Det här lilla råndramat som utspelade sig i Stockholm idag fick mig att undra. Polisen snabbt på plats? Krypskyttar? Civila poliser som spanade? Poliser bakom buskar med dragna vapen (bra skydd förresten... där bakom busken)? Chockgranater och poliser som stormade IN i byggnaden?! Vad fan? Gick de IN? OJ!!! Hur kommer detta sig?! Är detta samma polismyndighet som hängde utanför byggnaden utan att göra något... och tittade på helikoptern när den lyfte från värdedepå-rånet förra året? 

Sedan kom förklaringen till varför alla var så taggade och varför alla poliser i hela Sthlm ville vara med...


 

Denna oerhört farliga galning var beväpnad med en stav! En stav som hade vässats till den grad att den var knivskarp! JÄVLAR!!! Vilken tur det hela gick bra! Jag menar... EN STAV!

 

Du där! Spring hit!!! FORT! HAN HAR EN STAV!!!

VI har automatvapen och VI gömmer oss! Fattar du nu då? Släpp påsarna och spriiiiiiing!!!!

 

Alltså, missförstå mig rätt... det är hur bra som helst att de tog hand om galningen... men dagens samhälle kräver att polisen är lika pigga på att ingripa när det är lite... öh... tyngre vapen än vässade stavar inblandade.

 

AB - AB - SvD - SvD - DN -

Skriv en kommentar

Du missar en sak, gärningsmannen Kunde ha varit tyngre beväpnad och det fanns ingen möjlighet att avgöra detta tidigare. Poliserna har inte råd att chansa när det dessutom finns oskyldiga i närheten...
Med tanke på hur mycket slödder med vapen det finns på gatorna så har polisen mina sympatier i detta fall, dom utförde sin uppgift och ingen kom till skada.

Pezster 
· Svar till Egon Kramp

De hade insikt i lokalen... var skulle han haft bazookan? I häcken?

Visst, poliserna gjorde sitt jobb... jag bara påpekar det faktum att ibland är det fart på dem... och ibland inte.

Ibland är det roligare och kolla på en helikopter i lugn och ro.

Fast jag kanske jämför svensk polis med polis i andra länder... det kanske är dumt?

Vad exakt hade du tänkt dig att de skulle göra? Skickat in en ensam polis som också hade en stav så kunde de duellerat som Obi Wan och Darth Wader?

Pezster 
· Svar till Ibbe

Hahahaha... ja... bra idé

Allvarligt dock... jag tycker det är roligt att se att när det är en sådan här grej är ALLA på... och när det är lite större grejjor så ska det avvaktas etc...

Kille med stav på bank... ja... oj. De som fick minst chock av alla var de som var därinne.

Hysteriskt.

vad trevligt att att höra att man fick tag i buset för en gångs skull!, när skall det vara färdig-daltat med allt slödder & kriminellt folk som springer omkring i detta land?

Pezster 
· Svar till taxi driver

Det där är ett litet bus. Däremot skjuts det folk fan varje dag. Ofta bland oskyldiga. Grov brottslighet härjar mer och mer fritt. Så ursäkta mig om jag inte jublar över en kille med stav.
Kanske är jag extra förbannad eftersom jag sett poliser hela dagen stå ute och ta fortkörare, sitta och slappa i solen utmed motorvägarna istället för att jaga det samhällsfarliga buset.

Polisen i det här landet ä... Visa hela »

Bandana på huvet och bakåfram keps då? Sett på Insatsstyrka Dallas eller nåt... Bad boys, bad boys...
Förresten, fartkontroller görs på eftermiddagen, folk skjuts på nätterna (oftast). ;)

Pezster 
· Svar till Iosef Stalin

Äsch... jag skiter i hur polisen gör det... men att börja göra sitt jobb är det fan dags för.
Jävla lol-polis i det här landet. Man skrattar ju åt dem till och med när de stoppar en.
GÅR inte ha respekt för de där fjantarna.

Man ville inte skjuta ner helikoptern eftersom den då skulle krascha i tätbebyggt område. Tack och lov att polisen tänker lite längre än vad bloggare gör.

Pezster 
· Svar till Frippe

Skjuta? Vem sa att ni skulle SKJUTA ned helikoptern?

MEN LÄS OM ARTIKLARNA DÅ! Polisen gick för fan in efter fem år eller något.

1. Polisen följde de rutiner som finns vid en incident som denna.

2. Fanns ingen möjlighet att avgöra om gärningsmannen var beväpnad med skjutvapen, knivar, granater, en påse gem, atombomb... vad fan som helst. Så man kliver inte bara in i banken utan att reka först, och när man väl gör det så gör man det ordentligt. Att det sen visade sig vara en käpp var väl bra. Och att ingen blev skadad var ännu bä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Patrik

Hahahahahaha... punkt två säger mig att du är polis... och med det... och sättet du skriver det på... bevisar du problemet med polisen idag. Jag skulle aldrig köra bil onykter... och när jag får böter så jiddrar jag inte med polisen. Jag ber bara om lappen och drar där ifrån. Behandlar han mig med respekt får han respekt tillbaks... i den ordningen.

Ohörsamhet mot ordningsmakten... hahaha... och så skrive... Visa hela »

Måste hålla med Pez här, syns särskilt tydligt här i grannskapet.
Där slöddret står utanför den lokala mataffären och säljer droger, och polisen sätter fartkontroller (inte bare en gång) inte ens 500 meter från affären utan att ta sig dit och göra nåt åt det....
Svensk polis har nåt skumt "that's not my job" tänkande och vägrar på nått sätt gå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jay

Sista raden i din kommentar är dead-on.

Men du förtjänar respekt för att du hånar de män och kvinnor som dedikerar sina liv till att tjäna allmänheten samtidigt som du strävar efter att uppfylla ditt ego genom att klanka ned på andra?

Tillåt mig hånle.

Pezster 
· Svar till Le Tigre

Hahahaha... dedikerar sina liv till att TJÄNA allmänheten? Är det så ni kallar det? De där som står mitt i stan och tar fortkörare... fast BARA på fina dagar?
Jojo... tillåt mig SKRATTA.

Det ryktas om Stockholmspolisen blev överkörda av nationella insatstyrkan.
Insatstyrkan var tydligen ledig, ett gäng testoronstinna poliser. Så det var nog mer tur en skicklighet att det sluta oblodigt.

Pezster 
· Svar till testoronstinna poliser

Precis.

Så skön du e när du tar ner dom på jorden :D
Bra gjort gubben!

Det här är ett skämt! Jag tror att piketen tränar upp sig på lätta måltavlor (med påk). Sannolikt troligt också att polisen visste att han åtminstone inte viftade med skjutvapen.

Saken är ju den att "Ordningsmakten" (jävla fult ord) drar till sig stridspittar o broilers som vill utöva makt o knacka folk-det var ju snack för några dar sedan i blaskorna om en polisfjant som gick på Parabola Sateliter men efter ett år lades utredningen ner och idioten fick behålla jobbet! Det är ju fan så man baxnar!

Klockrent! Skrattade i en timme efter jag hittat till din blogg.

Har gjort några vändor utomlands, bl.a i Afghanistan. När man ser poliser här hemma inte ens klarar av en vanlig natt med fylla utan att kunna vara väldigt otrevliga börjar man ju undra om dessa människor verkligen är lämpade för att hjälpa och stödja samhället, som de är tänka att göra.

Att gå nere i en by där man vet at... Visa hela »

Vi kan väl anta att poliser tänker som sådan;
Lättare form av vapen - Agera fort som fan innan någon blir skadad.

Tyngre grejer - Avvakta så inte civila eller poliser blir skadade.

Det viktigaste när man mäter penis är att se till att duscha jävligt varmt innan man mäter. Ger man sig in i vattnet utan att känna efter först riskerar man att förlora.

haha. för ett antal skulle mitt ex och några av hans polare protestera (sånt folk gör i tonåren) mot den där jävla nazidemonstrationen man envisas med att ha nån gång om året . när de försöker hänga med och vråla slagord i protest mot tåget och sånt kör en piket upp, poliser hoppar ur gormandes och börjar trycka upp dem mot närmsta vägg med våld - tills de inser att ingen gö... Visa hela »

Förvånad över att inte en ur insatsstyrkan, förslagsvis den som var först på plats, inte passade på att leka hjälte.
"Skit i byråkratin! Det här blir en lätt match. Jag blir hjälte dubbelt och spar skattepengar när de andra slipper komma hit...."

Kommentera