I ett fint litet präktigt område utanför en stad nära dig... ungefär där bor jag. Och idag fick jag ännu ett bevis på att folk som bor i den här hålan är i fruktansvärt behov av några nya intressen/aktiviteter i livet.

"Hejsan?" svarar jag på ett nummer jag inte känner igen.

"Ja, hallå? Jag står här med din son och hans kompisar." hör jag en knarrande pensionärsröst säga.

"Jaha." svarar jag. "Har det hänt något?"

"Nej. Allt är bra. Men jag vill göra dig uppmärksam på att de springer omkring och siktar på varandra med vapen. En av dem riktade sitt vapen mot huvudet på en kamrat som låg på marken."

"Jaha? Det låter som om de leker krig."

"Ja! En mamma som var här blev mycket illa berörd av deras lek. Hon sa inte till dem, men jag som är äldre och har lite mer skinn på näsan tog tag i det."

"Jaha?"

"Det är ingen bra lek. Det ser hemskt ut."

"Som sagt. De leker krig." säger jag.

"Ja. Men de siktar på varandra."

"Ja, det ingår liksom i leken. Det är ju ingen poäng att sikta på träd eller annat."

"Ja, nu har jag iallafall berättat för dig vad din son och hans kompisar håller på med."

"Jupp. De leker krig. Tack för den infon. Något mer du känner du vill slösa bort min tid med?"

"Hejdå."

"Hejhej."

Jag lägger på och berättar genast för min kollega som börjar skratta. En skitnödig pensionär i farten. Det roliga är att när sonen kommer hem så berättar han att kärringen, arg efter att jag inte deltog i hennes pk-panik, försökte be dem att dra från parken. För annars skulle hon ringa polisen. Varpå sonen och kompisarna sa: "Visst. Ring du." och sedan lekte vidare.

Varför ringde kärringen mig och hur fick hon numret? Jo, jag har tydligt berättat för min son att när mossiga idioter kommer och försöker köra bort dem, hota med att "jag vill prata med dina föräldrar" eller liknande argument för att få barn att sluta föra oljud (leka) så ska han omedelbart be gubb- eller tantfan att ringa mig.

På det sättet kan även jag få lite roligt.



Skriv en kommentar

Sikta på det du avser verka mot. Mynningsmedvetenheten verkar det ju inte vara några problem med, bra grabb! ;=)

Pezster 
· Svar till Paqe

De gör även små actionfilmer, lägger på effekter och klipper in explosioner. För att vara 11 år gamla ser det ruggigt bra ut.

Och detta trots att de stöter på gnälliga tanter. Jag kom med förslaget att de skulle filma tanten, filma när en av dem kastar en granat och helt enkelt inkludera en sprängd tant i manuskriptet.

De gillade inte idén. INGA TANTER I VÅR VIDEO!

Konstigt att det blivit så politiskt inkorrekt att leka krig. När jag var liten lekte vi både cowboys och indianer samt krig. Vi hade till och med fixat gröna kläder en gång och gjort en ksp på slöjden. Det vart väldiga diskussioner om vem som skulle vara skytt, jag fick nöja mig med att vara laddare.

När man berättar detta för kärringarna på skräckforumet familjeliv.se så skiter dom bokstavligt t... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Argosy

Det är så man får krupp. Det hela är enkelt. Sysslar barnen med något som är riktigt, riktigt roligt och intressant är det inte bra för dem.

Hahaha... "skräckforumet familjeliv.se". Helt rätt. Ibland är jag därinne och trollar lite med alla pk-föräldrarna. Mycket roligt ställe.

Det är inte klokt hur snabbt alla PK-reglerna ändras. När jag var liten lekte alla krig, och det var ingen som brydde sig om det alls. Inte i skolan heller.
Nu blir det ett jäkla liv så fort en unge berättar att han tycker om ninjor. Då är det något som måste tas tag i, för det kan ju inte vara bra att han gillar sånt där våldsamt osv.

Barnen på min gård leker riddare (med plastsvärd och pl... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jebus

Att barn gillar ninjor är ett friskhetsintyg. ;)

Fast det är rätt kul ibland när folk tar anstöt. Det är som när grabben experimenterade med apelsinjuice i snön.

whatsupsthlm.se/pezster/trendsattare/3230/

Heh....min morsa hade för sig att jag inte skulle ha några krigsleksaker när jag var liten. Vid 7 års ålder, på danmarksbesök får jag pengar av farmor för att köpa valfri leksak. Köpte en www.2000ad.nu/termight/merchandise/raider1.jpg

Den kunde/kan fyra av den lilla missilen på taket...

Och jag har den kvar dessa XX år senare, renoverad av mig under en trist långtötn över pölen.. Visa hela »

Alltså, jag förstår inte problemet med att barn leker krig. När vi spelar paintball eller lasergames är det inte direkt som att vi "siktar på träden/väggen" eller "ner i backen" (även om vissa förlupna skott träffar träd och mark). I krig (och sport också för den delen) ska motståndaren förnedras och "dö". Bara förlorare spelar för att ha kul... >_>

Pezster 
· Svar till Therese

Hahaha... precis.

Det slog mig precis att jag såg en gammal film när småfisarna "teabaggade" en kompis som blev "skjuten" och sedan skrattade så att de höll på att kissa på sig.

DET skulle pensionären ha sett. Då hade hon ringt polisen, hemvärnet, socialtjänsten, säpo, brandkåren och några till...

Hmmm... får tipsa grabbarna. ;)

Usch! Jävla Moralpanik!

Pezster 
· Svar till Mobwoof

Så det ryker om det.

Ja, PK- och trygghetsmaffian har ju ryckt fram på bred front det senaste decenniet. Tänk bara på att vi som växte upp på 70/80-talet fick leka fritt på rasterna utan övervakning, klättrade upp i skithöga träd som fanns på skolgården (utan några klätterskydd) och kunde gå själva mellan skolan och hemmet vid sju års ålder. Vi kunde även vara hemifrån en hel dag utan att våra fö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Joey Killer

Tack. Öh... jag googlade klätterskydd och slog mig för pannan när jag insåg att det faktiskt FINNS klätterskydd. WTF?!

Förresten... föräldrar använder mobiltelefonerna idag som en slags trygghetsnalle. Min son orkade dock inte med att hålla reda på sin mobil. Så för nästan ett år sedan lämnade han den hemma och har knappt rört den sedan dess. När andra föräldrar undrar hur jag k... Visa hela »

Excllent filosofi gubbs! :)

"Visst. Ring du." Underbar son!

Kommentera