Min katt kan inte mjaua ordentligt. Och så är hon en mes. Imorse när jag halvblind av kvarvarande sömn i skallen vacklar upp ur sängen mot köket så blir jag störd av ett litet meh-ljud. Det låter som meh... På riktigt.

"meh…" får katten fram och ser panikslagen ut.
"Vad vill du nu? Stick, jag har precis gått upp." säger jag och knäpper med fingrarna. Jag är ingen morgonperson och knäppet med fingrarna är ett slags fy här hemma och det gillar hon inte.
"mehmehmehmehmehmehmehmehmehmehmehmeh…" smattrar hon fram när hon sticker iväg längs golvet, låg som en sköldpadda och med svansen utmed marken, rakt in under soffan i stora rummet.

Vad är det för skumt beteende, tänker jag yrvaket... innan det slår mig... när hon håller på så här känner hon sig skyldig för något hon har gjort. Och mycket riktigt. Hon har öppnat alla skåpen i köket under natten och härjat runt. Suck... hon är fan 15 år! Hur orkar hon?

"KATTEN FÖR HELVETE! DITT MOOONGOOOO!"
"mehmehmehmehmehmehmehmeh… fräääääääs!" hörs det från under soffan. Det sista fräset är antagligen en 'fan-ta-dig-jag-gör-som-jag-vill'-signal till mig.

Nu kommer jag inte se katten på tre dagar. Det är nämligen så lång tid hon skäms under soffan när hon har hittat på dumheter. Hon bara ligger där och trycker. Om man undrar var hon är så säger man bara:

"Katten?"
"meh...?" hör man nervöst från under soffan.

Suck. Mes.

Skriv en kommentar

Hahah, så sött :)

Pezster 
· Svar till Anonym

När man ställer till det i köket ÄR MAN INTE SÖT!

;)

Haha! Min katt kan också bara säga "meh" och tycker om att öppna dörrar och skåp. Däremot springer han inte och gömmer sig när man skäller ut honom. Skäller man på honom och sedan vänder för att gå så har man tjugo klor och två par huggtänder i benet. Sedan är det vilt slagsmål i flera minuter tills man lyckas linda in honom i en handduk och hålla honom still tills han lugnar ned... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Raven

Hahaha... det DÄR låter som en katt. De borde hänga lite... din katt kan lära sig att chilla och min katt kan lära sig att bli lite mer aggro.

Haha mer katthistorier! :)))

Pezster 
· Svar till mobwoof

:D
Veckans inlägg om Sveriges i särklass mesigaste katt? Tja... det är faktiskt en tanke värd en extra omgång i hjärnan...

HA HA HA! Jag fullkomligt ÄLSKAR och HATAR din blogg! Idag ÄLSKAR jag den! :D

Pezster 
· Svar till Sofia

Ah... både hat och kärlek i en enda läsare! :D
Kan det bli bättre ;)

Hahahaha

:-)))

Din katt later ju som var tax! Alla katter jag traffat tittar bara pa mig med fornarmad blick nar jag tillrattavisar dem (om de ens tittar pa mig). Fornarmad for att jag andas deras luft typ.

Fan då jag som precis kommit hem och fått reda på att vår katt somnat in, Skorpan blev 16 år. Ta hand om din glidarkatt Pez så länge den delar vardagen med er, för saknaden blir stor när du inte längre hör "Meh" under soffan =)

låter smått som min katt. när jag skriker ut till henne så säger hon en massa som jag inte förstår mig på men ser på hennes morrhår att det virvlar runt typ. hahaha :D

haha. när jag säger fy till hunden så slutar han förvisso det hyss han håller på med.... men måste säga ett tyst "grrrrr!" innan han går därifrån :/

jag tolkar det som "jävla kärring".

Kommentera