Mestillbehör. Sedan ska det på något slags vitt nattlinne för att barnförnedringen ska bli total. INGEN vill vara stjärngosse. Stjärngossar är höjden av mesighet. Det går fetbort.

För några dagar sedan var jag i sonens skola på morgonen. Jag skulle lämna av grabbens mobiltelefon som han hade glömt hemma. Väl där så kommer en väldigt brydd fröken och tar tag i min arm på ett förtroligt sätt och leder mig till ett diskret ställe på ett... öh... allvarligt sätt.

"Ursäkta... men musikläraren, David, skulle vilja ha ett samtal med dig."

"Verkligen?"

"Är det ok? Har du tid." frågar sonens fröken mig. Jag sneglar på klockan och inser att det har jag.

"Visst." säger jag. Fröken nickar allvarligt och hämtar sonens musiklärare. Efter ett tag kommer en turborödhårig snubbe med ett stort kors i silver runt halsen fram till mig. Skakar min hand med ett fuktigt och slappt grepp och presenterar sig som David.

"Ja... du kanske har hört?" säger musiklärar-David med en bekymrad min.

"Öh, nej... vad?" undrar jag.

"Din grabb, tillsammans med några kompisar, har blivit avstängda från Luciafirandet."

"Erhm... jaha?"

"De har varit stökiga på repetetionerna. De sprang i korridorerna och ropade dumma saker (eldskalle) om mig. Till slut fattade jag beslutet att de inte får vara med. Mitt beslut är oåterkalleligt."

"Ok... Det respekterar jag."

"Jag vet inte varför det blev så här. Det är bra om du tar ett snack med din grabb."

"Jag ska ha ett snack med honom ang. att han säger dumma saker (eldskalle). Angående varför killarna gjorde det däremot... vad hette du igen?"

"David."

"Du, David... jag vet att både min grabb och de andra killarna har sagt att de inte vill vara stjärngossar. Jag vet också att att du inte gett dem något val vilket jag har hört mycket om både hemma och från klassföreståndarna. De här killarna ville nämligen inte stå framför mellanstadiet och sjunga med en strut på huvudet."

"Det stämmer att jag har bestämt vem som ska vara vad. För annars hade faktiskt inte blivit jämt fördelat bland pepparkaksgubbar, stjärngossar och tomtar." säger David och ser viktig ut.

"Tror du vi föräldrar hade blivit upprörda om alla barnen var utklädda till samma sak? Lyssna... Killarna. Ville. Inte. Vara. Stjärngossar."

"Nej, jag vet och deras beteende på repetitionerna har lett till att de inte får vara med."

"Det ringer fortfarande ingen klocka där hos dig, David?"

"Du menar att de gjort så här med vilje?"

"Ah, där kom det."

"Men så kan man ju inte göra. Det är ju fel."

"Tycker du? Först bad killarna snällt om att få slippa, sedan försökte de påverka genom lärare och föräldrar... och när det inte fungerade så löste de själva problemet."

"..."

"Jag ska prata med honom om att kalla dig för dumma saker (eldskalle). Det är inte rätt och självklart ska jag ha ett snack med honom om det. Bra så?"

"Ja... öh..."

"Bra! Ha en bra dag, David!" säger jag och skakar hans hand. "Då kan killarna hänga med oss föräldrar och dricka kaffe under tiden Luciafirandet pågår! Det blir bra."

"Ja, det går bra för min del."

"Det var inte en fråga, David." förtydligar jag.

Anaaaaaaaaaalaaaaa lärarjävel (eldskalle)! Snacka om att skapa problem för sig själv. Inte nog med att precis NOLL har hänt sedan jag var liten och stod där på scenen som en tönt och sjöng "kom-och-hjälp-mig-att-dö-tråkiga"-julsånger, de ska dessutom tvinga kidsen att se fjantiga ut.

Fakta (som jag precis slagit upp)

"Stjärngosse" är faktiskt ett koncept som blev till för att dramatisera "jesu födelseunder". Så instruera era kids till att blåvägra ta på sig skiten och ifrågasätt sedan skolans sätt att smyga in religiöst dravel i skolorna. Ska jag vara ärlig är jag irriterad över att jag inte visste detta när jag pratade med den religiöse musikläraren David (eldskalle!)... det hade blivit... öh... intressant. Men jag tänkte att om jag skriver det här i bloggen så kanske någon annan kan ta den stafettpinnen. ;)

Skriv en kommentar

Hahaha 'eldskalle', vilka kreativa barn som kommer på ett sånt skällsord. Det borde de ju nästan få beröm för... :P

Pezster 
· Svar till tzov

:D Eller hur.

"Ja, det går bra för min del."
"Det var inte en fråga, David." säger jag.
Den var go!

Jag tror för övrigt att lärare i gemen skulle må bra av att var ute mer i det verkliga, moderna livet, speciellt de som tror att de, i ALLA frågor, har någon form av beslutsrätt.

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

Jupp. Verkligen! Man måste verkligen välja sina fighter i livet, både privat och i jobbet. Det här var en konflikt som ENKELT kunnat undvikas.

Jag och några polare var faktiskt stjärngossar när vi gick i skolan men vi hade inga vanliga köpta strutar utan vi gjorde egna typ 2 meter långa med lysdiodrar i så när vi stod där framme så var det ett jäkla ös och disco blink det blev väldigt uppskattat, men mest var vi med för att slippa lektioner och spana in snygga tjejer :-) må gott och lev väl

Pezster 
· Svar till Johan

Hade grabbarna gjort så där med musiklärar-David (eldskalle!) så hade han gjort korstecknet och blivit en blöt fläck på marken. Det är nämligen väldigt stressigt med kreativa barn...

Pezster 
· Svar till Johan

Må gott själv och lev hårt!

Typ:
"Life's NOT a journey to the grave with the intention of arriving safely in a well preserved body; but rather skidding in sideways - chocolate in one hand, Chardonnay in the other - body thoroughly used up and worn out; and screaming: "WOOHOO! What a ride!"

:D låt det bli helgens motto!

Mobbade barn

heh. när jag gick på i lågstadiet så fick alla flickor vara lucia eftersom alla ville ha krona :D. pojkarna också om de ville.

det vara bara en kille som vågade.

fast jag tror bestämt jag var pepparkaksgubbe.

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahahaha... lågstadiet. Så underbart lite koll man hade då!

Pezster 
· Svar till Tinky

Eller... så hade man egentligen koll just på låsstadiet... och sedan förlorade vi den... uhm...

Det hade ju brunnit i skallen på´n därav killarnas öknamn :D

Kommentera