En gubbe som håller på med "alternativ medicin" - dvs skit som inte fungerar - har toklurat svårt sjuka människor.

Gubbfan använde musselolja, hemmagjord soppa och diverse örtor och kryddor från Himalaya som då skulle borta allting. Eftersom han ändå var i farten så passade slemmot på att ofreda några patienter sexuellt.

Det är fan tillräckligt tragiskt att svårt sjuka människor i sin desperation går på sånt här trams, men att det finns kompletta as som utnyttjar dem på det här sättet är direkt vidrigt. Riktigt bra att han blev dömd till tre år och sex månader samt betala ordentliga skadestånd.

Homeopati, ayurveda, spåtanter och annan skit. Det är ju fan att folk inte lär sig någongång.

Jag var på en fest en gång för en massa år sedan och hamnade bredvid en snubbe. Det kom fram att han var homeopat och sedan började han berätta. Jag fick avbryta honom.

"Jasså. Du pysslar med något som inte finns... det är som att vara en häxa, typ." sa jag skrattandes.

"Öh, nej, homeopati är sedan länge..."

"Nej. Absolut inte. Du spär ut vatten och lurar folk att de blir friska av det. Typ. Jag vet inte exakt eftersom jag inte sätter mig in i pseudovetenskaper."

"Men..."

"NEJ!"

"Var ska du nu?"

"Ja, HÄR kan jag inte sitta. Jag tänker sätta mig bredvid någon som har ett riktigt jobb."

SvD - DN - Sk - PT -

Skriv en kommentar

"Jag vet inte exakt eftersom jag inte sätter mig in i pseudovetenskaper." Nej just det - du vet inte exakt. Precis som alla andra fanatiska och hatiska skeptiker som drar allt alternativt över en bluff-och-båg kam så vet du inte vad du pratar om. Men spy galla och hat över alla som vill prova alternativa sätt, det kan du. Jag försvarar inte just denna personen, han kanske förtjänade ett straff, men du hatar all alternativ medicin rakt ö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Shimmeringblade

Hahahahaha... jisses så arg du blev.

Men homeopati är REN bluff. Det har gjorts undersökning efter undersökning där man inte kunnat påvisa någon som helst effekt.

Till och med placeboeffekten har uteblivit.

Så homeopater är några jävla kvacksalvare som inte hade intelligensen eller viljan att ta ett riktigt jobb.

Kom inte och säg annat din dåre.

Hmm, låt mig gissa förres... Visa hela »

visste inte exakt vad homeopati var, så slog upp det. förvisso bara i wikipedia, men ändå.

"Grundidén för homeopatin är att ett ämne som kan skapa vissa symptom hos en frisk individ kan bota samma symptom hos en sjuk individ, något som brukar kallas "lika botar lika". Det finns dock inga belägg för att homeopati fungerar och inte heller några rationella skäl för varför den borde fungera"... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahaha... precis.

Jag la den i samma fack när jag hörde talas om den för första gången.

Bra fack det där.

Shimmeringblade: haha vaffan, utöver du detta? vissa naturmediciner och behandlingar HAR bevisad effekt, problemet uppstår när inget sådant bevis eller stöd finns och man ändå står och hävdar att det fungerar utmärkt.

givetvis kan man inte underskatta placeboeffekten, men det finns en gräns där idiotin tar över.

Pezster 
· Svar till Tinky

Homeopati är REN bluff.

Viss annan alternativmedicin kan ha en VISS effekt... men inte bättre än högteknologisk "good shit"- modern medicin.

Men som sagt... homeopati är REN BLUFF.

jag vet inte, allt naturmedicin är inte skit. valeriana och kamomill är ganska najs, så allt är inte skit. botar inte cancer precis, men har fullt påvisbar effekt, och är fullt tillräckliga i vissa fall.

nackdelen med valerianapiller är väl att de luktar hästbajs.

Pezster 
· Svar till Tinky

Det är precis så jag menar. Vill man ha en liten effekt så kanske de hjälper lite...

Vissa örter... vissa tésorter...

Valerianapiller (tror min flickvän testade dem) fungerar bara för att doften av dem, när du stoppar dem i munnen, knockar dig.

;)

Pezster 
· Svar till Tinky

Fast homeopati är lika effektfullt för hälsan som att äta luft för att bli mätt.

....Men för att vara rättvis så tar jag homeopatisk medicin mot min allergi - fungerar bättre än apotekets receptfria som dessutom tär på levern.
Placebo eller inte - det fungerar iaf för både mig och min storebror.

Pezster 
· Svar till Schack

Homeopatiskt vatten menar du?!
För medicin kan du inte kalla det.
Suck. Men visst... lattjo att det fungerar för dig... men speciellt allvarlig allergi kan det inte vara... eftersom placebo bara kan göra så mycket...

Hmm här ska du nog kolla upp lite för det är ganska intressant och inget hokus. Homeopati är superbra. Har jag gått på flera gånger :) Hade stressat en period och tappat lite av mitt tjocka barr. Läkarna hänvisade till apotekets piller men inget hände. Fick en dunderkur av homeopaten och hade en ny gräsmatta på skallen efter 4 veckor :)

Fast hjärnans makt är rätt stor. Folk kan väl i princip självantända bara de själva tror på det riktigt mycket :-)
Suggestion tror jag det kallas...

Tja, jag förväntade mig inte direkt att du skulle bli övertalad med tanke på att du inte ens gav homeopaten på tåget en chans att förklara eller försvara sig...

Pezster 
· Svar till Schack

Homeopati fungerar inte alls tills dess att motsatsen bevisas.
Läs Antropos kommentar... precis så!!!

Pezster 
· Svar till Schack

Apropå det där med att jag inte lät honom förklara eller försvara sig... Nej, varför det!? Killen är en idiot som lurar folk. Sådana pratar jag inte med. ARGH!!! Fatta att det är bluff!!! Hela världen vet om det utom ni som sälje skiten till de stackare som greppar efter halmstrån. Skäms på er!

Det fina med vetenskap är att den som tror på något är den som skall bevisa det. Homeopater och andra psykopater (religiösa, andeutdrivare, socionomer m.fl.) Vill att den som inte tror på dem skall bevisa att något INTE finns. Det funkar liksom inte.

Så om Shimmeringblade hade velat bli tagen på allvar av mig, så hade han fått se till att visa lite riktiga bevis innan jag osäkrat min browning och släppt lös h... Visa hela »

HAHAHA :D, shit vad trött jag var när jag läste det här. Jag tyckte att du skrev HOMOterapi och mitt huvud drog ihop att det var din bot för dom som blivit kvacksalvare.......

En månad utan kläder på ett hemskt fängelse ska nog ta vaneföreställningarna ur huvudet på dig.

Här har du din utrustning.
Får jag bara en tvål och badolja?
Det stämmer.
Inga kläder?
Det behöver... Visa hela »

Här finns mer att läsa om kvacksalvarens ursprung, tidigare affärer och avsikter:
politisktinkorrekt.info/2010/06/07/den-falske-naturlakaren-i-boras-domd-till-fangelse/

Pezster 
· Svar till Erik

Niiiice. Man bugar och tackar!

Man tar ett ämne a la "lika botar lika" och späder detta till dubbla volymen. Sparar hälften och späder till dubbla volymen osv osv osv tills man garanterat inte har en enda molekyl av ursprungsämnet kvar i "blandningen". Detta är den mest potenta versionen av medlet... Där man alltså inte har något kvar av det man tillsatte från början... Fast det kanske finns homeopatiska molekyler som är ännu mindre eller?... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mike

Hahahaha... Elallergikerna, ja... det var länge sedan man hörde något från dem!

Kommentera