Grundaren av Wikileaks, Julian Assange, är en väldigt imponerande snubbe. Hatad och jagad av USA och ett gäng andra länder, företag etc för att han publicerar saker och ting på nätet som är lite jobbiga för dem. Hans wikileaks har exponerat banktjafset på Island, soldater som rakt av mördar oskyldiga i Irak och massor av annat.

Människor som Julian Assange är viktiga. Oerhört viktiga. För han förespråkar att regeringar ska vara transparenta och inte medborgarna. Hans och hans wikileaks är i mina ögon ett ställe där alla kan skicka in material anonymt. En soldat som inser att det som händer är fel kan se till att hela världen får reda på det. Wikileaks är kanske en av de viktigaste siterna någonsin i Internets historia.

Att Julian sedan vill ha sina servrar i Sverige pga av källskydd etc är smickrande för oss som bor här. För han har rätt i att kulturen i vårt land förespråkar frihet, skydd och trygghet även mot de som är obekväma.

Fast...

Vad gäller vår lilla "Kalle Anka"-regering är det inte riktigt så dock. Tänk FRA, Ipdred och datalagringslagen. Kolla bara på vad som hände "The Pirate Bay" och framför allt HUR det hände med tillslag, konstig rättegång med folk som inte kan ett skit om Internet, vite som utdöms till grundarna utan att de driver siten (sant) eftersom rättsväsendet i det här landet tydligen anser att du ska bevisa att du är oskyldig. Kan du inte det är du skyldig. Korkat. Som att gömma sin bil, anklaga någon för att ha snott den, de kan inte bevisa att de INTE gjorde det så blir de dömda för det.

Hade jag varit Julian Assange hade jag chillat med att lägga mina styrservrar i Sverige. Ett enda samtal från någon mäktig snubbe i USA så vänder vår regeringen glatt självmant upp rumpan åt dem och räcker dem glidmedlet.

Det viktiga här dock är att Julian Assange är ett jävligt häftig snubbe. Eller på kinesiska:

"Fa Kin Suh Pah!"

SvD - DN - AB -

Skriv en kommentar

Du hyllar svin som hjälper talibaner att mörda afghaner. Man kan bara önska att nån letar upp dig och skjuter dig och våldtar din familj.

Pezster 
· Svar till fuku

Hahahahaha... din värld är rätt liten, va?

håller helt med!

fuku... du verkar ju inte ha fattat någonting. Läs på först!
www.aftonbladet.se/nyheter/article7048675.ab

krig är till sätta rädsla i folk ända det går ut på och sen fuku tycker jag du se filmen lord of war sen kan du nog läsa böckerna om Viktor Bout sånna människor finns kvar än idag .

Du skulle nog ha skrivit den här bloggposten på engelska också. Nu kom han ju hit trots din varning. Och vad händer?

E … Fuku, go and fuku your self.

Kommentera