Fjant.

En snubbe vid namn Dan Bengtsson i Mora går omkring i en silverdräkt. Dan har nämligen fått för sig att han är elöverkänslig. Strålning och annat gör att han mår dåligt. Trots att vetenskapen inte kan bevisa det. Det har gjorts massor av tester där "elallergiker" inte ens kan avgöra när de utsätts för strålning eller inte. Det ligger alltså i hjärnan på dessa stackare.

I dagens Sverige, där vi lyssnar på alla och alla ska få hjälp med allting av samhället, blir sådana idioter ett problem. Speciellt när politiker i Mora lyssnar på fjanten och på fullt allvar övervägde att TVINGA företag (teleoperatörer, elbolag etc) att se till att det inte fanns strålning där Dan bor.

Dessutom, Christina Bröms, vice ordförande i Mora-Orsa miljönämnd och en av huvudidioterna i dramat, har tydligen inte kollat upp det där med elöverkänslighet. Alls.


"Hur ser du på att elöverkänslighet saknar vetenskapligt stöd?

CB – Det är märkligt om det inte skulle finnas belägg för det.

Socialstyrelsen och Strålsäkerhetsmyndigheten säger att det inte finns några belägg?

CB – Det vill jag inte kommentera. Forskning kan ändra sig utifrån att det kommer nya belägg för saker och ting."


Låt det där sjunka in ett tag. Förstår ni vad som nästan hände i Mora?

En inbillningssjuk idiot lyckades att föra ett sådant jävla liv om sina egna hjärnspöken att folkvalda politiker allvarligt övervägde åtgärder som hade fått stora inverkningar på alla andra i området där inbillningssjuke Dan bor. Telefoner, tv och trådlösa nätverk i hans närhet skulle vad? Bli förbjudna? En mentalt retarderad hamster kan se att det där hade varit omöjligt. Tänk bara kostnaderna!

Om dessa självdiagnosticerade små "elallergiker" inte klarar av el så får de väl bosätta sig i skogen någonstans. Det går ju inte att mäta var de kan bo heller - eftersom blindtester har bevisat att knäppskallarna inte har en aning om när de är utsatta för strålning eller inte.


Nu blev det inte så som tur är. Det blev ett nej i Mora till att anpassa samhället efter en inbillningssjuk. Men nämnden har uttalat sitt beslut på ett direkt skrämmande sätt. För de väljer att hålla en dörr öppen mot tramset med elöverkänslighet:


”Miljönämnden anser att det vetenskapliga läget, beträffande kopplingen mellan ohälsa och exponering från strålning från mobilstationer under gällande referensvärden, befinner sig i en gråzon. Det går med andra ord inte att utesluta att anmälarens upplevda besvär kan kopplas till exponering av elektromagnetiska fält från intilliggande mobilstationer”.

Nämnden skriver också att ledamöterna diskuterat att helt förbjuda teleoperatörerna från att verka i det aktuella området tills forskningsläget klarnat.


Gråzon, my ass. Än en gång bevisar kommunråttorna själva mitt påstående att de är några förbannade idioter som absolut inte ska ha lön för det "arbete" de tror sig utföra.

I en värld styrd av sunt förnuft så hade Christina Bröms - och alla andra idioter i den där nämnden - fått sparken för att de helt enkelt är för dumma för att inneha en tjänst som innebär samhällsansvar.

Jag har aldrig varit i Mora. Jag kan tänka mig att det är en fin by, med vägar kantade av små fina hus... husen har pittoreska verandor där befolkningen gärna - iklädda sina finaste vinterkläder, visar upp sina banjotalanger.


Och verkligen? Vad har alla turerna runt Silverdräkts-Dan kostat skattebetalarna? Varför nöjer sig folk med miljönämndens utlåtande? Är det bara jag som sitter och retar mig?

Korrekt hade varit att de helt enkelt sagt nej eftersom elöverkänslighet inte existerar. Typ ett välformulerat "Fuck off" till inbillningssjuke Dan och alla andra som lider av samma vanföreställningar.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 -


Skriv en kommentar

Helt sjukt...dessutom, om det nu skulle vara som människan säger, så är ju frågan hur vettigt det är att låta en enda person diktera villkoren för en stor del av kommunen.

Jag tror snarare att Dan lider av någon psykisk störning, eller är kristen.

En rolig och skrämmande tydlig illustration av vår obildade journalistkår fanns för ett ögonblick på IDG.se när de kommenterade nyheten och skrev "Miljönämnden i kommunen har slagit fast att teleoperatörerna inte behöver sänka strålningsnivåerna till 50 kilowatt per kvadratmeter". Det skulle vara nanowatt, en liten felräkning med faktor 1.000.000.000.000...

Fast det är klart, hade nivåer... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Joey Killer

Hahahahahaha!

"– Jag har en dräkt i specialtyg, som ser ut lite som en rymddräkt...."

Han vet precis vad han gör. Han spelar sinnessjuk för att kunna få chansen att ha på sig en space suit. Vem som helst hade gjort detsamma. ;)
I'm getting a space suit!

Pezster 
· Svar till Jebus

Hmmm... nu har han ju pajjat det för dig. Tänk bara... du fixar en space suit och får sedan frågan:

"Jebus! Har du elallergi!?"

*spoils the fun*

Miljönämnden fattade fel beslut men det är glädjande att om dom lämnar en liten öppning till att rätta till detta.
Mora-borna, som låtit det hela gå så här långt, förtjänar ingen el ... alls.

Skicka ett ex av John D. Jacksons "Classical Electrodynamics" till knäppjöken i Mora!

Men va fan, vad är det för en fjant?

Vad lever han av? Jobbar han? Är han sjukskriven för något som man inte kan diagnostisera? Blir alla skattebetalare rövknullade?

Arggghhh...

Suck....det är vad som händer när det naturliga urvalet sätts ur spel...och genbanken inte fylls på tillräckligt ofta.

Detta kan endast åtgärdas genom att alla som är singlar lämnar städerna minst 4 ggr i sommar och ser till att göra några lantisbrudar på smällen, och därefter avviker.

På så sätt fylls genbanken på och allt blir bättre på landet.

Iofs,... Visa hela »

Kommer från orsa själv och jag kan tala om att listan över folket i den nämnden är en lista av knäppgökar. De namn jag känner igen (flera) är folk som inte har någon normalt folkvett alls. En bråkade som en tok för att behålla ett ruttet träd på grönområdet just utanför tomtgränsen sin. Kommungubbarna orkade inte bråka efter ett tag och gav med sig, hon hade trädet i garaget i sitt nä... Visa hela »

Oh no! They have a website:
www.electrosensitivity.org/qa.htm

Joey Killer. Jag vet mycket väl hur mycket 50 kW/m2 är. Det är i storleksordningen det flux som man har i de ugnar som används i raffinaderier för att koka bensin och sånt. Ett krematorium är iskallt i jämförelse... "knaprig" är inte ordet, snarare aska - snabbt!

Nisseman: Hahaha, det låter ju helt galet. Men tyvärr är det ju sånt beteende lite överallt i mindre orter i landet. Jag är själv uppvuxen i en liten håla och jag tror fortfarande de gnäller om att det inte finns en cykelväg.

Inga bilar på vägarna, nånsin ingen cykelväg = Inget problem för cyklister att cykla fritt utan att bli ihjälkörda. Hur många har egentligen dödat en cyklist? In... Visa hela »

Du är bara avundssjuk för att du inte får springa runt med mass effect 3 hjälm på dig =D

He he, den där dräkten påminner om brandmannen-mannen i Bollnäs. :)

www.youtube.com/watch?v=Oh9xrLArB2g

Fantastiskt vad många självgoda och självutnämnda "experter" det finns här =D

Pezster 
· Svar till Thomas Alva Edison

Men snälla snilleblixt... IP-numret är samma även om du ändrar namn... nej... här postas inga länkar till pseudovetenskap.

Idiooooter!

Christina Pröms... :)

Kommentera