Polisen går ut och varnar poliser för "farliga mail".

"I mejlen påstås att polisens namn och foto finns på en sajt som listar personer med exempelvis rasistiska sympatier eller pedofila böjelser. Men klickar man på länken smittas datorn med en skadlig kod och öppnas för intrång."

Tydligen är det så att det finns poliser (ja, människor överlag) som inte lärt sig det där som vi andra vetat i sjuhundrafemtiotusen virtuella år. Klicka inte på länkar i mail!!! GAH! Hur svårt kan det vara att förstå?

Jag skulle inte bli förvånad om det är poliser på IT-roteln som klickat på länken. Inte ett dugg. Kan tänka mig hur diskussionen över dessa "Internet-saker" kan vara där...

"Oh... kolla här! Jag har vunnit 500.000 Euro! Det står här i mailet! Allt jag måste göra är att klicka på den här länken! Vilken tur! JAG är utvald... hahaha... sug på den kära kollegor!"


*klick*


"Öh... oj... vad hände nu? Var är mina pengar? Vad fan?! Mitt konto är tomt?! Det kan inte vara rätt?!"

Dagen efter släpper polisen ett pressmeddelande:

"Bedragare på nätet! Du får INTE 500.000 Euro om du klickar på länken i mailet! Polisens IT-avdelning har själva testat. Kent Andersson (IT-chef, Sthlmspolisen) uttalar sig upprört i Aftonbladet:


- Klart vi är upprörda! Här trodde man att man skulle få pengar... som de skrev i mailet... men så var det hela en lögn. De tömde våra polisers konton istället. För jävligt helt enkelt! De ljög! Fattar du? DE LJÖG!!! En annan här på roteln klickade på en annan länk i ett annat mail... men hans penis blev minsann inte längre av det, även om det stod så. Vi måste få kontroll på det här! Alla måste kunna klicka på allting i ett mail utan att råka illa ut! Det är en rättighet!!!"

Jag säger det bara... det är samma sak som gäller som för kärlekskranka tomtar som tror att den där ryskan de har en mailkorrespondans med är på riktigt... de där stackars imbecilla idioterna som står på flygplatsen med en bukett blommor och som plötsligt inser att det inte var sant och att de blivit lurade på 500 euro. Suck...

Internet är uppenbarligen inte für alle...

AB - SvD - DN -

Skriv en kommentar

Intelligensmängden i världen är konstant, det är bara befolkningen som ökar....

Pezster 
· Svar till George69

Oroväckande snabbt dessutom.

fast min favvo är bruden som jag gick med i gymnasiet. hon var inte helt internetsavvy. hon hade inte virusprogram eller något alls i den stilen, och klickade på en länk hon fått från okänd avsändare. och blev FÖRVÅNAD när hon fick virus. "nåja" tänkte jag "då har hon lärt sig det iaf.". Efter mycket om och men blev datorn frisk, och det gick ett tag. sedan fick hon ett mejl igen, okänd avs... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahahahahahahahaha... WHAT?! Är historien sann?! Fy fan vad roligt!!!!

Det stärker min tes... att politiker... det blir bara de som inte lyckas med någonting annat i livet.

Utifrån ditt inlägg så är det UPPENBART att du aldrig jobbat med PC support. Tro mig när jag säger att tanken med en PC i var mans hem inte alltid är det absolut bästa som finns.

För oss som använder datorer är det uppenbart att man inte klickar på en sådan länk men tro mig när jag säger att merparten av personerna som sitter framför en dator är INTE vana vid den här sortens spam/phishing... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Fagel

Va? Har du med fått mail från mr. Ugambe? Hur mycket får du?

Du har tyvärr rätt... det enda problemet är att vi som då kan... automatiskt ska agera någon slags jävla supporttjänst till nära och kära.

Sist det hände fixade jag problemet och skickade en faktura på 3.000 spänn.

De betalade och sedan dess har det varit helt tyst.

:D

haha jovisst är det sant. Jag gjorde mitt bästa för att hålla truten stängd, men det var sjukt kul. det är samma människa som frånvarade från skolan (fortfarande min gymnasietid), ringde en klasskamrat under lektionstid när jag satt bredvid och frågade honom om han hade körkort.

"nej." svarade han.
"men har du en bil då?"

:D

oh ja, hon frånvarade för att hennes skö... Visa hela »

håller på att lära min pappa internet, försökte skrämma honom att han ska inte klicka på allt som kommer upp, själv ser man ju inte reklamen längre, men det gjorde ju han...höll på att knäcka mig fullständigt när jag håller på att visa honom hur mailen fungerar när han plötsligt utbrister" vadå handtag, ska man bli av med dom?" Då utbrast jag väldigt opedagogiskt att man få... Visa hela »

Vad som är återkommande är att man inte säger att det i detta handlar om att återigen drabba Windows operativsystem och inga andra. Så länge detta fortsätter och inte Microsoft hålls ansvarig för att återigen designat de tre senaste operativsystemen som enavändarsystem som beter sig som fleranvändarsystem wannabe med fruktansvärt dåligt behörighetssystem och fortfarande tillåter replikeringsprocessen helt... Visa hela »

Jag har faktiskt en pågående mailkorrespondens med Olga från Ryssland som söker en riktig man!

Jag är just nu en 29 årig VD som heter Gandalf Surballe för ett .Com-bolag, kör en Audi R8, är en stolt ägare av en minigris som heter Skvulpen och bor i en herrgård på Djursholm. :D

Ah just det jag är även avtagare till en hel drös med döda miljonärer, allt från WTC-offer till flygolyckor...... kan det finnas en koppling? :D

siffror från 5.000k € till 30.000.000 $ Snacka om att man är lyckligt lottad :D

Kommentera