Det händer alltid något på Netto vid mitt jobb. Det är fan världsrekord i skumma människor som handlar där varje dag. I förra veckan var det en kille som hade tagit några halvruttna paprikor och ville ha rabatt på dem. Jag funderar hårt på att börja hänga där och börja blogga enbart om all skit som pågår där. Speciellt det där med köer verkar vara en aldrig sinande inspiration till blogginlägg. Iallafall...

Jag står där i kön på Netto och ska köpa lite iste till oss på kontoret. Jag står som nummer tre i kön till kassan. Det kommer en kille med sin son och ställer sig vid den andra, tomma, kassan. Han lägger en plastförpackning på bandet och pratar lite med sin grabb.

Tanten framför frågar honom med en snappy, sur röst:

"Varför står du där?"

"Öh... de kanske öppnar den här kassan snart." svarar han och pekar på den långa kön bakom oss. "Jag ska bara ha den här." avslutar han och pekar på förpackningen med två vattenpistoler.

"Det spelar ingen roll. Ställ dig sist!" beordrar tanten surt.

Han tittar på sin son, tittar på sin klocka sedan på paketet med vattenpistoler... sonen ser lite ledsen ut... han tittar på klockan igen... tvekar... uppenbarligen har mannen någon form av tidspress...

"Äsch... spänn av." säger jag till tanten. "Han tar ju dessutom en risk här. De kanske inte öppnar en ny kassa."

"Det är inte så det fungerar! Man väntar på sin tur!"
"Vaddå inte så det fungerar? Finns det regler för hur man köar?"

"Klart det finns regler. Så gör man inte!"

"Visa mig en regelbok då. Var står de här reglerna någonstans? Fan, chilla nu... han ska bara ha ett par vattenpistoler till grabben bara." försöker jag.

"Nej, man ställer sig i kön! Det vet alla om."

"Men... han står ju i en kö. En ny kö... som han precis skapade... han har ju framförhållning."

"Så kan man inte göra!"

"Han gör ju det."

"Men reglerna..."

"Sluta nu tjafsa om dina 'regler'. Ser du en skylt någonstans? Fick du lära dig de där reglerna i en kö-skola? Spänn av... det är ju din tur nästa gång. För helvete..." säger jag.

Det kommer plötsligt en stressad Nettoanställd med glasögon och hoppar in i den tomma kassan. Jag smiter direkt över och ställer mig bakom mannen och hans barn. Jag går från trea i kön till tvåa! Bakom en som bara ska ha ett par vattenpistoler! Perfekt!

"VAD GÖR DU!?" säger tanten... nu ännu mer upprörd.

"Den här kön är bättre." svarar jag och ler glatt. Samtidigt fylls den nya kön snabbt på med folk från den gamla kön. Precis som vanligt.

I kön jag precis lämnade så drar mannen precis framför den arga tanten fram ett gäng lotter som måste matas in manuellt in av kassörskan. Sånt tar tid. Hahaha... oups! Jobbigt, tanten... jobbigt.

Jag är ute ur butiken innan kassörskan ens börjar knappa in hennes varor. Jag vinkar glatt med min iste genom butiksfönstret till henne och gör tummen upp samtidigt som jag hoppas att hon inte får en hjärtinfarkt på stället när hon försöker döda mig med blicken.

Utanför är det varmt och solen skiner, mannen öppnar paketet med vattenpistoler och ger dem till sin pojke vars ögon glittrar, utsträckta händer snappar lyckligt åt sig dessa plastskatter och jag undrar... vad är det med folk och köer egentligen? Oavsett hur du än gör så jämnar det ut sig i längden.

Fast det förstås... att reta upp arga tanter är alltid roligt.


Skriv en kommentar

bittra tanter är roliga!!!

Pezster 
· Svar till rock n roll mamma

jupp... ett välkommet inslag att trycka på deras knappar när man har tråkigt :D

Hahaha, du är MEAN!
OM du hänger där, så kanske du kan ta bilder och göra en peopleofnetto.se

www.peopleofwalmart.com/

Pezster 
· Svar till JB

AH! Bra idé! :D

Du är så jävla patetisk att du tjafsar med tanter, skulle du sagt något sånt till någon i din egen ålder och egen storlek så hade du legat i koma nu. Men det händer nästa gång, carma strikes you back. TÖNT!

Pezster 
· Svar till Johan

Hohoho... en jättearg tantälskare! Roligt!
Jag säger väl till vem fan jag vill. Skiter väl stort i om det är en tant, någon som är "större" eller "lika stor" som mig. Resonerar man så är man en mycket liten människa.

Intressant formulerat av dig dock... då vet vi liksom hur du fungerar.

Karma slår förresten aldrig tillbaks på mig. För jag äger nämligen ka... Visa hela »

Du Johan. Ta det lite lugnt när du sitter med dina hårmoussekladdiga fingrar och skriver trams på lilla datorn. Sånt kan leda till att en sån som jag kör lite privat karmautdelning på dig.
Kärringar som gnäller, både som pezzan beskriver och sånna som du ska sättas på plats.

Pezster 
· Svar till Nemesis - rade

Erhm... såså. Johan får yla lite om han vill. Det gör ju inget.

Tänk "arg-besviken"-chihuahua som skäller. Irriterade om det pågår för länge men helt ofarligt.

Och så taggar vi ned allt våldssnack, ok? Det där är sånt som idioter håller på med.

Haha Johan är ju bara för mycket =D
Men det är tur att det finns fjollor som han, vilka skulle vi annars skratta åt?

Haha så bra:) Tanter e sjukt roliga o tjafsa med.
Klart barn som vill ha vattenpistoler går först i kön o sura tanter kommer sist.

Pezster, du kallar mig en tantälskare? Jag har respekt för äldre människor till skillnad från dig som är ouppfostrad.

Kan bara tänka mig någon vacker dag när en muskulös man hänger upp dig i en krok på väggen så kommer du vara kvar där gråtandes som ett litet barn, den dagen den lyckan.

Trist att du tror att du äger karma, karma är ingenting man kan äga, det är bara nå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Johan

Hahahahaha…

Vaffvaffvaff!!! VAFF! VAFFVAFF!

Först, respekt har man för människor av en anledning. Den förtjänas.

Jag är inte som du som tydligen backar när det kommer något med lite muskler. Jag har varit i situationer där tribaltatuerade muskelmuppar har haft åsikter på mig. Jag säger alltid min mening. Hade jag inte gjort det hade jag varit en hycklande liten skit. Muskelnissar är för ö... Visa hela »

Haha, ge alla gnälliga kärringar i kön bara...önskar jag kunde komma på alla smarta grejer så där direkt i stunden så att säga...och på förekommen anledning, muskelknuttar har som alla andra knän...enough said

Johan, du är en så söööt. Du verkar inte koppla att det är himmelsvid skillnad mellan en missunnsam gnällkärring som beter sig illa och en "äldre dam".

Eller du verkar tycka det är okej att äldre kvinnor beter sig som ouppfostrade snorungar bara för att de är gamla eller nåt. Jag tycker snarare att man gör fullkomligt rätt i att helt ignorera folks ålder i dessa fall.

Andra killen... Visa hela »

Undrar om Johan hade haft respekt för den äldre mannen som gick förbi min sambo och sa:
"Flytta dig jävla gris!"
Fastän hela trottoaren var fri och sambon redan flyttat sig åt sidan, när han insåg att gubben inte skulle vika en tum utan dundra fram i mitten oavsett grishiner eller ej....

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahaha... WHAT?! Så sjukt.

Vad gjorde sambon?

Han blev nog lite chockad och flyttade sig bara.

Kommentera