Jag har skrattat så folk har undrat vad jag håller på med härinne på kontoret. Jag har skickat runt lite länkar och nu skrattar nästan hela kontoret. Det är härligt att höra och som vanligt beror det på att idioter är i farten. Idioter är källan till mycket roligt..

Vi skrattar alltså åt bloggbrudar, vuxna kvinnor och alla andra fjantar som sitter och smetar ricinolja i håret och tror att det ska växa fortare. Vissa bloggare rapporterar om att de hört någon som sa att deras brors flickväns kollegas mammas dotters hår växte upp till 5-6 cm längre i månaden! Alltså fem-sex gånger mer än normalt! Detta är givetvis helt sant eftersom det är så många som känner någon som känner någon som lovar - på riktigt - att det är så.

Ingen av dessa små modebloggare har funderat över... att om detta vore sant och bevisat så skulle någon vara väldigt rik. Produkten skulle rekommenderas av läkare och fantastiska forskningsrapporter om ricinoljans egenskaper skulle i rask takt publiceras i seriösa tidningar. Men nej.

Det finns inga belägg för att det fungerar. Mer än de där hemliga människorna som alla hänvisar till men som inte finns någonstans.

Och ändå sitter det småbrudar (och tydligen vuxna kvinnor, ja, Gynning, jag menar dig) med ett gammalt beprövat laxermedel i håret med korsade fingrar och hoppas på ett mirakel.

Det är faktiskt riktigt roligt.  


Några bloggare med laxermedel i skallen:

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - pallar inte skriva ut fler... Vill ni ha mer humor så googla "ricinolja + blogg". Jag skrev ut bloggarna som nummer ovan eftersom de heter saker som emmapemma, dutteduttan, ploppi och diverse andra kräknamn.

Fakta:
Professor Jan Faergemann berättar att hela idén är trams... och så tillägger han lite snyggt att man däremot kan riskera att ricinoljan härsknar och börjar lukta illa (nice), att man kan få mjäll, eksem och finnar i hårbotten. Win! wait... no?

Skriv en kommentar

Det är så korkat. Enda effekten ricinolja har är att håret blir lite mjukare. That's it. Håret är död vävnad och ett hårstrå kan i princip inte ta upp ett piss förutom fukt. Dessutom känner håret ingen skillnad på ricinolja, olivolja, och rapsolja. Och kanske motorolja, vad vet jag.
Jag har fan mer respekt för öronljusanhängarna!

Hahahaha. De borde testa att ta en före och efterbild utan oljan och se att det växer precis lika mycket utan. Sen är det intressant att personerna i bilderna i länk nummer två har exakt samma kläder på sig i före och efterbilderna. Varför kan man ju undra...

Pezster 
· Svar till Candy

När man använder ricinolja är man äcklig.
Äckliga människor byter inte kläder.

;)

Däremot är ricinolja väldigt bra mot hosta. Drick en ordentlig slurk, sen vågar du fan inte hosta. :-)

Jag tror inte heller riktigt på det där med ricinolja i håret, däremot ägg, det är skitbra tvättar håret med en äggula och lite aleo vera en gång i veckan, så slipper jag alla mystiska och ibland skadliga ämnen som vanligt schampo innehåller.

Pezster 
· Svar till Amanda

Att gnugga håret med lammfärs, honung och senap ska tydligen vara riktigt bra har jag hört.

Ägg i skallen? På riktigt?

Suck.

Pezter: Haha

Kommentera