Håll i er nu...


"Centerpartiets andre vice ordförande och barnläkaren Anders W Jonsson vill se ett förbud på balkonger, uteserveringar och perronger, säger han till Svenska Dagbladet.

Rökarna får gott leta sig någon annanstans, tycker han.

– På ställen där man inte tvingar andra människor att röka. Mitt huvudbudskap är att man måste ha friheten att vistas ute, utan att utsättas för passiv rökning, säger Jonsson till SvD."


Vad är det med detta förbudskåta land? Förbjuda folk att röka på sina balkonger?! Vad är Anders W Jonsson för en slags idiot?

Passiv rökning utomhus finns det inte ens belägg för. Det är fler farliga partiklar i luften från trafik och annat i en innerstadsmiljö än vad det är från rökare. Och ska vi förbjuda saker bara för att någon tycker det luktar illa öppnar det möjligheter till massor av andra förbud!

Apropå balkonger. Jag har en granne som är fet. Väldigt obehagligt. Ska folk slippa rök för "att det luktar äckligt!" ska jag slippa fetknoppar på grannbalkonger för att det är ännu äckligare. Speciellt när suggan ligger och solar när man går ut på balkongen. En enda blick åt fel håll och så får man spendera resten av dagen gråtandes i fosterställning av traumat.

Diverse idioter med dålig kroppslukt ska inte heller de få vistas bland andra människor. Kanske vi äntligen får ett fulförbud på krogen? Jag har flera vänner som på fyllan fått med sig hem rena rama monster från nattklubben. Inte ok. Dags för ett förbud även där. Det fina med ett fulförbud är att på en gång blir av med 95% av alla politiker i tv-rutan.

Givetvis ska vi även förbjuda kvinnor med hår under armarna. Fast... det kan vara så att det inte behövs om vi drar igång ett fulförbud. Jag har nämligen, tack vare många års forskning, sett att kvinnor som inte rakar sig under armarna har en tendens att vara fruktansvärt fula.

Män med superhåriga ryggar? Förbud! Speciellt om de går omkring i stadsmiljön med ett linne på sig i en slags sjuk parodi av en Wookie på strandbesök.

Men vi börjar med ett förbud mot fetknoppar i offentliga miljöer.

AB -

Skriv en kommentar

Min granne börjar gråta varje gång jag röker på min balkong. Ibland hinner jag inte ens tända ciggen förrän han börjar.
"Wäääääh, nu ska hon röka igen! BLÄ!" säger han högljutt och hostar för att markera.
Han är för övrigt blekfet, ful och luktar äldre herre. (Dvs avföring och intorkat svett.)

När jag var liten fick jag höra "det finns inga fula kvinnor, det finns bara lata kvinnor". Think about it.... :D

Btw, förbjud även alla människor som känner ett behov att duscha i parfym varje morgon, innan de lämnar sina hem.
Imo är det vidrigaste med rökare de rökare som luktar 2 veckor gammal röklukt. Ärligt talat skiter jag fullständigt i om ni får cancer och dör, men jag vill inte behöva... Visa hela »

Helt rätt.

Det är så äckligt att utan förvarning behöva andas in en annan persons rökiga utandning när man tex går på stan eller sitter på stranden. Tror inte rökare förstår hur äckligt det känns för en ickerökare. Är så glad över rökförbudet på barer och restauranger. Det är även brutalt vidrigt med oduschade människor men de påverkar iaf inte min fysiska häl... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ella

En gång gick det förbi en fet och ful människa när jag satt och åt.

Helt sjukt att en fet ful jävel ska förpesta min tillvaro.

Pezster 
· Svar till Ella

Passiv rökning utomhus skadar inte. Finns inga som helst belägg för det.

Ska man åberopa de undersökningar som finns är det bättre att förbjuda typ avgaser. Lycka till med det.

Rökare är äckliga och blir fula i förtid både på utsidan och insidan. Men att förbjuda rökning på balkongen håller jag dock inte med om, de är ens egen privata rum, om än utomhus. Lite skit får man tåla.

Pezster 
· Svar till =^^=

Tjockisar är äckliga och blir fula i förtid både på utsidan och insidan. Men att förbjuda hetsätning på balkongen håller jag dock inte med om, de är ens egen privata rum, om än utomhus. Lite skit får man tåla.

Tack för att du inte andas när jag röker.....

Har f.ö slutat med wt-rökverken cigaretter och gått helt över till cigariller, ser drygare ut, smakar bättre och producerar mer rök att skrämma bort Antiröknazister med.

De kan ju alltid sätta sig och gråta ut i någon ekologisk buske tillsammans med de miljönazister som jag kommer i kontakt med..

CG

Pezster 
· Svar till Carl G

Hahaha... för många år sedan... när det var tillåtet att cigga på nattklubbarna... så stod jag och rökte cigarr vid baren.

Några brudar stod bredvid och hostade demonstrativt. Jag sa till mina vänner, tillräckligt högt så att alla hostande tjejer vid baren skulle höra det:

"Grabbar, vet ni att en fin cigarr sänder en väldigt subtil signal till det andra könet?"
"Vad?"... Visa hela »

Tjockisar och rökare EN PERFECT MATCH med andra ord!

Pezster 
· Svar till =^^=

Nope. En rökare kan t.ex snusa eller gå över till något valfritt sätt att få i sig nikotin.

En tjockis är alltid en tjockis.

Tjockisar borde enbart få träffa andra tjockisar. Eftersom sex är jobbigt så borde alla tjockisar till slut dö ut.

Hahaha....Så jag lutad mot katalysatorfritt bensinmonster rökande en cigarill borde alltså sända den subtila signalen till PK-kärringar (av alla kön) "lämna närområdet" ?

Fan, nu måste jag köra fortare än lagstadgat för att hämta sambo bara för att jag var tvungen att läsa "gul snö". Och leta fram den lilla plastmissilen. Som jag råkade fyra av.

Över och UT!... Visa hela »

Fatta att missbruk och egoism går hand i hand. Det är ingen idé att försöka låtsas att rökare nånsin kommer att vilja gå med på att inskränka deras "frihet" (*asgarv* hunsade slavar, hela bunten) att förpesta omgivningen när behovet sätter i tänderna - säg max en halvtimme efter sista fimpen. Patetiska puckon, hela bunten. Det roliga är att hade idioterna bara haft vett att hålla sitt miss... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Eric M

Människor som du... som gillar förbud och att lägga sig i andras liv... är lite roliga. Ni ser inte själva vart ert tänkande leder. Personer som du var stationerade på koncentrationsläger och "gjorde bara sitt jobb".

Det är nästan... men bara nästan... jag överväger att börja röka igen... bara för att kunna blåsa rök i skallen på idioter som du.

Hehe, go for it, din framtid i rännstenen, inte min. Nej, men lite seriösare kanske... Jag förstår vad du säger och jag vill kunna hålla med, men liberalismen funkar inte när ens egen uppfattning om frihet faktiskt kör över andras. Jämför med religiösa familjer som våldsindoktrinerar ungarna och fryser ut dem när de gör uppror. Det funkar liksom inte. Analogin med nazismen... nej, lägg bara av. Jag kan också... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Eric M

Regler och lagar är korsetter att hålla upp samhällets idioter.

Att förbjuda rök pga allergier, dålig lukt är fel. På alla sätt.

När folk i dessa debatter hänvisar till "undersökningar" om att passiv rökning utomhus ens påverkar hälsan är direkt sakfel.

Som jag skrev tidigare... är det hälsan vi är ute efter så finns det ingen anledning att förbjuda... Visa hela »

Jag tror vi tycker rätt lika på det hela taget, med något undantag här o där. Att tycka olika är helt ok, och framförallt din inställning att vilja komma överens om det. :) Lite kul att man vill samma sak men har lite olika inställning hur det skall gå till väga, men så kan det vara.

Kommentera