En vän ringer mig. Fredagssamtalet kallar jag det för (jag vet... glömde skicka ut inlägget igår). Det kommer mellan 15-18 varje fredag och han har alltid någon skum tanke för sig. Även så den här fredagen.

"Fan. Jag blev nog våldtagen igår." säger han i telefonen.

"Jasså? Hur tänker du nu?" frågar jag. Det här blir spännande, tänkte jag.

"Ja, min flickvän hoppade på mig igår kväll. Ville ha sex."

"Ojdå."

"Men jag kände inte för det. Faktiskt inte alls. Jag var mitt uppe i ett lir på Xboxen."

"Du samtyckte med andra ord inte."

"Nej. Jag fick avbryta ett sjukt grymt lir. Sedan led jag i tysthet där i soffan. Jag sa inte ett knyst... ja... öh... kanske ett eller två artighetsstön, det var allt. Fast jag kom ändå till slut."

"Självklart. Men du ville egentligen inte."

"Nej."

"Japp. Då har du blivit våldtagen."

"Jag misstänkte att det var så." suckar han.

"Hur känns det nu då?" frågar jag.

"Vet inte. Förvånansvärt mycket som innan det hela skedde."

"Ska du anmäla det?"

"Det beror på om hon tjafsar med mig om min spelkväll nästa vecka."

"Smart tänkt."

"Ja, man får göra det bästa av situationen. Fan. Jag måste sticka. Måste hämta ungarna."

"Gör det. Hälsa!"

"Du med!"

Han hade alltså läst här och "lärt" sig något.


Skriv en kommentar

"Beatrice Ask är positiv till det med vill inte uttala sig."

Ja eller hur, det formligen bubblar och kokar i kärringen efter att få göra ett dussin sinnesförvirrade "uttal" igen om hur underbart det är att kringgå principen "oskyldig tills motsatsen bevisats i domstol", men den här gången har någon ljusets förkämpe lyckats få henne att begripa sambandet mellan att vara militant dum i huvu... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Hahahahaha.... kan det vara så att fett fula, tjocka, ingen-överläpp Beatrice Ask har äntligen lärt sig att hon inte ska prata? Någonsin? Ah... ljuva tanke.

låter.... dumt. det betyder ju at man kan våldta någon helt utan vetskap om saker? Menar.... om tjejen (den vanliga situationen) varken är superfull, däckad, handikappad, inte säger ifrån eller kämpar emot, samt att han INTE släpat in damen ifråga i en buske i en park... hur ska snubben då veta att han våldtagit någon? det blir ju en omöjlig jävla situation.

Pezster 
· Svar till Tinky

Precis... min flickvän kom sedan fram med några bra frågor... hur länge räcker ett samtycke? Fem minuter? En halvtimme? Ska man försöka ha en överläggning i halvtid under samlag så att alla parter fortfarande är med på allt?
Hur högt ska "ja" förmedlas? Kan man förmedla ja på en papperslapp eller måste det uttalas? OM man är stum? Kan man inte ligga då?

Phew... osvosvosv.. Visa hela »

jag tycker problemet är att man vattnar ur "Våldtäcksbegreppet" alldeles för mycket, och det verkar rent korkat med denna bestämmelse eftersom det kommer va svårt o bevisa och ytterligare en grej att ta till om man vill jävlas med nån.

Som det beskrivs ovan har väll många killar varit med om lr? Man ställer upp fast man inte vill pga lite gnäll. Så just detta e nog inte bara ett kvinno "problem".

Pezster 
· Svar till Christian

Problemet med samtycke är precis det där... införs det fullt ut så är det bara att läsa juridik allt vad man kan så man kan avgöra när man blivit våldtagen eller våldtagit någon.

Christian har rätt. Definitionen på våldtäkt vattnas ur av idioter vilket är ett hån mot de som blir våldtagna på riktigt.

Pezster 
· Svar till Argosy

Jupp. Det är fan ett hån! Riktigt illa.

En jäkla tur att ingen av dom jobbar på Wikileaks i alla fall. Vore kämpigt att dra in InterPol igen.

Vad gäller Ask hoppas jag hon halkar i en riktigt jävla lång trappa. Högst upp. Hon får gärna bita av sig tungan i fallet.

Anledningen till att utredningen tillsattes är att lagstiftaren vill komma till bukt med problemet att så få anmälningar om våldtäkt leder till åtal. Av alla anmälningar som görs om våldtäkt leder 5 % till åtal, och av dessa 5 % är det fler som frias än fälls.

Utredningens huvudsyfte med lagförslaget är att få till en attitydsförändring; ha inte sex med någon du inte vet samt... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Lois

Hade väl kunnat gå UTAN nya lagar?! Hur ska de bevisa att samtycke skett? Ord står mot ord.
IDIOTISKT.

Jävla regelkåta land.

Förresten... läs din sista mening och förklara HUR I HELVETE DÅ?

Suck.

Det där argumentet som Lois har håller inte riktigt. En orsak till att så få anmälningar leder till åtal är att vi har Vidgat begreppet våldtäkt till att innehålla saker som inte tidigare ansetts som våldtäkt. Det gör att anmälningarna ökar för "våldtäkt" men eftersom både våldtäkt och olika former av sexuellt utnyttjande etc är svår bevisat så blir statis... Visa hela »

Det är inte mina argument, det är utredningens. Jag försökte bara förklara hur utredningen har tänkt eftersom jag har läst hela utredningen och läser en hel del sexualbrottsdomar.

Lagstiftaren har uppmärksammat ett problem; nämligen att offer för sexualbrott (ofta unga kvinnor) har mycket svårt att få upprättelse i form av att gärningsmannen döms. En orsak, enligt utredningen, är att när ord stå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Lois

Och hon skulle behövt bevisa att hon faktiskt sov.

Lägg ned det där nu.

Nu är jag tillbaka Pezster. Ja det har varit jobbigt i Stockholm med bomber. Det är bättre här ute i småstan där folk går minst 20 meter ifrån varandra.

Kommentera