Det är mongokallt ute (-14 på morgonen?! Vad är detta? Ett slags sjukt skämt?!). Eftersom jag är en klimatmes så lider jag en hel del. Jag vägrar dessutom köpa vinterkläder. I samma stund jag köper på mig ett bra gäng vinterkläder så har jag förlorat kampen. Jag vägrar nämligen acceptera kyla som en naturlig del av livet. Det är något fel på kyla och inget man bara accepterar hur som helst.

En kollega på kontoret lånade en gång ut ett gäng av det som friskistyper kallar för "bra kläder". Det var "bra byxor", "bra jacka", "bra vantar" och "bra mössa". När jag tagit på mig allting så tog han ett steg tillbaks och nickade nöjt. Så ska det se ut. Vi gick ut.

Efter tre sekunder konstaterar jag att jag frös precis lika mycket i ansiktet som jag gjorde utan alla dessa eskimåkläder.

"Du vänjer dig. Rör dig lite så blir det bättre!" sa han.

Jag vande mig inte. Det blev inte bättre. Allting sög lika hårt som innan. Enda skillnaden var att jag nu såg ut som en idiot på jakt efter sydpolen eller något.

Det finns inga "bra kläder" för klimatmesar som mig. Kyla är dumt och meningslöst. Höst och vinter är bara deprimerande. Hurtiga människor som tittar ut över soltäckta snödrivor och säger "Vilket fint väder! Vi tar en promenad!" vill jag köra upp en istapp i häcken på.

Dagens vintertips:

På en kall morgon. Spring ut till bilen, starta den och maxa värmen. Spring sedan in. Drick kaffe. Kolla på nyheterna. Titta ut på bilen... när isen på rutorna börjar självsmälta så är det dags att åka till jobbet. Risken för stöld av bilen är helt acceptabel. Och innebär dessutom att du måste hålla dig inne tills dess att du åter fixat transportation. Vilket kan ta lång tid. Ibland hinner det till och med bli sommar. Dubbelwin. Dessutom KAN tomgångskörningen bidra till att klimatet blir varmare i framtiden. Trippelwin.

Dagens favoritdjur:

Björnar. Björnar har fattat grejjen. Någonstans längs med evolutionen bestämde de sig för att vinter är bajs och löste problemet genom sova sig igenom skiten. Mycket intelligent djur. Björn = respekt.

Skriv en kommentar

Om man skulle hålla val idag, hur många skulle rösta på MP med deras energipolitik tror du? Jag menar, vindsnurror som inte går exv. Bara en tanke. Förresten tog en promenad i ett bistert Luleå som idag har ca -23. Lite småkallt var det så jag hade en långärmad t-shirt under jackan.

Pezster 
· Svar till Eduronflux

Minus 23?! Och du klarar dig?!

Är det du, Stålmannen?

;)

Helt korrekt, jävla kyla.

Var dessutom dum nig att byta fläktkoppling och termostat på bilaset i förrgår, så nu är värmen inte ashet längre eftersom värmepaketet inte agerar extrakylare för motorn längre!!!!!

Dessutom går motorn bättre och drar mindre bensin nu när värmesensorerna i kylvattnet får rätt info!!!

Där har man för att vara snäll mot en otacksam ga... Visa hela »

-14 är ju kortbyxeväder vafan, har legat mellan 27-30 minusgrader idag här uppe i Gällivare :D Du låter som den typiske svensken som gnäller om allt ;)

Pezster 
· Svar till kodolf

Jag säger ju tydligt att jag är en KLIMATMES!!!!

Haha så här års vill jag bo utomlands i nåt varmt land...

Tack tack. :P

Jag gillar dock kyla...

Vinter > Sommar

Kommentera