ARGH!


Jag hatar självutnämnda "poliser" eller "vänner av ordning".

Idag parkerade jag och en kollega utanför en datoraffär. Vi skulle in och hämta en studiodator. Jag stannar kvar i bilen eftersom vi inte hittade en parkering. Vi står inte i vägen för någon utan mer kärleksfullt och hänsynstagande lite halvt om halvt uppe på trottoaren ;) Min kollega hoppar snabbt ur bilen och in i affären. Jag ser hur killarna redan har datorn uppe på disken. Kollegan plockar fram plånboken, kortet dras... klart!

*knackknack* på rutan. Jag drar ned rutan och tittar frågande på en gubbe med gubbkeps och en hund i koppel. Han har precis knackat med lilla käppen på rutan.

"Här får du inte stå." säger han.

"Öh, nähä."

"Så det är bara att flytta bilen." säger han och ler det obehagliga "leende-vän-av-ordning"-leendet.

"Skulle inte tro det. Min kollega är på väg ut med en tung dator." svarar jag.

"Jaha? Men som sagt... här kan du inte stå. FÅR inte stå! Nej, du får parkera bilen därborta och gå och hjälpa honom. Det du gör nu är faktiskt olagligt." säger han. Fortfarande med det där skumma "du-gör-faktiskt-fel"-leendet.

"Jaaa... så skulle jag kunna göra... eller... så kan du kan väl skaffa dig ett liv eller något? Därborta. Inte här. Testa vid buskarna... någon kanske har slängt ett där."

"VA? Det var det fräckaste..."

"Oh nej, det var det inte. Jag tog inte ens i..."

Min kollega kommer frustande med den tunga datorn och slänger in den i bilen. Gubben står med illrött ansikte och skriver demonstrativt upp vårt bilnummer på en lapp. Min kollega kollar förbryllat in gubben, kollar sedan frågandes på mig. Jag rycker på axlarna och ler.

UJ! Gubben viftar med lappen och försöker sig på ett "nu du..."-leende... hahahaha... ojoj... det ni! Så sjukt löjligt. Vi skrattar och pekar... gör allt för att framkalla en hjärnblödning på honom innan vi kör. Det är fan roligt att stressa upp dessa anala typer.

"Hallå! Är det polisen? Jag vill rapportera ett BROTT!"

"Vad handlar det om?" frågar polisen allvarligt.

"När jag var ute så hittade jag en galning som parkerat halvt om halvt på trottoaren! Men jag tog hans bilnummer!!!"

"Bra jobbat! Vi kontaktar nationella insatsstyrkan och plockar den jäveln nu direkt!"

Gubbfan. Han måste vara kompis med tanten där jag bor, som varje gång vi möts i soprummet  envist ska tjata sina ord till mina öron att man ska sortera sina sopor.

"Jag sopsorterar inte." brukar jag fräsa till och slänga ned alla soporna i närmsta container. När jag sedan går hör jag blablabla... jag ska säga till styrelsen... blablabla...osv...osv...TYST!

Vi har frivillig sopsortering där jag bor. Och jag är fan inte frivillig. Ändå tjatas det varje gång.

Orka!


Skriv en kommentar

LOL
Lås dörren ikväll ifall SWAT kommer.

Pezster 
· Svar till JB

Äsch... de ska nog först ha span på mig några år... lite avlyssning och sånt. För att vara säkra på att de kan ingripa utan någon som helst risk.

Ja, du kan ju ha en vässad pinne eller så.. ;D

Hade en liknade upplevelse när jag lyckats med en närmast heroisk insats att förflytta mina korgar säckar av återvinningspapper de 200 meter mellan återvinningscentralen och mitt hem...eller...lyckats och lyckats...ca 35 meter från centralen rasade ett litet tomt makaronpaket av lasset...en dam med hund ställer sig precis vid paketet och säger-Ska den ligga där!!!!, -Tar den sen blev mitt svar, och tror ni inte, att istället för att... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mikael

ååååh.... såna människor får jag fan spel på.

Mikaels tant borde fått svaret: "den är till dig ju!", alternativ 2 fotfölja tanten tills hunden gör det hundar nu gör och be henne om att plocka upp efter den och slänga påsen i en offentlig soptunna - skulle hon använda en privat, bör hon plocka upp den (igen) ..

Jag lyckades få p-böter när jag stod, utan att blockera biltrafiken, lite uppe på en trottoar för en leverans. Efter den böteslappen dubbelparkerar jag mitt i gatan istället, jajamen det blockerar allt, men det är inte värt bötespengarna att göra det som känns rätt. Lagen är lite konstig ibland.

Du är rolig, en cyklist får inte cykla på vägen för att du tycker han ska använda cykelbanan. Men DU får parkera precis vart du vill även om det finns parkeringsplatser fast inte just där du vill parkera?

Pezster 
· Svar till dave

Jupp. Skillnaden är att mitt val blev smidigare. Jag hade inte gjort så om det varit folk på trottoaren eller liknande.
Men du kanske inte förstår skillnaden?

Förresten parkerade jag inte... jag satt i bilen och väntade på kollegan. Just för att kunna flytta på mig. Dock gör inte en sur gubbe att jag flyttar på mig.

Hahahaha ibland är du bara för bäst!

Jaha, det blir alltså tillåtet om det är smidigare? Sen så räknas inte gamla gubbar som folk heller, då vet vi..

Pezster 
· Svar till dave

Helt rätt. Nu är du med på banan igen.

Du kan ju inte ens jämföra dessa två. Det ena drabbar en låg rad med bilister som tvingas köra i 50 på en sjuttioväg pga av EN individ. OCH det är olagligt.

I mitt fall är det inte ens säkert jag skulle fått en böter eftersom vi lastade bilen. Och det drabbade bara en sur liten självutnämnd polis.

dave: Du är rolig, en cyklist får inte cykla på vägen för att LAGEN tycker han ska använda cykelbanan

korrigering genomförd :D

plus att köra ut framför en bil med cykel som kör i snigelfart i jämförelse av skälet att man inte har lust att bli omkörd... inte är värst klyftigt och stör trafiken i allmänhet, till skillnad från en tillfällig lastning (vilket btw är lagligt). Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Tack, Tinky... alltid ett nöje.

Kommentera