Jag blir inte speciellt upprörd när jag läser om en människa som har gått arbetslös i fem år och tycker det är lite jobbigt. Jag blir inte alls upprörd när folk som går sjukskrivna pga av ryggont eller "utbrändhet" gnäller över att pengarna inte räcker till. Jag vet för många som är sjukpensionärer som hur enkelt som helst skulle kunna jobba men inte vill, eftersom de vill arbeta med det som de gjorde innan - öh men det kan de inte. När jag ser hur mycket energi de spenderar på att gå till läkare, byta ut läkare för att hitta en som håller med dem, skriva protester, överklagningar etc och sedan pillar i sina trädgårdar, åker på semester 3 ggr om året så blir jag till slut helt jävla blockerad. Samhällsparasiter.

Jag blir RIKTIGT JÄVLA ARG när jag läser om en familj som har en gravt handikappad dotter som måste kämpa varje jävla gång de behöver hjälp. I mina ögon så är det just dessa typer av föräldrar som ska ha en massiv extrem superhjälp i det vardagliga livet. Allt fuskande etc har gjort Försäkringskassan till en stel apparat som hela tiden MÅSTE vara kritiska eftersom folk försöker blåsa dem varje dag. Det ska vi aldrig glömma. Sedan att de har mycket kvar att fixa till... det är en annan sak. Huvudsaken är att det finns en anledning till att de är hårdare i sina bedömningar idag.

I fallet som tas upp idag på DN är det en gravt handikappad flicka som behöver hjälp. De får en viss hjälp men jävlar vad de måste slåss för den. Hela tiden. Kan tänka mig deras oro varje gång de behöver ansöka om hjälp... när den enda oron de BORDE ha är att leva livet, jobba, älska sin familj och sin dotter för den tid de får tillsammans.


"Hon äter fyra gånger om dagen, varje måltid tar en timme. Att ge henne vatten tar tjugo minuter. Ofta kräks hon upp det hon får i sig vilket gör att det bara är att börja om från början. Hennes produktion av slem är större än andras och saliven måste ”grävas” ut ur svalget. Till det krävs två personer, en som rensar och en som håller i kräkpåsen.

Efter maten måste någon se till att Melinda sitter upprätt under åtminstone en timme. Annars finns risken att hon kastar upp igen."


Bara det där är åtta timmar av ett dygn. Klart som fan de behöver hjälp. Min ståndpunkt är så här:

I vissa fall är det onekligen så att Försäkringskassan måste vara restriktiva med sina beslut... tack vare svenskens jävla fifflande. Det måste nog tyvärr vara så ett tag till. Det är som det är just för att vissa idiotsvenskar har sugit lite för hårt på samhällets spene.

I andra fall, som när en gravt handikappad flicka, som inte kan göra något alls själv, behöver hjälp så är det inget jävla snack om saken. Jag betalar gladeligen skatt så att familjer som den här ska få hjälp. Jävla tjänstemän... sluta jiddra och ös på med hjälpen nu för helvete!

SvD - SvD -

Skriv en kommentar

FK står numer för Fkn Killers... !

/Z

Pezster 
· Svar till Zappa

Skandal. Och så undrar folk varför jag idiotförklarar människor på löpande band.
Exakt HUR tänkte tjänstemännen i det här ärendet?!

Eftersom jag inte kunde säga det bättre själv låter jag bli! Riktigt bra, håller med om varje ord!

Pezster 
· Svar till peps

Zaank jooo!
Man blir liksom trött och arg på en gång.

Håller verkligen med dig! Är så trött på att fuskare har gjort det svårt för riktigt sjuka människor att få den hjälp de faktiskt förtjänar! Jag vet fortfarande fuskare som får bidrag och hjälp medan jag vet om sjuka människor som blivit helt utan. Systemet fungerar verkligen inte då.

Pezster 
· Svar till Tess

Precis. Det är en bit kvar.

Klart att det finns en del som fuskar men så många är det inte enligt de siffror som finns. Jag dömer ingen på bara vad jag kan se i en liten bit av deras verklighet. Jag har inte tillgång till deras sjukjournaler så att jag kan avgöra om de är sjuka eller friska. En annan sak vore om jag hade möjlighet att följa "fuskarna" dag och natt ett tag för att avgöra om de "fuskade" eller inte. Kritiserar ingen fö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till eduronflux

Självklart ska man vara öppen för att vissa faktiskt är sjuka.

Jag såg en dokumentärfilm en gång där en kvinna med lite ont i ryggen förklarade varför hon inte kunde jobba. En kille som var blind, svårt brännskadad, kroniska smärtor och deformerade armar tog illa vid sig eftersom han minsann hittat ett jobb som han klarade av.

Försäkringskassan måste skärpa reglerna just för att det må... Visa hela »

Pezster 
· Svar till eduronflux

Sedan tycker jag att fokus nu bör ligga på att få igång Sverige. Kommer pengarna... så kommer välfärden.

Ja. Jag tänkte likadant. En sån familj måste väl för fan kunna få full LSS. Råkade tidigare under dagen läsa om ett företag som administrerar personliga assistenter och som gjorde ca 30 miljoner i vinst på 134 miljoner i omsättning dvs drygt 20%. Jag tycker folk ska få tjäna pengar men en PA-firma som kan göra sån vinst visar att det finns lite konstiga fenomen i den branschen. I synnerhet när solklara fall bl... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Blogo

Precis.

Privatisera Försäkringskassan så blir det bättre!

Bra skrivet.

Tess; tipsa FK om de du KÄNNER TILL som fuskar så kanske vi kan få bukt med fusket? Så länge folk känner till fuskare, men inte gör något, lär inget förändras. Civilkurage i alla lägen, oavsett. Om det är en släkting, tough luck, men den vet om att den fuskar och då får den vara beredd att ta straffet också.

Håller helt med. Detta är alla fuskares fel. Bedrövligt jävla illa att det blivit så!

Kommentator fältet för inbördes beundran.
Flickan får 111 timmars vård i veckan! Det är 16 timmar per dag som staten tar hand om henne. Det är väl inte för mycket begärt av föräldrarna att ansvara för henne under 8 timmar under natten? Är det för mycket begärt?!?!

Pezster 
· Svar till johan

Hahaha... vad är du för en riktigt tragisk och patetisk människa? Ska du nu vara i det här inlägget med och gnälla?
Handikappade barn kan kräva enormt mycket tillsyn under natten... och föräldrarna ska jobba och behöver fan SOVA.
Johan, johan, johan... jag vet om att det är deppigt att vara som du, men bör du inte hänga på något ställe på nätet där du kan hitta lite kompisar? Mmm? Ok?

jag blev arg på hur fk resonerade - att de behoven de ville ha hjälp med de resterande timmarna de ville ha stöd för upptogs av normala barnbehov. öh. va. är hon altlså ett HELT FRISKT BARN vissa av dygnets timmar eller hur fan resonerar de?!

Läste artikeln och tyckte att det kändes som om det var väl mycket fokus på att FK hade överklagat. Jag tror inte att de har överklagat för att de vill vinna. Jag tror att detta var ett oklart fall om man bara stödjer sig på nedprintade lagar och regler och man vill då att detta fall ska vinna laga kraft så man kan stödja sig på det i framtida beslut.

Tänkvärt - men de har ju redan gått via en laglig instans som sagt att de SKA ge hjälpen? varför då överklaga, måste man driva det till sin spets? För lagmässigt finns det inga motsättningar - argumentet jag sett från FK går ut på att hon anses vara ett vanligt barn med vanliga behov ett antal av dygnets timmar, vilket är ett argument som är så lätt att slå ner att det blir löjligt. man ha... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

"vilket är ett argument som är så lätt att slå ner att det blir löjligt. "

Exakt.

Kommentera