Dr Norman Finkelstein sätter ord på mina tankar (tack Miranda för länken) när det kommer till allt hänvisande till förintelsen i debatten på nätet. Starkt klipp, rekommenderas starkt.

Dessutom visar det sig nu (även om nyheterna är lite långsamma med att få det rätt idag) att de där grodmännen som israeliska soldater sköt... visade sig vara några som skulle fiska lite. Snyggt jobbat. Skjut först fråga sen verkar vara det som gäller just nu. Det räcker inte med fördömanden längre... nu krävs det handling. Bojkott, ja, inte vet jag... inte fler FN-resolutioner mot Israel bara eftersom de är det land som brutit mot/inte följt flest resolutioner av alla.

Läste förresten att Iran nu ska skicka båtar till Gaza, givetvis kryddar de med lite hot om våld. Så jävla typiskt... precis när det börjar bli en bra debatt så kommer de där idioterna och ska göra det värre. Suck.

Kan man inte omyndigförklara regeringar? Hmm, det borde man kunna.

AB - SvD - SvD - SvD - SvD - DN - DN -

Skriv en kommentar

Åh vilken härlig kille. Bara efternamnet gör honom grym!

Ja, omyndigförklara regeringar borde man få göra. Kan inte du skicka en lista med efterblivna regeringar som borde avsättas till världssamfundet! Vi litar på ditt omdöme! Hehe

Pezster 
· Svar till Evelina

Han är grym. Och snacka om att sätta på plats. Lysande!

Nu krävs handling... Vadå, om bojkott är fel, om våld är fel, om FN är fel? Du bidrar gärna med att höja tonläget, som så många andra just nu. Vad är du ute efter? Är det bra debatt när alla skriker i affekt.

Föresten har vi en krigsförbrytare som utrikesminister men ingen verkar bry sig!

Pezster 
· Svar till Claes

Bojkott mot Israel är väl inte fel? Något måste göras. Eftersom alla gapar, bildas det ett till slut ett ramaskri som gör att länder MÅSTE agera. Vad tycker du man ska göra... sitta tyst?

Öh... krigsförbrytare? Exakt hur tänkte du då?

Ja han var styrelseordförande för Lundin oil när de tillsammans med Sudans regering rensade ca 200000 människor från deras byar och tusentals dödades för att säkra oljeutvinningen i södra Sudan. Sedan använde han det goda namn som humanitär han skaffat sig i Bosnien för att vifta bort kritiken. Jag tycker han skött sig bra i samband med Ship to Gaza men det är helt otroligt att han sitter där han sitter. Snacka om att mä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Claes

Ajdå... vilken tomte. Det får vi hoppas att det utreds. Inte så insatt.

Men att säga att vi inte ska höja rösten med tanke på hur det är i Palestina håller jag inte med om... det har pågått så jävla länge och inget händer... med andra ord är det dags att ryta till ordentligt.

Funkar det att ryta? För vem ryter vi?
Israels regering bryr sig knappast. Israels befolkning vill ha säkerhet NU och väljer de som levererar. Demokratins baksida, på samma sätt som vi aldrig kommer att välja en regering som ifrågasätter vår livsstil.

Claes:
Det handlar inte om att få Israels regering att inse att vad de gör är fel utan att få landets befolkning och USA att förstå att en stat inte kan bete sig på det sättet utan konsekvenser. Det Finkelstein säger är att eftersom judarna har lidit så oerhört mycket under förintelsen är deras uppdrag att skapa en fredlig värld utan att använda våld.

Vet du hur många ateister som har bl... Visa hela »

Finkelstein är en judisk hjälte. Tänk om det fanns fler sånna som han. Många fler, som vågar stå upp mot förtryck oavsett vem förövaren och offret är.

Pezster 
· Svar till G(r)ÖN

Eller hur. Det är inte ofta jag blir imponerad... men efter att ha sett den här måste jag erkänna att jag blev RIKTIGT imponerad.

Fler som honom!

At your service, good sir! :)

Titta vad jag hitta via en känd persons fb-sida?? Mycket obehagligt

www.facebook.com/profile.php?id=582796422#!/profile.php?id=1165707018&v=wall&ref=mf

Kommentera