Jag drar fram mobilen för att svara i telefon, kolla mail, läsa bilagor, skriva ut, ändra i pdf:er. Ni vet. När jag behöver den. Typ. Knappt det ens. Jag stänger till och med AV mobilen ibland! Vilket får folk att få panik när man inte svarar på 3 nanosekunder. De ringer flickvännen, arbetet, 112 och ställer till med ett herrans liv. 

"Han har inte svarat på en timme!!! Han kanske ligger död någonstans!"

Suck. Vissa människor har telefonen konstant uppe framför fejjan. Hela tiden. Jag har inte en aning om vad folk gör med sina telefoner. När jag frågar så vet de inte... jag ser bara ett par tomma, blanka ögon som slött försöker hantera situationen när någon pratar direkt med dem.

Ibland ska de även visa upp sina meningslösa appar. Detta sker aldrig en och en utan alla fynden de gjort sedan sist man pratade med dem måste redovisas. 

"Kolla här. Här kan man ta reda på var man kan äta lunch."

"Öh... ok."

"Kolla här... så kan man boka bord! Fast det funkar inte. Men ändå!!!"

"Öh... bra."

"Titta!"

"Hmm..."

"Fantastiskt! Eller hur!!!"

"Visst."

"Och den här fungerar som ett vattenpass!"

"Hmm... kanske du borde..."

"Och den här då! Kolla! Jag kan mäta styrkan i alla trådlösa nät!"

"Men du..." försöker jag.

"Den här då! Kolla! Ett glas med öl! Nu dricker jag! Kolla då!"

"MEN HÅLL KÄFTEN MED APPARNA FÖR FAN, DITT MENINGSLÖSA PUCKO!!!"

Det finns fan appar till allt. "Föd lättare med ny app" står det i en artikel på DN. Och jag undrar genast om det ligger en gravid kvinna någonstans i Sverige, flämtandes andningsövningar med sin iPhone mitt framför nosen. Mannen, som står bredvid, skickar "bra jobbat!!!"-hälsningar med "Stötta-din-födande-fru"-appen. Doktorn koordinerar det hela med sjuksystrarna med "Fett-med-kul-på-jobbet"-appen. Släktingar får livefeed via "Snart-kommer-barnet!"-appen. Ungen får en iPhone i näven direkt efter andningen kommer igång och får lattja med "Dina-första-dagar"-appen. Apparapparapparappar.... ARGH!

Amningsappen? Blöjappen? Sexappen? Andningsappen? Bajsa-på-rätt-sätt-appen? Ta-på-dig-skorna-appen? Prata-med-människor-appen? Hur-du-inte-spenderar-ditt-liv-med-telefonen-framför-ögonen-appen?

Sluta dutta med era telefoner era jävla mongon!!!

*slap!*

Skriv en kommentar

Appar är bra

Pezster 
· Svar till Simi

Nej.

Telefon ska vara telefon, ringa och smsa sen är det bra. Har ingen smartphone köpte en PSP istället :) mycket roligare.

Pezster 
· Svar till Sus

Spela spel på en mobil är otroligt tråkigt. Jag behöver minst en handkontroll och en soffa innan jag spelar något alls.

En bloggapp? Nä tacka vet jag min gamla hajfena. Har nämnt det förut ;)

Pezster 
· Svar till Eduronflux

Jupp. Mobilus Indestructeble... ;)

Titta på lille Kevins föräldrar som absolut måste ge honom en telefon när han är 6, så han kan ringa hem om han cyklat omkull. Vi hade inga telefoner i den åldern och ingen av mina polare dog när vi lekte.

Man måste ge telekomindustrin cred. för att det lyckats skapa eller i alla fall enormt blåsa upp ett behov som var obefintligt tidigare.

Pezster 
· Svar till Argosy

Precis.

Min sons polare trillade. Sonen gick till närmsta vuxen, lånade telefon och fem minuter senare var grabbens pappa på plats.

Se bara en sådan sak som festivaler. Paniken som uppstår när Peace and Love årgång 2010 mobilnätet var inte dimensionerat för en dubbelt så stor stad, så det gick och lade sig och surade några timmar.

Eller så kan man njuta av att tvingas träffa lite nytt folk och se några exotiska original.. ;D

Undrar hur många av mina vänner som jag gett en hjärtattack när de tjatat om sin iphone, experia eller whatever och de frågar mig vad jag har;
"Ja, en nokia c6.."
"Jaha, vad har du för appar då??????"
"Det är ingen smartphone.."
"WHAAAT?! Gahh-ahahahh-ah" *hjärtattacken kommer*

;)

Tbh, skulle aldrig klara mig utan en smartphone. Eller jo, men det skulle resultera i ryggproblem eftersom jag då skulle tvingas släpa runt på både kurslitteratur och dator överallt. Nu har jag bara allt i mobilen. Den synkar upp mot samma mappar som jag har på min stationära och min laptop och jag har alltid wikipedia nära till hands. Awesomeness.
Apparna däremot... Hmm, den enda appen jag använder regelbundet är SEBs app. Smidigt v... Visa hela »

Jag har inte ens en touch-mobil :P Har en med vanliga knappar och det enda extra med den är en mp3-spelare. Men jag håller med dig om appar: de verkar helt jävla onödiga.

Jag har en helt vanlig mobil av den enkla anledningen att smartphones är så jävla mycket enklare att hacka. Vilken idiot som helst kan göra det. T.o.m Jebban.

Jag och en polare gjorde ett litet experiment. En av våra kompisar är sådär löjligt besatt av sin Ajfån, och han har alla de där löjliga apparna. Typ fis-appen, flygande godis-appen, katten som sjunger-appen och allt vad det nu finns. Plus att han flitigt använd... Visa hela »

Jag har en sån där kollega (äldre version) som finner till och med de enklaste appar helt hysteriskt roliga. Han envisas dessutom med att i tid och otid visa upp dessa appar, däribland ölglaset, katten som man kan slå (why?!?) och en rad annat fullständigt meningslöst skit. Men jag gissar att det i hans fall är generationsbundet.
Har man hängt med lite mer i den moderna tiden finns det annat att häpna över.

Jag bytte in... Visa hela »

Kommentera