Nästa gång jag pratar med Arbetsförmedlingen ang. sökande (nej, vi har fortfarande inte tillsatt den där tjänsten) så måste jag hitta ett annat effektivare sätt att säga att vi inte vill ha några religiösa sökande.

"Och inga andliga typer." förtydligar jag.

"Ursäkta?"

"Ja, du vet. Typ religiösa eller liknande flummare."

Ovanstående argument fungerar inte när man pratar med AF. Speciellt inte när damen från AF berättar att hon är kristen och börjar babbla om att "menar du att jag inte skulle kunna arbeta hos er då?".

Suck. Jag förklarar att det inte finns någon chans i världen att någon av Arbetsförmedlingens tjänstemän skulle vara kvalificerade att ens tömma vår diskmaskin... så hennes tro är med andra ord hennes minsta problem vid en eventuell intervju hos oss. Vi eftersträvar intelligens på det här företaget. Kan vi återvända till ämnet?

Nu blev allting lite konstigt.

Hon tycker nu att min inställning är obehaglig. Jag påpekar att jag känner samma sak. Det faktiskt är ett problem för mig att hon precis sagt att hon är kristen. Det känns inte alls bra. Det finns möjligtvis ingen annan handledare jag kan prata med?


Skriv en kommentar

Haha, det roar mig alltid hur vissa (läs: kristna och andra lättledda idioter) får för sig att sånna uttalanden faktiskt har någon effekt.

"Jag är faktiskt kristen!"
Eh.. Jaha?
1. Det får mig inte att ändra åsikt.
2. Det får mig inte att skämmas.
3. Du är svagsint.

Att kristna och andra religiösa ens får arbeta med människor är för mig en gåta. Ell... Visa hela »

Varför anlitar ni arbetsförmedlingen. Alla som jag känner vilka har försökt tillsätta en tjänst via arbetsförmedlingen har svurit aldrig mer.

Pezster 
· Svar till Erik

Vet inte. Tror jag någonstans tycker det är rätt kul att tjafsa med dem. Eller så får du fråga min chef som hela tiden skickar en annan kollega till att starta en massa kontakter med dem.

Vi har till slut två intervjuer på gång via helt andra kanaler.

När min kollega är tillbaks så slipper jag skiten. Inte mitt bord, typ.

Håller med. Har aldrig fått ett jobb genom arbetsförmedlingen. Kan det bero på att alla varit kristna?

Pezster 
· Svar till Eduronflux

Jag misstänker något sådant. De pushar alltså riktigt skumma människor ut i företagen. De normala, arbetssugna, utan handikapp etc lyser med sin frånvaro vid varje genomgång.

Alla Förmedlare är inte idioter, Jag känner en bra-Min Farsa. Som avskyr religion kan jag tillägga.

Kan ju säga att allt de gör på Förmedlingen är att följa Regeringens direktiv som verkar gå ut på att folk ska ut i förvaring, men gemene man verkar tro att de "delar ut" jobb på löpande band.

Det heter Arbetsförmedlingen för att de "förmedlar" jobb, och ja, de som h... Visa hela »

Så långsamma ni är!
Det kommer ju inte direkt gå snabbare via arbetsförnedringen...

Mobwoof: "Det heter Arbetsförmedlingen för att de 'förmedlar' jobb".

Nej, det heter Arbetsförmedlingen för att de BORDE förmedla jobb. De förmedlar blanketter och möjligen någon helt meningslös utbildning eller praktikplats, att förmedla jobb är LÅNGT bortom deras kompetens och fattningsförmåga.

Jag har fan aldrig fått ett jobb via arbetsförmedlingen. Det har jag fixat själv... Däremot fick jag en tvåveckorskurs i Indesign. Den har jag mycket nytta av - not.

Micke: Fortfarande så att de utför de instruktioner Regeringen åtlägger dem.

Micke: Eftersom du förolämpar min Farsa och en hel yrkeskår kan kan jag ju kalla dej rättshaverist? Fair?

Jag förklarade hur det ligger till, att de druknar i adminstration t ex, sköter de inte sina uppgifter begår de tjänstefel. Jag råkar vara sjukpensionär men inte fan skyller jag det på förmedlingen och inte fan skulle jag få för mej att söka jobb jag vet att jag inte har en chans i helvete att få.

Glömmer aldrig när jag hälsade på en polare i Göteborg som är fiskgrossist. Han hade talat med Arbetsförmedlingen om att han behövde någon som kunde filéa fisk som skulle ut till restaurangerna i stan. Vi satt och drack kaffe medan vi väntade på den arbetssökande. Efter en stund kommer det in en taxichaufför som leder in en kille som uppenbarligen är blind. Hallå eller, Arbetsförmedlingen hade skickat en b... Visa hela »

Det kan jag hålla med om att det var idiotiskt, men min poäng var att inte alla förmedlare är spån.

Kommentera