla jobba, för alla har faktiskt inte lust att jobba, det är fanimej en rättighet att få sitt lyxliv betalt om man inte har lust att stå och lukta illa när man steker hamburgare. Och om jag vill ha 15 fruar och tolv hundar och vill att staten ska ta hand om mig och min nära när jag är gammal så är det inte deras rätt att behandla mig som skit. Jag kräver att staten s... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Stefan

Hahhaha... båda ska ju bo någonstans? Så det där går att lösa.
Stefan... skärp dig nu för fan.
Ska vi gå in på att vi ska ta hand om folk beroende på om de är bra människor eller inte?
Jisses... jag har precis fått skåda en ny definition av idioti.
Läs om din kommentar för fan.

Tänk om alla par skulle få bo tillsammans det skulle inte funka på ett boende,det kostar för mycke.

Pezster 
· Svar till leila

Jag ger mig fan på att det går att lösa. De måste ju bo någonstans... eller hur?
Säkert väldigt enkelt att lösa. Men det fattar inte vissa...

Du sa precis vad jag tänkte o kände JÄVLA PUCKON

leila, vad är det för snedtänk? Varför skulle det kosta för mycket? De betalar ju för sig, precis som i sitt vanliga boende.
Det är såna som du utan fantasi som bara ser problem istället för lösningar.

Det känns inte som särskilt modernt eller progressivt tänk att låta samhället ta hand om allt och sedan luta sig tillbaka med kaffekoppen och gnälla. Om man nu vill att samhället ska ta hand om allt och alla som har massor av rättigheter så får man väl snällt följa de regler som samhället sätter upp? Vill man ha till en förändring är det lättast att börja med sig själv, om nu detta pars be... Visa hela »

Pezster 
· Svar till http://skandinaviflorida.com

Öh... ok. Du gör med andra ord som alla med hjärna gör när det inte fungerar. Det får du inte cred för. Nu snackar vi om att äldre par ska kunna bo ihop... oavsett. Det har de redan betalt för med alla år av skattebetalande... du vet...
Visst... man kan hålla truten och ta hand om allting själv... vilket man blir tvungen till om det blir så här... fast jag ser hellre att man ber politikerna skärper sig.
Hur m... Visa hela »

Pezster 
· Svar till http://skandinaviflorida.com

Hahahaha... du bor i USA dessutom... nu föll allting på plats...

Hahahahahhaaha... hur kul som helst.

Vilka är de 1% som sagt nej? Representanter för ekonomikontoren vid kommunerna?

Pezster 
· Svar till Eduronflux

Säkert. De där kostymråttorna med sina diagram och miniräknare...

Sluta diskutera och handla. OK. Så jag slutar med bägge delarna. Now what?

Pezster 
· Svar till intERIKtigtklok

Hahhaa... point taken. Ändrat.

Tack för att du sätter ord på det man känner, Pezter.

Jag önskar att de som styr vårat land idag får förmånen att bli gammal med sin kärlek... och tillslut hamnar i samma sits som paret ovan. Hur hade varit då?
Hade de velat bli separerade från den de levt sitt liv med, när slutet börjar närma sig och deras kroppar börjar bli trötta och lida av krämpor?
Jag tror faktiskt inte det -... Visa hela »

Kommentera