"Pappa."

"Hm?"

"De kommer nog ringa från skolan idag."

"Jasså? Varför det?"

"Vi hade en liten konflikt under utflykten idag." säger han där han står och kör små cirklar med ena foten framför sig.

"Jasså, det hade ni? Om vad?" undrar jag.

"Jag kallade en extralärare för får." berättar sonen.

"Ajdå." säger jag.

"Jag kan ha bäat lite med." lägger han till.

"Ouch." säger jag. "Får man fråga varför?"

"Jo... du vet vi har fruktstunder när vi är ute? Och när de andra var klara med sina äpplen så kastade de dem i en buske i skogen."

"Ja?"

"Och jag och en till... vi åt bananer... men när vi kastade våra bananskal så var det en lärare som blev arg och sa att man inte fick kasta bananer i naturen."

"Va? Varför inte då?"

"Det visste hon inte. Hon sa bara att det fick man inte för det var inte bra."

"Ok."

"Så då började vi fundera på varför man inte fick kasta bananer i skogen. Men då blev hon sur och sa att hon inte visste exakt varför men man ska inte göra det. Och så sa hon åt oss att hämta bananskalen."

"Och då?"

"Då sa jag att folk som gör på ett sätt utan att veta varför är får."

"Och?"

"Ja... sedan började vi bäa."

"Vad gjorde ni under tiden ni bäade?"

"Hämtade bananskalen."

"Ok. Bra. Då vet jag."

Det var några dagar sedan men jag har inte fått ett samtal. Dang it.

Skriv en kommentar

Härlig grabb!

Pezster 
· Svar till Jebus

Hahaha... jupp... men anses vid såna här tillfällen som "lite besvärlig".

Jag tolkar det som att han är på rätt väg. ;)

Det finns faktiskt en anledning till att man inte bör slänga bananskal i naturen. Det tar mycket lång tid för banan skal att brytas ner så skulle alla göra det så skulle det se fruktansvärt illa ut på våra rastplatser (äppelskrutt och liknande försvinner på ett nafs).

Pezster 
· Svar till Erik

Va? Jag har bananer som blir bruna på kanske tre sekunder. Att bananer skulle ta så pass lång tid att brytas ned att man inte kan slänga ett bananskal i en buske i skogen tror jag inte på. Myt.


*håller tummarna för ett telefonsamtal som redovisas på bloggen*

Mycket lång tid? Typ mer än två dar? Det är nämligen ungefär den nedbrytningstid de bananer jag köper brukar brytas ner på när jag glömmer dom ;-)

@Erik
Enligt min källa tar det några veckor för ett bananskal att komposteras. Så jag tycker Pezster junior kan fortsätta att kasta bananskal, i synnerhet som han är så omdömesgill att han kastar dom i eller under en buske.

forums2.gardenweb.com/forums/load/soil/msg0401574732223.html

Och vi avslutar förstås med ett litet banan-skämt....

Q: Vilken var Beethovens favoritfrukt?
A: (sjunges till int... Visa hela »

Erik: BÄÄäÄÄÄÄÄÄääÄÄäÄÄÄ Bääääää!

Hur kan ni missa detta bananrelaterade????

Se Faran Med Bananer!!!!

www.youtube.com/watch?v=fW2qnM_K6JY

Banana?

CG

Det verkar som jag verkligen har återupprepat en myt. Enligt det här informationsbladet från "national park service"(des.nh.gov/organization/divisions/water/wmb/coastal/trash/documents/marine_debris.pdf) tar det till och med längre tid att bryta ned ett äppelskrutt än ett bananskal.

Jag vidmakthåller dock att det ser fruktansvärt fult ut om alla går omkring och slänger bananskal (fast om det är ett skogsparti i... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Erik

Ah, tack för infon. Tänkte väl det.

Förresten hör det till normalt folkvett att veta när och var man kan slänga både bananer och äpplen. I en buske i en skog är ok... mitt på trottoaren i stan är inte ok.

Tyvärr är folkvett en bristvara idag.

Haha, seriöst? Hoppas på fullaste allvar att den där extraläraren inte är en utbildad lärare, för då är man mer än lovligt dum.."jo, jag har hört att dert är så" är väl inget argument?

@Erik: Jag tvivlar starkt på att "alla" kommer slänga bananskal i skogen. Även om det tar ett par veckor för bananer att komposteras helt, så blir det bruna fort och smälter in fint i naturen. Det ska behövas en jävla massa bananskal om det ska börja se så fult ut som du påstår. Att ett par ungar kastar in bananskal i en buske är knappast något att bli upprörd över. Jag är säker på att... Visa hela »

@Ravers: Jag tror att det Erik menar är att om man är ute i skogen (notera: skog) är det inget problem, men då det finns människor som tror att träden längs med t.ex. Karlavägen (Stockholm) också kvalificeras som "skog" kan det bli ett problem om dessa skulle börja dumpa alla sina äppelskrutt, bananskal, salladskål, etc. där istf att använda designerade soptunnor.

In before witty comeback; han vet vad han... Visa hela »

Kommentera