Klicka på bilden för att läsa den lilla pyttetexten under rubriken.

En bra ursäkt till att supa till det lite under helgen är att det numera är olagligt att länka till saker på Internet i "Kalle Anka"-landet Sverige. (SvD, SvD, DN, IDG)

En kille postade några länkar  till "live"-hockeymatcher som han fått av en kompis på ett forum. Alla som klickade på dem kunde se matcherna streamat på nätet. Detta var alltså olagligt och det utdömdes 3.500 spänn i dagsböter och 10.000 spänn i "skadestånd". Till snubben som postade länkarna.

Canal Plus kan alltså inte skydda sina egna sändningar på nätet utan lägger ut helt öppna länkar som alla kan ta del av. Gravt klantigt gjort av dem. Som vanligt visar de som sitter med sin "upphovsrätt" på sin totala brist på verklighetsuppfattning.

Så om jag postar en länk till en torrent som i sin tur berättar för dig om var en bra film, Monsters, finns så är det olagligt? Du som ser länken vet om att det betraktas som olagligt att ladda hem en sådan film från TPB. Jag upplyser dig om detta om du inte redan visste det. Beslutet att ladda hem den, den s.k. "kriminella" handlingen, står således DU för. Jag bara har gjort en sökning till dig och postat resultatet? Besparat dig två sekunders "jobb" att hitta den? Skulle jag gjort ett brott då? Hahahaha, Kom igen bara så ska vi ta den fighten.

Det är exakt som om jag visar dig vägen till en bank, berättar att de har pengar därinne, du knallar sedan dit, snor pengarna och JAG är den som blir straffad... för jag berättade var banken finns och att de har pengar. Du själv råkar inte illa ut utan står där och räknar pengarna du precis snott. Sjukt? Självklart är det sjukt. En intressant sak är att Canal Plus inte skyddade sin länk, så banken i mitt exempel har inte ens har låst in pengarna i ett valv. De bara ligger där fritt fram för alla att ta. En annan skillnad är att banken faktiskt blir av med pengarna... det blir inte Canal Plus... de förlorar som högst lite bandbredd... och om det är jobbigt så SKYDDA ERA LÄNKAR FÖR HEEELV)"(/T#"/()R&"#€()/&#)(€/#&%(/"#&%)!/TOHILRUPIFUBQ!!!!! (frustrationsbankande på tangentbordet...)

Lyssna nu här era förbannade it-analfabeter på Canal Plus! Ni lägger ut en s.k. "öppen" streamingfil på nätet och surar över att folk använder den? Skydda den istället... det där är inte speciellt svårt. Ring mig så ska jag ge er några nummer till folk som kan hjälpa er med det (en av dem är sjutton år!). Är det jobbigt att ta tag i sånt så skit för fan i att lägga ut saker på nätet och sedan bli arga när de sprids och blir lätttillgängliga. Det är för helvete hela idén med Internet!

Högst upp på listan över företag att aldrig någonsin ge en enda liten krona till är Canal Plus. Jag sa upp jobbets abbonemang idag (vi har det för våra gäster... nu får det bli någon form av mediaspelare istället ;)). Jag uppmanar er att göra detsamma.

Kuriosa (länk till idg) - så här sa Håkan Roswall själv i ett mål som faktiskt påminner om detta. Framför allt med att lägga något oskyddat som man inte vill att folk ska få tag i på Internet:


"Utgångspunkten är att informationen läggs på en publik webbplats. Det innebär att den är allmänt tillgänglig. Om man gör som Intentia och bara låter bli att lägga ut en länk dit räcker inte det för att markera för utomstående att informationen inte är allmänt tillgänglig, säger Håkan Roswall."


I det här fallet har alltså Canal+ själva tillgängliggjort och publicerat strömmen via sin egen hemsida. Case closed.

Skriv en kommentar

vad händer med världen..

Låter som att de resonerar väldigt konstigt...

u rule!

(jag är tacksam över att du är tillbaka, i vassare form än förr)

Pezster 
· Svar till katta

Oj. Tack!

Helt ärligt så borde det hållas lite koll på dom mest inkompetenta så vi kan fira när nån av dom dör av.

Pezster 
· Svar till Jay

Hahaha... dagens sanning.

han får ju dessutom betala canal rättegångskostnader och får därmed betala över 130000:- totalt, 10 gånger högre summa än straffet i sig!!!!
helahalsingland.se/soderhamn/1.2484697-man- falls-for-lank-pa-hemsida

Pezster 
· Svar till Realisten

Han måste överklaga... annars är han inte klok.

PR-avdelningen på Canal Plus borde samtidigt skjutas alt. hålla kurser i hur man dödar ett varumärke med inkompetens...

Kommentera