Läste idag i tidningarna när en s.k. förståsigpåare berättar att Facebook knappar in på Google med sin nya tjänst Facebook Places (en tjänst som gör att de dreglande Facebookhororna - manliga och kvinnliga - ska kunna berätta för alla sina vänner var de befinner sig). Detta gör ju Facebookhororna redan med sina statusuppdateringar men nu ska det alltså ske automatiskt via mobilen.

Det löjligt att säga att Facebook "hotar" Google eftersom det inte riktigt går att nämna de där två företagen i samma mening. Facebook är en jag-är-en-uppmärksamhetshora-sida som lever gott på alla människor som så desperat vill bjuda på sig själva, ljuga, överdriva samt snoka runt på andra människor.

Google är en sökmotor, mail, kartor, word, excel, powerpoint, bildhantering, navigering och blablablablabla.... så mycket att det nästan blir löjligt. Detta beroende på att de hela tiden testar saker, vissa saker blir dåliga, vissa blir bra och vissa blir lysande. Viktigast här är att Googles grundfunktioner behöver du inte regga dig någonstans för att ta del av. De är till för alla och Googles potentiella reklam-"reach" är mycket större än Facebooks.

Facebook KRÄVER dessutom att alla dårar ansluter sig till Facebook. Vilka idioter kommer låta sin mobil basunera ut var de befinner sig hela tiden? Vem fan vill att alla ska veta var man är? Kan bli jobbigt om det dyker upp en massa idioter hela tiden där man befinner sig. Konsekvenserna kommer ju givetvis att bli att en massa idioter (de som skriver att de är på semester så att tjuvarna vet när de inte är hemma, tjejer som skriver var de är så att deras stalker kan komma dit, de som får sparken för att de skriver fel saker) som använder Facebook råkar ännu mer illa ut och sedan vill gråta en stund om det i media.

Nu sitter du kanske och läser det här och tänker... vänta nu här... jag har facebook... och jag använder den dagligen... kallade Pezster mig en hora precis?

Jupp. Tänk att han gjorde det.

SvD - DNE24 - Exp -


Skriv en kommentar

"Facebook är en jag-är-en-uppmärksamhetshora-sida som lever gott på alla människor som så desperat vill bjuda på sig själva, ljuga, överdriva samt snoka runt på andra människor."

Vad gör du själv då?

Pezster 
· Svar till Förundrad

Tja. Jag skickar inte ut en massa info om mig själv på Internet.

Uppmärksamhetshora grejjen faller väl rätt stort på att jag skriver under pseudonym.

Så fortsätt du vara förundrad. Det är lika bra du vänjer dig.

Så du skulle fortsätta skriva även om ingen läste?

För övrigt så är din blogg underhållande. Det menar jag helt utan irono. Låt inte huvudet sprängas nu.

Vänliga hälsningar
Fortsatt förundrad (börjar vänja sig redan)

Pezster 
· Svar till Förundrad

Vad tror du jag gjorde det första året när jag hade typ EN läsare om dagen? Jag skriver för min egen skull.

Pezster 
· Svar till Förundrad

Och tack förresten. Alltid kul att höra att man inte ENBART är hatad ;)

Öh du förundrad, inte riktigt alla hemma eller? Jämförde du precis en blogg med dina sketna uppdateringar på fejjan!?!?! Det är lite som att jämföra hoppa hage med höjdhopp.

Pezster 
· Svar till HotPantsGirl

Tror mer det var uppmärksamhetsgrejjen som var tanken.

Jag har inga uppdateringar på facebook. Pezster slog huvudet på spiken. HotPantsgirl, sluta sniffa lim.

Mmmmm..... Lim.
Allvarligt dock så vet jag ingen annan bloggare som skiter mer i vad folk tycker än mrpez. Vilket gör det kul att läsa.
Nej dags för en ny tub med lim!

Jag är mest förundrad över att ALLA hela tiden är så förbannat lyckliga på facebook trots att användningen av mediciner för depression ständigt ökar. Dessutom verkar alla laga fantasiskt god mat hela tiden - och känner tvånget att berätta detta i statusraden. Är INTE intresserad av vad ni käkar till middag era ålarens!

hahaha...helt OT men måste ändå dela med mig...

www.fiverr.com/

vad folk skulle göra för 5$...

Hehe, jag håller med om allt du skriver.

Dock måste jag slänga in ett ord för att Facebook faktiskt är ett utmärkt sätt att kontakta folk (de man inte har mail/telefon till), sätta ihop event för sina vänner (detta var ju ett jävla meck förut med hundra sms och samtal hit och dit) och sist men inte minst titta på ens vänners bilder.

Statusraden och mycket annat är dock i 90 % av fallen pinsamma :)

Pezster 
· Svar till Anonym

Om någon skulle få för sig att skicka något alls via Facebook till mig så är det lika stor chans att jag skulle läsa det som om de hade skrivit en lapp och fört in i ett giraffanus. Jag är där lika ofta som jag är på Facebook.

Jo, men då får man väl ringa/smsa såna som du då ;) Bättre att köra 90% via Facebook och 10% via telefonen, än 100 % via telen.

Pezster 
· Svar till Anonym

Ah... så om man vägrar fejsbook så får man en mer personlig inbjudan? :D Jag VISSTE att det är bra att hålla sig därifrån ;)

Det har nog något att göra med ens bekantskapskrets.

Jag har ca 50 noga urvalda vänner på FB. Ingen av dessa postar tablettupppiffade statusrader. Ingen känner tydligen behov av att berätta vad de senast lagade för mat. Eller andra pinsamheter.
FB är ett perfekt sätt att hålla kontakt med gamla vänner som är spritt överallt i världen, som man inte ser så ofta.
Så, har ni problem med konstiga up... Visa hela »

Håller med JB!
FB rätt använt är kanon - jag har inte heller 350 tusen vänner som vissa har, utan har verkliga VÄNNER som jag har svårt att hinna både träffa o prata med på annat sätt av olika skäl, men vi möts o delar saker på FB - underbart. Jag tycker FB är kanon, fick tex Hamstervakt åt min dotters hamster i 4 veckor under sommaren tack var FB, hittade dessutom min "4 årige amerikanske kille"... Visa hela »

Jag har faktiskt facebook, men till viss del håller jag med dig. Det är väldigt mycket "titta på mig" på facebook. Tyvärr.

Jag tycker oxå FB kan vara bra ibland. För att hålla viss kontakt med vänner man inte har "tid" att träffa så ofta. Då är det ett väldigt enkelt sätt att hålla kontakt med. Men jag förstår inte alla de som addar en för att man har en gemensam vän eller kollegor som man knappt pratar med i verkliga livet. Vad får de utav det?

Jag håller med till viss del.. Jag skulle kräkas på ”Nu ska jag äta korv till lunch” och den tjugonde för dagen uppladdade kollapåmigkollavadsnyggjagär-bilden.

Men, har man vettiga vänner så slipper man det där. Det gör man också om man håller sig till riktiga vänner och inte samlar på sig ”vänner” som man suttit bredvid i fem minuter på tunnelbanan.

Och fö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Sabina

Inte så mycket fånigt utspel faktiskt. Sitter dagligen och skrattar åt arga mail. Får väl dra ut några exempel inom kort.
;)

Lovely, gör't! :)

Jag har horat mig i 5 år, varför sluta mig.. men Facebook Places är lite overkill - även för mig.

jag har redan sagt en del om facebook här. det senaste jag ahr att säga om facebook är att jag inte loggat in och tittat runt på hur länge som helst.

hahah men vaffan. posta lite RAAAAGE från din email. gärna de töntigaste - internet rage är ju fan enbart kul.

är själv med i ett litet e-drama just nu. brud som sa att hon vägrade vara med på en viss sajt av princip (men inte kunde förklara grunden till dess... Visa hela »

Jaaaaaa Pez, offentliggör lite flame-mail!!!

Kommentera