I rest my case...

"Kungaförtroendet minskar stadigt" skriver DN. Det där förbryllar mig. Förtroende har man liksom för personer som faktiskt gör något. T.ex har jag förtroende för min husläkare. Förtroende har man INTE för personer som förväntas göra något men som inte klarar av det... t.ex. politiker.

Vad i helvete gör kungen för mig som jag ska ha förtroende för? Sitter och pillar sig på pungen i slottet framför brasan? Allvar... Jag kan inte ha förtroende för kungen för jag vet ju inte vad fan han gör? Öh... alltså... utöver pungpillandet.

Han kan vinka. Ok. Han kan klippa av band med gigantiska saxar. Han ler fånigt in i kameror och ser senil ut. Han jagar klädd i lustiga kläder. Ni ser mönstret? Det är även kallat "Saker som en full babian hade klarat av".

Han har dessutom ingen som helst makt och kan inte påverka mitt liv ens om han försökte. Han bor i ett slott som vi betalar av något sjuk anledning och han reser en del... och... öh... tja... vad fan gör han? Utöver det gaktum att han är en löjligt dyr levande prydnad? Sveriges lilla rasknähund... som dessutom har en stamtavla som... öh... inte är speciellt imponerande. "Sämst In Show", typ. Hela familjen är ett stort jävla skämt. En hel familj som inte kan ett skit? Och vi ger dem lön?! Inte undra på att Sverige går åt helvete.

Så... istället för att säga att folk "tappar förtroendet för kungen" vill jag se intervjuer med folk som faktiskt har förtroende för kungen! Vem i helvete anser att kungen tillför något? Jag vill se en bild på en enda person som viftandes med en flagga kan argumentera för att vi ska ha kvar skiten. Hela kungafamiljen är så menlös att jag blir tokig.

Ta bara prinsen... jag misstänker att han är hårt efterbliven. Jag har aldrig hört honom prata längre meningar och jag tycker att kungen och drottningen ser fruktansvärt nervösa ut varje gång de ser en journalist närma sig honom. All mediakontakt är strikt kontrollerad. En kontakt till mig säger att de måste torka av insidan på hans lilla racerbil eftersom det är saliv på den efter prinsens: "bllrrrrrrrm, bllrrrrrmmm!!"-ljud när han kör runt, runt och runt banan. När bensinen tar slut kommer prinsen besviket gående och säger:

"Pappa... nu gick bilen sönder... IGEN! Det hjälper inte om jag gör "bllrrmmmm"-ljudet jättehögt ens..."

Samma källa säger att det fortfarande ligger tre kritor, en halv prinskorv och två av Silvias diamanter i näsan som han pillade upp där när han var liten.... öh... utom den halva prinskorven... det hände i förra veckan när kungens uppmärksamhet var på annat håll.

Nej... vi avskaffar kungatramset. Jag ser framför mig en dokusåpa när kungen nervöst stapplar in på Arbetsförmedlingen och tar en nummerlapp. Jag vill se minen när han inser att han inte kan ett jävla skit och antagligen måste ta ett svart städjobb på McDonalds. Den enda i familjen som kommer åtnjuta någon form av standard "från förr" med tjänstefolk är den lille prinsen... eftersom människor med hans mentala förmåga ofta får en personlig assistent. DET kan jag unna stackaren.

AB - SvD - DN - Exp - GP -

Skriv en kommentar

Han gor en mkt bra sak: Sa lange han finns dar, slipper vi Mona Sahlin som president. Bara tanken...

Pezster 
· Svar till Polaris

Varför slipper vi Mona? Jag fattar inte...

Lägg även till att de inte ens är åtalbara, vilket innebär att kungen skulle kunna göra en "falling down" och sen slippa undan straffet......

Föressten pez jag var bara tvungen saxa sista delen om prinsens metala förmåga till min blogg , du är självklart länkad tillbaka hit :) spjalket.blogspot.com/2010/04/kungpung.html

Pezster 
· Svar till Vegetal

Hahaha... Saxa på bara :)

Inte nog med att monarki i sig är medeltida och efterblivet sa det racker och blir over, Sverige har dessutom begavats med ett kungahus som verkar vara resultatet av manga hundra ars inavel. Jag har gjort en helt ovetenskaplig undersokning genom att varje gang jag reser fraga lokalbefolkningen om de kanner till att Sverige har en kung och drottning; Du kan ju kanske gissa vad 95 % svarar. Om det ar att gora reklam for landet som ar syftet med kungahuset idag sa kan jag garantera att vilken... Visa hela »

Pezster 
· Svar till linda

Kungen är ett skämt och ska bort.
Det kommer bli så... men det hade kunnat gå MYCKET snabbare.

Pezster, Polaris menade att om vi avskaffar monarkin så blir det republik och då får vi en president istället. T.ex. Mona Sahlin.

Pezster 
· Svar till Candy

ARGH!
Jaha... ajaj... men Mona kommer bli president lika mycket som hon kommer bli statsminister...
Fan... blir hon statsminister omyndigförklarar jag hela Sverige.

"Kungen visar med händerna. Tiden flyter ihop. Det är svårt att minnas vad som är före och efter sedan annandagens morgon. Det är ett enda stort utsträckt nu.

- Man ställer sig frågan, vad har hänt? Vad har vi gjort? Vad har jag gjort?"

ja, jag slet det ur sitt sammanhang. det är rätt kul i allafall :)

Pezster 
· Svar till Tinky

haahahaha... lysande!

hmmm... okej. Jag kan ta ett exempel på där kungen faktiskt har gjort nåt bra. Ett företag i sverige vill utöka utomlands för att dom vill växa och utöka sitt företag. I ett par år ber dom om ett möte med dom ansvariga för just deras bransch i det land dom vill utöka till men får ett nej var ända gång. När dom nästa gett upp får dom veta att kungen ska dit på ett besök och ska ta me... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Pontus

Hmpf... om vi satsar alla dess miljoner på ett gäng svenska "babes" om kan dansa korvdansen i businesssammanhang. Enda sättet att få ta del av dansen är att göra affärer med svenska företag!

Pontus:
Anledningen är att en stadschef på besök måste välkomnas av en annan stadschef. Hovet tar nästan alltid med sig företag på sina besök vilket gynnar företagen och Sverige; Företagen som gynnas betalar mycket mer i skatt än hovet får av staten.

En republik är bevisat mycket dyrare än monarki.

Får vi någonsin EN individ som styr Sverige flyttar jag. Att (som någon nämnde ovan) t ex Mona Sahlin eller någon annan vänster vriden kandidat får chansen att själv spy skit över det här landet är det Värsta som kan hända. Låt kungahuset leka i sandlådan i all evighet, så länge vi inte har en republik.

Pezster 
· Svar till Jacob

Öh... Kan vi inte bara sparka kungen och fortsätta som vanligt???
Han styr ju inget... Hans funktion är noll...

Här håller jag faktiskt inte med dig...jag tror att kungahuset tillför bra mycket mer än vad det kostar. Har läst siffran 110-125 miljoner kronor om året som kostnad, och detta är ju en fjärt i orkanen om man jämför med många andra utgifter.

Sedan tycker du nog om den här:

www.intetnytt.se/humor/42-ovrigt/215-daniel-westlings-twitter

;)

Pontus: Du har helt rätt! Han sitter nog inte bara och pillar på sig själv. Han kanske pillar på Silvia ibland också. Men mest på sig själv, tror jag iaf... Men jag är ju ingen expert såatteee...

För att stödja din tes om prinsen sk mentala mognad har du kanske sett denna : www.intetnytt.se/humor/42-ovrigt/215-daniel-westlings-twitter

westling och prinsen har ju släppt en låt ny också. vad säger man?
www.youtube.com/watch?v=B59HtDWtUfo

Tack Candy :) Ja, exakt. Problemet ar att vi skulle bli en republik utan monarkin. Jag haller helt med pincipiellt att ett kungahus ar en forlegad ide. MEN, det kunde som sagt varit varre. Jag tror det ar battre att ha en familj som agerar sveriges "barbiedockor" (hur kul ar det egentligen?) , som faktiskt skoter sig ratt bra (jamfor andra kungahus) och definitvit ar harmlosa, an att behova dras med presidentval. De enda lander som har det battre ar commonwealth-landerna sasom Canada... Visa hela »

För en gångs skull kan jag inte helt hålla med dig, Pezter.
Kungen (och resten av familjen (kanske undantaget Madde och prinsen)) är en oerhört bra reklam för Sverige och genererar, indirekt, rätt solida turistinkomster.
Dessutom fungerar de som smörjmedel för många företag i utlandsaffärer.
Om detta kompenserar kostnaden vet jag inte, men jag skulle nog tro det.

Kan inte vi bara avsäta kungafamiljen och fortsäta som vanligt utan att byta till republik

Kommentera