Kommer ni ihåg mördaren Annika Östberg som det var ett sådant liv om? Stackaren som var dömd till livstids fängelse i USA för mord? Det var ju så där enormt viktigt att regeringen fick hem henne till Sverige av skäl och kostnader som jag aldrig lyckades med att förstå eller anse vara motiverat.

Sedan började mediaapparaten på ett nästan äckligt sätt att få fram sympatier för detta jävla stolpskott till människa. Jag bloggade om det då och jag sa bland annat att snart får vi väl se henne i media i tv-program eller liknande. Jag fick rätt.

Nu ska alltså en dömd mördare sitta och "sommarprata" i radion. Hur i helvete kan Sveriges Radio ge henne radiotid?! Vad är nästa briljanta idé? Polismördaren Jackie Arklöv? Kan vi få höra den där barnmördaren Anders Eklund sitta och berätta lite om sig själv när han kommer ut?

Mördare och annat pack ska fan inte få luft i media. Jag vill inte höra på vad ett patetiskt patrask som den där idioten har att säga. Jag vill kanske på sin höjd läsa lite då och då i tidningarna om hur hon lider. Jag vill INTE höra henne prata om livsglädje i radio (SANT!).

Tänk er bara om de anhöriga till hennes offer i USA får reda på att hon sitter som värd i ett underhållningsprogram här hemma. Sanslöst! Hade jag varit president Obama hade jag atombombat Sverige av ren princip.

Får Östberg dessutom pengar för att sitta där och svamla sin skit om hur jobbigt det var i USA och hur mycket hon gillar hundar... då är det riktigt illa.

Sveriges Radio - Public service... jojo, sug min &%"€# era idioter.

Respektlöst, säger jag bara.

NYTT - Jasså, nu är hon rörd till tårar med. Vem fan bryr sig?

SvD - Exp - Exp - DT - GP - Ipse - SvD - SvD -

För er som så envist tycker att Östberg är oskyldig så läs här innan ni öppnar truten.


Skriv en kommentar

Korkat skrivet. Nu är det så att Annika Östberg snart har sonat sitt brott – som vi i Sverige skulle ha kallat ”medhjälp till mord” inte ”mord”. En viss skillnad. När hon förhoppningsvis blir fri nästa år har hon varit frihetsberövad i 30 år. Det kan räcka. Hon har dessutom alltsedan hon blev fri från droger djupt ångrat sitt brott och aldrig skyllt ifrån sig. Det ska bli intressant att få... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jan E

Alla psykopaterna har gemensamt att de tagit livet av någon.

Östberg är det inte synd om... och bara för att hon sitter i fängelse - även om det är länge - så minskar inte min avsky för det hon gjort.

Daltande... bara i Sverige.

Tänk på offrens familj... när de får veta att hon sitter och är värd för ett radioprogram... något som bara händer för att hon är just... Visa hela »

Jan E
Så du skulle tycka det var helt okej om t.ex Mattias Flink skulle sommarprata?
För att han under tiden i fängelset hade "ångrat" sej?
Men han kanske inte räknas som psykopat för dej?

Eller?

jag som anhörig till ett av hans offer kommer aldrig i hela helvetet acceptera en sån sak men Annikas offers anhöriga ska då göra det?för att hon nästan har sonat sitt straff och ångrat se... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Cian

Intressant! Beklagar sorgen, förresten. Även om det är extremt i efterhand.

Men skönt att höra från någon som faktiskt kan berätta från de anhörigas sida.

Hade någon tagit livet av någon nära mig och sedan fått sitta i radio... oavsett hur lång tid efteråt hade jag fått flipp.

Osmakligt är ordet.

Annika Östberg har inte mördat någon.

Pezster 
· Svar till HB

Nej... hon är dömd på låtsas eller hur. Rätten dömde henne oskyldig till mord.

Pfft... klicka på länken så ser du att minst tre människor har fått sätta livet till pga av henne.

Sluta tramsa.

Hàller helt med dig!
Kanske Mr Qvick vill göra ett kàseri i SRs program ocksà?

Sverige = drömmland för kriminella (det år sååå synd om dessa stackare)

Bra skrivit Pezster. Men ska ju i ärlighetens namn säga att jag inte längre är förvånad över vilka konstigheter svensk public service kan åstadkomma. Det är ju inte bara Östberg som sommarvärd som är underligt. Vad gör exempelvis Anna Odell där?

Snälla gulliga lille JAN skulle du säga likadant om HON varit delaktig i ett mord av någon av dina nära eller kära? Tänk efter nästa gång innan du öppnar din lilla käft...TACK

Själv tycker jag det är pinsamt värre att en mördare får prata fritt i etern...hon borde aldrig fått komma tillbaka till Sverige utan istället fått ruttna bort i sin cell där borta på andra sidan pölen. ... Visa hela »

bara för att någon gjort ett brott innebär det väl inte att den personen är ointressant. är det någon man kan lära av är det ju de som gjort val som inte varit så strålande. att inte lära av historien vore vårt största misstag. ingen behöver förlåta någon, eller ens ha sympati eller empati med någon. jag skulle gärna höra massmördare och hustrumisshandlare i etern. som sagt, kan... Visa hela »

Pezster 
· Svar till bo

Jo... när det finns massor med sköna människor som förtjänar att få sin röst hörd.

Vem fan är intresserad av hennes liv? Det finns INGET att lära av hennes bravader. INGET är värt att ägna en enda sekund åt.

Sedan om några tama humanister vill försöka förstå och förlåta kan de göra det utanför skattefinansierad radio.

Sedan att SvD smäller upp en... Visa hela »

Hur kan en mörderska få yttra sig i svensk radio?! P1 som dessutom är skattefinasierad... Riktigt skamligt. I så fall ska väl, precis som du säger, Arkelöv, Zethreus, Lasermannen, mfl få förgylla sommaren för semesterlediga med hur de kallblodigt mördade oskyldiga människor...
Och jo, Annika Deasy är dömd för första gradens mord i USA (vilket väldigt få blir eftersom det är väldigt allvar... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Helt rätt!

Glöm inte att regeringen dessutom pyntade någon miljon för att chartra ett plan för att få hem henne.

Pezster 
· Svar till Helt rätt!

I Sverige gillar vi att dalta.

Snart får vi väl se Annika i ett eget program på TV. Kanske leda Bingolotto?

Synd att Östberg ens kom hem.
Hon förtjänade stolen därborta för sitt mord och nu är hon ett svenskt jätteproblem som SR vill uppmärksamma.

Enormt pinsamt.

Pezster 
· Svar till Sven

Ja... varför spendera miljoner för att sedan få hem henne och ta kostnaden för svenska skattebetalare?

Stort skäms på SR dessutom. Det är bland annat pga av sånt här trams som jag vägrar betala licensen till Radiotjänst.

Flytta till U.S eller Kina om ni nu vill bo i länder som inte daltar och utdömer "rejäla" straff.

Pezster 
· Svar till Staffan

Jag kan bo var som helst eftersom jag inte är en psykskadad idiot som DÖDAR andra människor.

Flytta du istället. Samhällstjänst tror jag uttrycket heter.

Pezster,
Det är inte på grund av Annika Östberg som morden skedde. Hon har starkt drogpåverkad medverkat, vilket är illa nog, men hon har som sagt inte mördat själv. Detta är viktigt att komma ihåg. När hon nu efter 30 år i fängelse snart blir fri tycker jag och säkert många med mig att det ska bli intressant att få höra hennes berättelse.

Vilka blodtörstiga reptilhjärnor du omger di... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jan E

Som sagt... dömd för MORD är vad hon är.

Det finns INGA ursäkter till det.

"Buhuuu... jag var full/påverkad/mina föräldrar slog mig/blablabla"

Spelar ingen roll. Hon är skyldig för mord tills dess hon dör... and then some...

Oavsett vad ska man inte sitta som SOMMARPRATARE i radion.

Till och med förståndshandikappade ekorrar förstår detta.

Jävla knäppgökar som försvarar en mörderska som Annika de facto faktiskt är.

Så fort man pratar om hårdare straff så finns det alltid någon stolle som tjatar om Kina eller liknande.

I Sverige är det mer rätt att begå mord än att klaga och straffa de som begår mord. Hur jävla absurt är inte det?

//Per Nilsson

Det känns väldigt svart/vitt i diskussionen.
Annika är en kvinna som i unga år var tung narkoman och som genomförde ett av de värsta brotten man kan begå. På grund av detta har hon fängslats i nära 30 års tid och under denna tid har hon genomgått en enorm personlig förändring och hon arbetar för att inte fler unga tjejer ska hamna i den sits hon var i. Anhöriga kommer självklart aldrig att förlå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Rebecca

Att få sitta i radio... enbart pga av att man är en dömd mördare... är så fel att det är löjligt.

Jag blir mest upprörd över alla som försvarar det.

Än en gång... tänk när hennes offers familjer får reda på att hon leder ett underhållningsprogram i svensk radio pga av det.

Snart får jag väl börja rita diagram så att alla förstår hur fel det är.

Till Jan E:
Nu är hon inte bara dömd för ett mord. Utan hon har ett helt brottsregister. Inte nog med att hon sköt en hjälpsam polis 3 gånger i ryggen och 1 i huvet. Hon har stuckit kniven i en i sin egen längehet också. Plus hon försökte skjuta poliserna som till slut arresterade dem. Jo stackars henne... Sedan försökte hon skylle på att hon knarkade, som senare visade sig med blodprov och hon inte gjort vid sista mordet. (... Visa hela »

Vad är det här för skit? Christine Schürrer, Mijailo Mijailovic, Thomas Quick, Mattias Flink, Denho Acar, Ahad Abadi, Süyar Gürbüz och Helge Fossmo sommarpratar härnäst

fina signaler till dagens ungdom, se till att först begå något spektakulärt brott mord , medhjälp till mord, etc såna ditt straff, ta sedan kontakt med media och bikta dig i radio tv, ge ut böcker etc. Helt enkelt tjäna pengar på ditt tidgare sonade brott. är det moraliskt okej, Nej fel signaler , "Sommarpratare 2011, medkumpaner till Jackie arklöf ( höll vapnet sägs det)" ? . Det finns tyvärr fler fd krim... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Filosof

Du har en viktig poäng här. Helt fel signal till unga i samhället.
För att svara på din fråga... nej.. det är inte alls ok.

Begår man ett våldsbrott, knarkpåverkad eller ej, så har man förbrukat sin rätt att vara delaktig i samhället. Skicka alla sådana till något obebott fjällormåde i hälsingland, fixa tio meter tjocka och 30 meter höga murar runt om, typ "Flykten från NY". Sedan kan de få klara sig bäst fan de själva vill.

Pezster 
· Svar till Antropos

Jag håller med.

DET kan bli en tv-doku-såpa dessutom. Så kan man se när de fastnar i taggtråden när de bråkar om maten som släpps ned med helikopter.

De massiva reklamintäkterna går oavkortat till deras offer.

Låt alla få tala oavsätt bakgrund. Vad är ni alla bloggare rädda för. Rannsaka er själva först och visa respekt. Skrämmande låg debatt som talar mer om er än Annika eller Qvick.

Pezster 
· Svar till Janne E

Tala får de gärna göra... dock inte i statsfinansierad radio. Kanske någon kommersiell kanal kan ta och köra hennes trams.

Låg debatt? För att vi inte tycker att mördare ska få utrymme?

Jisses... vad fan är du? Socionom?

Antingen strippar man, eller förstorar brösten eller knullar offentligt eller gör ett gravt brott - då ropar media efter en. Är det median det är fel på eller de som stöttar de med lösnummersköp, TV tittande eller nu lyssnande av radio?

Pezster 
· Svar till sur tant

Tja... jag tror att felet tyvärr ligger hos medelsvensson som ivrigt slänger sig över allt som serveras.

Svenska folket har helt enkelt den typ av media som deras avmattade förkympta hjärnor förtjänar.

Pezster 
· Svar till sur tant

Oj... jag glömde ju...

Påpekar man dessutom det på sin blogg (som jag) så är man en arg och primitiv bloggare.

Hahahaha... ska hämta min träpåk nu och leta mig tillbaks till min grotta :D

Jag är bara en helt vanlig människa med hyffsad uppfostran. Men du verkar ha haft två stolpskott till föräldrar som inte lyckats förklara vad respekt är.

Pezster 
· Svar till Janne E

Hahahahaha... ska du dra in mina föräldrar nu? Jisses... först sitter du på dina hästar och ska berätta för mig hur man ska se på en mördare... sedan slänger du fram en sådan kommentar?

Slå upp patetisk i ordboken så ska du se att du hittar en bild på dig där.

Vem ska jag ha respekt för? Mördare?

Fan heller.

Menar du respekt i någon annan form kan jag berätta... Visa hela »

*Gääääsp*

Janne E@ respekt är det att man är med och tar livet av någon annan för att sedan berätta om sin historia i radio ? hur tror du anhöriga känner ?
Vem vet någon kanske förmedlar hennes sommarprat till de drabbade i Amerika.

Vissa här verkar ha svårt att fatta. AÖ har inte själv dödat någon. Och det dråp/mord hon tog på sig 1974 är det högst troligt att hon inte alls begick. Den kriminaltekniska bevisningen kring dråpet/mordet håller helt enkelt inte. Anledningen till att hon tog på sig brottet var att hon ville skydda sin dåvarande pojkvän (inte han som sköt poliserna) som var tungt kriminellt belastad. Korkat visst, men knarkar... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jan E

Kanske DU har svårt att fatta?

DÖMD för mord.

Kan vi snälla sluta spekulera i att hon numera är en skön människa?

Syftet med fängelse i MIN värld... är att låsa in idioterna så att vi andra slipper råka ut för dem.

Men jag är som sagt jävligt långt ifrån humanist.

Men det vi pratar om här... är hur jävla fel det är att skattefinansierad... Visa hela »

Jan E # 24:
Var fick du det ifrån, att "...påminna om att syftet med fängelsestraff är att den dömde ska rehabiliteras tillbaka till samhället."

Möjligen i din värld men inte i USA. Där är faktiskt straffet ett straff. Varför tror du man gör allt för att återuppliva de som försöker begå självmord trots att de är dödsdömda? Jo, för där resonerar man som så... Visa hela »

Oj, här var det många kackerlackor som krälade fram under stenarna. En hoper SD-nassar som ropar hårdare tag i kör. Osmakligt. Jan E verkar vara en av få nyanserade

Pezster 
· Svar till Ernst E

Hahahaha... får ni sitta och surfa på bloggar på regeringskansliet? (Foreign Ministry för att vara exakt).

Sitta och kalla folk för sd-nassar och så? Nice.

Sån information är alltid bra att ha.

Ta tag i en IT-tekniker och lär dig lite om anonymitet på Internet innan du dabbar dig nästa gång.

Sääääkert att någon på 'regeringskansliet (foreign ministry)' läser din blogg.

Pezster 
· Svar till Ingenjören

Uppenbarligen...

Fy fan vad du är osmaklig. Jag tror du till och med är dum.

Pezster 
· Svar till Janne E

Jaha... oj... vad är det för känsla? Är det... ånger... eller vänta... nej, likgiltighet... fan... Har alltid svårt att skilja på de där...

Haha, du e før skøn Pezster! Alltid kul att avsløja folk, særskilt nær de som sitter o smygsurfar i regeringen;)

Pezster 
· Svar till Lolo

De taggar ju sina IP nummer så bra att det till och med framgår avdelning etc... hur kul som helst :D

Pezster, du har helrätt. AÖ har inget i media att göra.

Haha Pezster! Nu trodde du allt att du kom med ett riktigt smaskigt avslöjande. En statstjänsteman tar sig tid med att delta i samhällsdebatten. Verkligen upprörande ;-) Jag halkade in här av en slump via SvD. Men jag kan trösta dig Pezster: Besöket gav inte mersmak, snarare avsmak. Så du får klara dig utan mig i fortsättningen. Är det ok?

Såg för övrigt att du har utnämnts till ”humorbloggare”. Eh... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jan E

Bäste Jan E... vänligen kom inte med funderingar om vad jag tror eller inte tror... din hjärnkapacitet räcker inte ens för att processa mina tankar när jag är på toaletten.

Och jag börjar dessutom allvarligt undra över ditt mentala tillstånd... som ständigt återvänder till ett ställe på nätet du inte gillar?!?! Du vet om att Internet är stort va? Det borde gå... även för dig... Visa hela »

Pez, du vet väl att EU seriöst diskuterar att förbjuda anonymiseringtjänster? Är nog därför dom såna klåpare på regeringskansliet

Pezster 
· Svar till Mobwoof

Jo... det har du iofs rätt i...

Förbjuda anonymiseringstjänster.... jo... deras IQ är finfin inom EU.

Snart är det väl någon knas typ som tycker att det är en bra idé att börja operera in chip i medborgarna med.

Alltid lika intressant att se hur lågt många personer sjunker när dem skall kommentera något de inte tycker om. Ovan kan vi studera praktexempel från "Pezster", "Cian", "Sven" och "Eva". Personligen skulle jag vilja träffa personerna bakom dessa signaturer för att undersöka om de är villiga att upprepa sina "välformulerade" kommentarer i verkliga livet eller om de är fega personer som enb... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anders

Du, Anders... jag drar mina kommentarer i verkliga världen med. Utan några som helst problem.

Du förstår... att säga att jag inte är ok med att en mördare ska vara i radio är inga problem för mig. Jag kan gå längre och säga att jag tycker man kan skicka tillbaks AÖ till USA.

Jag är precis som jag skriver ute i verkliga livet... jag har inga problem med det för det är inget att vara rädd fö... Visa hela »

Skulle inte förvåna mig.

NEJ, INGEN som mördat, ska ges utrymme i skattefinansierade medier och framförallt inte sommarprata. Otroligt och typiskt korkat och händer naturligtvis i MES-Sverige, där vi daltar på alla håll och kanter. Där brottslingars luncher i fängelse kostar 37:- per protion och våra skolbarns luncher endast får kosta 5:-. Det finns 100.000 tals skötsamma dvs ICKE BROTTSLINGAR som skulle kunna dela med sig i radion, varför inte brottsoffer... Visa hela »

Jo du Anders..
Lågt?
För att jag som anhörig till en som blev brutalt mördad inte tycker att det är OK att dömda mördare som fortfarande sitter i fängelset och avtjänar sitt straff ska få sitta i skattefinansierad radio och berätta hur hemskt det är i fängelset?

Jaha du får väl tycka det då...Och visst ja ..häng med till hennes föräldrar och säj det också..vågar du... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Cian

Klart han inte gör.

Fantastiskt! Hon säger: "Jag ska tala om ögonblick som förändrar livet."
Ojoj, det är ju verkligen något hon vet något om. Tyvärr kan man inte fråga hennes offer.
Hon ska också prata om: "Om att överleva 28 år i amerikanskt fängelse."
Ja, hon äverlevde i alla fall.

Undrar hur de andra sommarpratare: Annika Sörenstam, Eva Dahlgren, Rolf Ekéus m.fl tycker om sälskabe... Visa hela »

Pezster 
· Svar till JB

Hahaha... spaltar man upp det så ser det bara tragiskt ut.

re:JB
Jo, listan i år måste vara den absolut sämsta någonsin. Jag menar Anna Odell...? WTF!
Jag tycker väl att Annika Ö har sonat sitt brott men att hon ska sommarprata känns jävligt fel.

ps Anders idag 01:23
"...fega personer som enbart vågar uttrycka sig här där de kan vara anonyma."

OK. Men du valde ändå att bara skriva ditt förnamn... :D

Någon borde läcka till USA´s Justitiedepartement och de mördades anhöriga att AÖ ska sitta och tjuta i Sveriges Radio-kan bli intressant ;)

Kommentera