DIY... tre små bokstäver som man ser ibland i tidningar och bloggar. Vet ni vad det betyder? Det visste inte jag. Jag har sett det där på bl.a. bloggar där diverse präktiga människor stolt visar en bild på något skit de gjort/lagat/modifierat och så skriver de "DIY" under bilden! Jag satt som ett fån och undrade vad i helvete jag NU har missat.

Det visar sig att jag inte missat någonting alls. DIY står för "Do it Yourself" vilket nog måste betraktas som det mest meningslösa uttrycket på den här planeten.

DIY är benämningen på en slags "subkultur" som uppkommit genom att människor i städerna har kommit på att det faktiskt GÅR att göra saker själva. Som att byta glödlampor, lägga ett golv, torka sig själv i röven, tugga och svälja, laga en strumpa, måla om en möbel, tillverka ett smycke, etc etc. När man lyckas med detta är det fruktansvärt stort. Det måste firas och delas med till alla man känner! Det gör man tydligen genom att blogga/statusuppdatera/twittra ut det på nätet. En sådan uppdatering måste innehålla följande:


  1. En bild på den ytterst banala handlingen som man lyckats med att utföra.
  2. En kort beskrivning vad det är man har gjort.
  3. Efter beskrivningen måste man skriva "DIY" med stora bokstäver och massor av utropstecken efteråt.

Följer du dessa tre punkter så kommer den stora massans hyllningar till dig automatiskt. Bered dig på massor av frågor från andra som förundrat kommer undra hur du klarade av det där helt själv!

"Har du själv sytt på en liten lapp på en väska?! Oh, så kreativt! Hur kom du på det?"

"Har du målat om en möbel?! Hur gör man det? Med färg? Pensel? Vad är en pensel?"

"Har du bytt glödlampa? Va? Kan man skruva av den!? SJÄLV?! Krävs det inte verktyg?"

"Torkade du dig själv i rumpan? VA?! Är inte det svårt? Jag trodde att man var tvungen att anlita proffs för sånt där!"

Spontant undrar jag om det hela inte är ett skämt. Om det inte är det så borde en gigantisk hand sväva ned från rymden och bitchslappa varenda DIY-anhängare.

Liksom, för fan... skärp er nu.


Skriv en kommentar

Hahahahahahaha fyfan va dryg du är, men så rolig och ändå lite träffsäker så det går inte att inte gilla :D

Kallades även för GDS i det "gamla" Sverige (var har nu alla dessa GDS-hallar som förr fanns på mackarna tagit vägen? Är de DIY-hallar nu?)

Pezster 
· Svar till Moo

Antagligen. ;)

I England får man lära sig det eftersom det används i verkliga världen, och inte bara i bloggbubblan. Typ som IKEA och carwash och sånt man gör själv, utan betjäning. Även i hobbyaffärer ;P "DIY-avdelning"

Pezster 
· Svar till Therese

Och när man andas, rör sig, beställer saker... ja... till och med när man beställer mat så läser man själv från menyn och berättar med stämdbanden och munnen (helt själv) för servitören/servitrisen vad man vill ha.

Sedan äter man det med sin egen mun! DIY-style!

Jisses... verkligen... JISSES!

;)

Tänk positivt. Snart kanske folk upptäcker DIY-tänka ;)

Haha, detta ska komma från killen som själv erkänt att han har tummen mitt i handen. Fast du låtsas å andra sidan inte om något annat. :P

Har faktiskt aldrig sett det uttrycket förut, men nu har man ännu ett kriterium att bedöma folk efter.

Pezster 
· Svar till Björn

För min del så misslyckas jag med det ena å det andra eftersom jag inte är bra på det. Men hur misslyckas jag? Jo, själv! DIY-style!
Sedan ringer jag en hantverkare! Helt själv! DIY-style det med!

Det är därför begreppet är så meningslöst ;)

Ibland tycker jag faktiskt att du är så onödigt dum i huvudet. Naturligtvis har du en blogg som är till för att få folk att skratta. En humorblogg. Men det är en hårfin gräns mellan att vara rolig och bara dryg. Jag antar att det ibland blir torrt med ämnen att förkovra sig i. Tele2 har slutat ringa, ungen säger ingenting korkat hemma och på kontoret finns det ingen att håna.
Jag tjänar pengar på att gö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Kajsa

Men Kajsa. DIY-grejjen är ju bara pinsam och ska jag vara helt ärlig hade jag inte din blogg i åtanke. Det där inlägget jag nämnde i vår interna del hade med det där med åldernojja att göra.

Men visst, jag kan kommentera din kommentar. Jag har två saker som jag kan beröra.

1.
"så torr fantasi när det kommer att göra saker själv att vikningen av toapapper sträcker sig till att bli... Visa hela »

Och sedan gör hantverkaren det själv, DIY-style! :D

hoho, gammal begrepp :D

men...

jag ritar bilder alldeles själv.
borde nog börja skriva DIY på dessa bara utifall nån skulle undra.

Pezster 
· Svar till Tinky

Klart du måste skriva DIY under dem! Annars fattar inte människor att du gjort dem själv! :D

Tycker det säger rejält om samhället när man måste understryka det man gör själv. Hade man gjort allt själv hade begreppet inte behövts.
Är rädd för att bli gammal med tanke på generationerna som kommer att ta hand om oss. Tänk om de inte vill ta hand om oss DIY-style... Vad händer då? Då får vi sköta oss à la DIY och alla andra som inte kan DIT (do it themselves). Samhället komme... Visa hela »

själv är jag iof mest inne på den underkategorin av DIY som kallas "kan det inte lösas med silvertejp är det inte värt att lösa."

läcka i vattenslang? tejp. lite meck i en koppling på NESet? tejp. blomma som gått av? tejp. har backspegeln trillat av på väg till tyskland? tejp, ffs!

D I Y!!!!! whatsupsthlm.se/pezster/lordagspyssel/4154/............ yeah baby!! :P hahaha, du var nästan där bara tre små bokstäver som saknades.... ;)

woodgears.ca/

DIY rulez!!

Pezster 
· Svar till Mike

Snacka om överkurs :D Respekt dock.

Jag tänker inte ens försöka förklara någonting för dig. Jag borde ha anat att du skulle göra en sån här vändning. Men tänk på hur många andra du sårar med dina ironier för att du vill vara rolig. Jag råkade trampa svagt på en öm tå och du hotar att göra mitt liv till ett helvete. Är det okej? Nej, det är det inte.

Pezster 
· Svar till Kajsa

Jag säger bara att grabben är off-limits. Sedan får du göra vad fan du vill. Du kan kalla mig en idiot, hata mig, kritisera mig, ja, mer eller mindre vad som helst.

Han har inget alls med det här att göra. Speciellt inte sådana kommentarer.

Är det ok att du drar in min grabb? Nope. Det är det inte. Rikta det mot mig istället. Så ge bara fan i det så är allting rosa-fluff-super-ok från min sida. Visa hela »

Men ja, jag ska ge fan i din son.

Pezster 
· Svar till Kajsa

Perfekt. Då är allt rosa-fluff.

Jag viker toapappret rätt noggrant faktiskt!

Pezster 
· Svar till Anonym

Som små svanar? Eller små blommor?

eller typ som origami? Onani-origami där man viker dasspappret som ett könsorgan?

jag rakar ner skrevområdet på mig hund med rakapparat ***SJÄLV*** nån gång ibland för att han inte ska bli helt kissig i pälsen och stinky.

kanske borde börja skriva "DIY" på hans..... eller nej vi skippar nog det.

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahahaha... vi skippar det.
;)

.......Jahaaa!... Jag skulle ha blivit aningens förnärmad om jag råkat på en sån ..öh...artikel?..i brist på bättre passande ord. Jag skulle ha använt uttrycket i en mer uppmanande och till gränsen arg mening....och förmodligen följt med "-mofo"

Men då är det ju tur då att jag använder intellektet ist för att googla upp "Torka golv- For dummies" så slipper jag känna... Visa hela »

Men har du skrivt det här själv? Wow!

Pezster 
· Svar till Kofot

Precis! DIY!

Har missat uttrycket helt (eller ignorerat). Men frasen "Do it yourself" skulle jag nog kunna använda i helt annat sammanhang. Typ: Ska jag göra maten idag. DYI!

Kommentera