Läste precis en krönika av en snubbe som heter Jimmy Fredriksson. Han har tänkt lite runt det där tonårsgänget som misshandlade en 60-åring i Göteborg. Och han får till det rejält.

Han tar upp hur det mesiga samhället hela tiden ska förklara varför vissa sjuka människor gör saker. Idioters beteende ska förklaras... "vi måste förstå att..." NEJ. Jag måste inte förstå något mer än att någon sjuk människa har skadat en annan. Jag skiter fullständigt i de där ungdomarnas bakgrund. Jag vill inte ens förstå. Experterna - psykologerna och beteendevetarna - DE kan försöka förstå och skapa mening i dessa vansinnesdåd... men att begära att allmänheten ska förväntas förstå är lite väl mycket begärt. 

"Men de har haft en jobbig uppväxt." eller "de har det så fattigt." eller liknande bullshit. Alla sådana uttalanden är ett hån mot alla de som har haft exakt samma livsvillkor men som inte går omkring och misshandlar människor för det.

Krönikören avslutar med:

"Den som väljer att sparka, slå, sticka eller skjuta ska stöta på ett samhälle som inte är förstående utan totalt fördömande.

Ett samhälle som reagerar omedelbart och med en sådan tyngd att brottsoffren och deras anhöriga känner att vi är på deras sida.

Ett samhälle som vågar bli förbannat på riktigt."

Kudos!

Skriv en kommentar

Right on!

Inte så konstigt att väldigt få anmäler brott (oavsett vilket brott det rör sig om) när man som offer blir behandlad som en lögnare eller att gärningsmännen får mer sympati och förståelse.

Jag blev misshandlad (för att jag är homo) av ett gäng killar i 20-årsåldern. De raggade på mig, jag berättade lite skämtsamt att jag är gay - vilket jag alltid gör n... Visa hela »

De ska tydligen ha nån demonstration mot att polisen har tagit in misstänkta på alltför lösa grunder...

"De har haft en jobbig uppväxt" är den största bullshit-ursäkten någonsin. Dels för att varenda jäkla tonåring tycker att de har "en jobbig uppväxt" och dels för att det inte är en giltig anledning. Alls. För någonting.

Om dom nu har tagit rätt killar för dådet, vad kommer då påföljden bli för ungdomarna ålder 16-19? Samtal med en socialtant och 2 dagars tvungen ungdomsvård? Om mannen avlider, kanske det blir 3 dagar vård?
Löjligt är vad det är.

Kolla på den här jävla tomten då....
www.bltsydostran.se/ledare_sydostran/stoppa-rasismens-ambassadorer(3215148).gm

Iofs, hon har ju ett basiskt mentalt problem där med att hon tror på socialism...

SUCK!!!!

CG

Kommentera