I AB idag kan man läsa om att åtta män av tio inte förstår kvinnor. Vilket får mig att undra över varför två män av tio ljuger.

Vi män fattar inte kvinnor. Alls. Fast ibland kan man ändå säga att vi gör det, fast då låtsas vi inte om det, så i kvinnors ögon fattar vi fortfarande ingenting...

Så här. När vi får höra att mjölken är slut så hör vi just det. Att mjölken är slut. Kvinnor tycker då att de har sagt "Köp mjölk!" men det har de inte. De enda de - enligt oss män - har kommit fram till är att mjölken är slut. För oss innebär det att om vi blir sugna på mjölk så är det inte lönt att gå till kylen. För mjölken är slut. Tack kära kvinna för den informationen. Sedan ska vi vara helt ärliga och erkänna att vi kan räkna ut att det kanske innebär att kvinnan vill att vi ska handla lite mjölk. Erfarenheten har lärt oss män detta. Fast då går killhjärnan igång genom att fundera så här:

"Om det nu inte är så viktigt att mjölken är slut... utan att det viktiga är att det ska INHANDLAS mer mjölk.... varför i helvete säger ni inte bara KÖP MJÖLK?"

Med den tanken sitter vi män sedan och spelar dumma när frågan om vi har köpt mjölk kommer. Det sa ni ju inte. Ni sa att den var slut... och sedan är diskussionen i full gång.

"Kampen" som ingen någonsin vinner ser alltså ut så här:

Ni kvinnor försöker lära oss män att räkna ut att det är självklart att mjölk ska inhandlas när ni konstaterar att den är slut.

Vi män försöker lära er kvinnor att säga precis det ni vill ha gjort. I det här fallet att vi ska köpa mjölk. Inte att säga en sak (mjölken är slut) som vi sedan ska räkna ut vad ni egentligen menar (köp mjölk). För oss är det där en verbal omväg.

Sedan är det vissa av oss som undrar varför just vi ska köpa den där mjölken, men det är en helt annan historia.

Vi är olika. Så är det. Det viktiga är att vi trots det faktiskt gillar varandra.

:D

AB -

Skriv en kommentar

huvudet på spiken.

Pezster 
· Svar till Anonym

hehehe...

Haha låter som du har en släng av asperger! :D

Pezster 
· Svar till Josefine

Haha... öh... eller nej. Insikt heter det.

Hahaha, so RIGHT!
Jag blir tokig på frugan när hon håller på så där med otydlig information.
Dvs ungefär dagligen.

Säg för helvete vad som ska sägas, kvinna, istället för att linda in det.

Pezster 
· Svar till JB

"Dvs ungefär dagligen"...
HAHAHAHA.... jag vet vad du menar.

Mycket bekant det där språket som - jag tänkte ta en kopp kaffe till - Inte helt lätt att räkna ut att det är jag som skall hämta kaffet. Eller - det snöar mycket nu - Vilket betyder - Varför sitter du inne i värmen istället för att skotta snö -

Pezster 
· Svar till Urban

Jag känner att det är dags för en ordbok/begrepp handbok för både män och kvinnor ;)

Jo men till kvinnornas försvar får jag säga att vårt språk kan vara lite svårt att förstå också.
För meningen
- Jag skall bara gå ut och dricka en öl med polarna, är hemma före 24.00 -
Kan innebära
1) Man kommer hem dyngrak klockan 8 på morgonen med kalsongerna bak och fram
2) Man får vänta ytterligare 24 timmar före man blir utsläppt ur cellen, stora skyltföns... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Urban

Hahahaha...
Vi är som två alienraser som hela tiden missförstår varandra.

Ett äktenskap består av två människor: En som alltid har rätt, och den andre är kvinnan.

Snabblexikon till kvinnosnack:
Ja . . . . . . . . . . Nej
Nej . . . . . . . . . Ja
Kanske . . . . . . Nej

Mer här:
trouble.iotashan.com/jokes/woman-translator.cfm

Bra där Urban.
Tillägg:
- Jag ringer dig senare.
Kan betyda:
1) Jag ringer dig om två veckor när jag är ute med polarna och känner för att hångla.
2) Jag ringer dig om jag kommer ihåg det.
3) Jag ringer dig inte.

- Ingen fara, jag handlar mjölk, kaffe, gurka och sallad som vi behöver.
1) Jag handlar snus.
2) Jag handlar äpplen, godis och en liter cola.
3) Jag handlar inget av ovanstå... Visa hela »

men åhhh, jävla idioter.

Pezster 
· Svar till ebba

Men åååh... kvinna.

Men åååh... jävla kärring.

Varför är det alltid vi män som skall förstå hur kvinnor tänker, känner och vad de vill utan att de behöver säga det?
Hur många % av alla kvinnor är ens intresserade av att försöka förstå oss män?

Olov: Uppenbarligen är det här med att förstå kvinnor något som ni män diskuterar mycket och länge, till och med gör hemsidor om. Jag tror ni skapar problemet själva. Vi kvinnor har inga problem med att förstå kvinnor. Vi har heller inga problem med att förstå män. Vi förstår bara inte hur ni tänker ibland... Eller inte tänker, beroende på... ;-)

Olov: By the way - så gnällig du verkar, har du pms?

Vi män har inga problem med att förstå män. Vi förstår bara inte hur ni kvinnor tänker ibland... Eller inte tänker, beroende på... ;-)

Mobwoof: Kom på något eget - snälla.

Att män försöker att förstå kvinnor och t.o.m gör hemsidor om det är väl något positivt??.
Du skriver att vi kvinnor har inga problem med att förstå kvinnor. Vi har heller inga problem med att förstå män:

Jag tolkar det som att du tror att kvinnor generellt sett är bättre på att förstå män än vad män är på att förstå kvinnor.
Det är mä... Visa hela »

Hör du Candy-ass tagga ner va?

Det blir ofta en aggressiv stämning i dessa "debatter".
Ta det lugnt...
Jag tycker ni ska fokusera på Pezzans sista mening.
Läs den igen.
Gör det!
För det är där det viktiga finns...
Vi är olika. Ok?

"Vi är olika. Så är det. Det viktiga är att vi trots det faktiskt gillar varandra." Så länge olikheterna håller seg på det gulliga nivået som P skisserar, är allt frid och fröjd. Det bör, om något, vara värt att sträva efter i ett förhållande, det vara sig om förhållandet är man-kvinna, kvinna-man, man-man, kvinna-kvinna.

Var det inte John Lennon som yttrade orden: "... Visa hela »

min egen mamma är mästare på detta, det är fan lite kul. runt 6 på kvällen (när jag fortfarande bodde hos mor och far)kom hon in till mig och sa ungefär:

"jag skulle laga mat, men jag har så ont i armen, jag kan liksom inte böja den si eller så etc etc etc och jag har ont i ryggen och jag hade svårt att sova i natt etc...."
min hjärna processar ett tag.
"...du vill att jag hjälper dig laga... Visa hela »

Visst är vi olika och tack för det. Kvinnor är ju kända för att kunna hålla "många bollar i luften samtidigt". Troligen rätt, men vi män kallar det förvirring;)

Klart vi är olika :P Det finns kvinnor jag förstår och så finns det kvinnor jag inte alls förstår. Samma sak gäller med män. Vissa väljer jag att "inte förstå" bara för att jävlas när de påpekar något som att "mjölken är slut" och liknande.

Moowoof-röv: jag är nedtaggad.
Jag skriver också med glimten i ögat. Var tvungen att komma med egna exempel eftersom jag tyckte det blev lite väl mycket exempel om oss kvinnor.

Olov: Jo det är bra, men det lät på dig som om det var riktigt jobbigt. Och hemsidorna är ofta raljerande... även om jag kan erkänna att jag känner igen mig en del *harkel host host*.
Ibland kan det vara en smula irriterande att alltid få höra att man som kvinna är konstig och att ingen förstår. Ibland blir det för raljerande. Ni män kan också vara bra på att uttrycka er som att ni är "bättre... Visa hela »

Ipse:

Precis som kvinnor var de enda med simultankapacitet; jag kan minsann både titta på TV, dricka whiskey och röka på en gång!!

Men det stämmer faktiskt - kvinnor är enastående på att göra flera saker samtidigt. Problemet är att när de har fått någorlunda kontroll på sin förmåga, och självförtroendet stiger, tar de gärna på sig ytterligare en eller annan sak. D... Visa hela »

Jaja Candy-ass blev bara lack på ditt female supremacy snack.

Ok men ironi kan vara vanskligt i tryck >_>

Jag hade den sagolika turen att ha en mor med Aspergers, så jag är om möjligt ännu mindre lämpad att handskas med kvinnofolk än the average male. Jag är uppväxt med att där en normal mamma skulle konstatera "ditt rum är lite stökigt, tycker du inte?" få höra "Städa ditt rum!" Kanske borde skapa någon form av humbug-terapi som lärde kvinnor att tala klarspråk och män att läsa mel... Visa hela »

Enligt Marilyn Vos Savant så finns det faktiskt ingen forskning som bevisar att kvinnor har bättre simultankapacitet just därför att de är kvinnor utan det hävdas att det är något inlärt.

Sedan vill jag peka på att det kvinnor gör, gör de oftast i serie men byter snabbt moment så att det kan framstå som att de gör saker samtidigt men så är alltså ofta inte fallet. Det är inte fråg... Visa hela »

Mobwoof-röv: Är lite trött på att höra er "höhö":a över hur jobbigt det är att förstå oss kvinnor också så det jämnar ut sig.

Om man inte förstår varandra så får man väl fråga om förklaring då. Man är ju alltid minst två i en kommunikation, så båda har lika ansvar för ett framgående budskap, även om den ene kan vara bättre på att förklara än den andre.

Ärligt talat brukar jag faktiskt uppleva det du förklarar Pezster hos de killar jag dejtat. Själv är jag "säg vad du menar"... Visa hela »

Ok Godis-röven.

Och ja jag har en röv :)

Boken heter Män är från Mars och kvinnor är från venus, summan av det du skrev är just den boken..*ler* Tycker väl själv att det handlar om kommunikation och att inte så mkt annat, är man tydlig med vad man vill så brukar det inte vara något problem..*ler* även om det gäller mjölken!

Pezster 
· Svar till Åsa

Den där boken får man väl läsa. Fast jag är osäker på att vi ens kommer från samma solsystem. ;)

Fast jag tycker att man är mera ursäktad om man inte förstår omskrivningar direkt än om man inte förstår klartext.

Så om vi kvinnor inser att män i grund och botten är, rent intellektuellt, simpla varelser utan förmåga att tänka i flera led, då ordnar det sig?

Som en mjukstart i att lättare förstå kvinnor kan du börja med att sätta ordet "nu" efter våra frågor.

"Kan du diska?" är alltså inte en fråga om du har kunskap om hur man diskar, utan en fråga om du kan ta hand om disken´. Nu.

Lycka till. När du bemästrat detta kan jag hjälpa dig med nästa, något svårare, steg.

Pezster 
· Svar till Jenny

Eller... och det här är bara en tanke nu... så sätter NI in ordet "nu" efter meningen...

När du nu kommit till insikt hur svenska språket fungerar bäst så kan jag hjälpa dig med nästa steg... nämligen hur man chillar med känslopratet.
;)

Hmmmm..... Jag tycker att det verkar som att du inte VILL förstå kvinnor....? ;)

Och att vi skulle lägga till ett "nu".... Nja, vet inte om jag gillar det jag.... Det blir ju trevligare stämning när man kör med förtäckt istället för direkt ordergivning =)

Pezster 
· Svar till Jenny

Precis. Jag är de tre aporna som håller för munnen, ögonen och öronen när det kommer till kvinnor ;)

Jenny, jag tror inte att det blir trevligare med förtäckt ordergivning. Du kommer fortfarande irritera dig tills du spricker och han står där och fattar inte varför.

Och varför ge en order - fråga snällt. Förklara gärna kortfattat varför den ska vara "nu" om det verkligen är viktigt. Tyckte "nu" eller annat tidsmått är rätt klart.

Sedan tror jag faktiskt att män fattar mer än de ger sken av. De bara prioriterar lite annorlunda. Vem som har rätt eller fel där kan man ju diskutera utifrån ideologi.

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Rätt i det där med prioriteringarna. Hade ett samtal ang det där för några dagar sedan...

Vad är viktigt för den ena kanske inte är det för den andra. Och vem har rätt? Lite empati och lyhördhet. Offra sig en gång och stå på sig en annan.

Problemet är väl snarare att om kvinnan säger rakt ut: "Köp mjölk!" replikerar mannen att kvinnan är tjatig och 'det fattade han väl själv' och 'varför ska jag alltid handla?' även om det oftast är kvinnan som handlar och han går förbi en affär på väg hem. Generally speaking, of course ;)
Sen att kvinnor uppfostras till att använda trevligare toner och män att vara mer ra... Visa hela »

Kommentera