Kommunen har lagt märke till att ett av husen som ska rivas på tomten har ett eternittak. Då jävlar kommer det in regler. Regelonanifest! De springer lyckliga omkring på kommunkontoret och tar fram en massa mappar. Om jag ska ha det borttaget så är det en triljon regler som alla drabbar mig negativt som ska följas. Företaget som anlitas ska ha asbetstlicens (eller något). De får bara jobba lite i taget. Kommunråttorna ska komma ut och kolla läget (för de har kompetens... hahahaha... kommun och kompetens i samma mening... roligt). Miljöfarliga containers, förseglingar och... ungefär där blev det jobbigt så min hjärna helt enkelt stängde av. I min enfald trodde jag att man kunde riva ett gammalt skithus på sin egen tomt utan att det skulle bli ett MEGAPROJEKT. Dumt av mig. Men vad fan. Jag är bara på tillfälligt besök i kommunråttornas gråa, dammiga vardag. Hur kunde jag veta?

Skitsamma. Ta bort eternit = JÄTTEDYRT och MYCKET PAPPERSARBETE.

"Men om jag själv tar bort eternitskiten innan rivningen då?" försöker jag.

"Då är det lugnt." säger kommunråttan.

"Vaddå lugnt?" säger jag. Chockad.
"Ja, då har du ju gjort det."

"Öh... som om jag tar bort allt själv så kan vi slänga alla dessa papper, regler etc åt sidan?"

"Ja... alltså. Om du som privatperson tar bort det så är det så."

Jaha. Det var ju... öh... logiskt? Eller? Nästa steg är alltså att riva ned ett litet eternittak. Hmmm... då behöver jag en mask, ett par glasögon, några schyssta verktyg och en container för miljöfarligt avfall. Och öl. Massor av öl. Det klarar jag.

Efter det blir det äntligen rivning. Win! Tjohoooo! Öh... nej? Va? Det krävs mer kommunråtteinteraktion innan vi kan fortsätta. Suck. Så här:

För att få till en rivning måste vi ha ett möte med kommunråttorna där vi ska berätta att vi har tagit bort eterniten själva. Vi måste även berätta vilka hus vi ska riva (öh... kan det vara de som står i vägen för det hus vi sökt bygglov för?). Kontrollplan för rivningen måste upprättas (har inte en aning om vad de vill med det... jag vill bara ha bort skiten). Någon måste kolla efter "virkesförstörande insekter" och "hussvamp" bland bråten (&/%"#!!!!!!??????). Givetvis skickas fakturan för det till oss, tackar! Det måste även göras en inventering av mängden rivmassa (skitsamma, jag betalar ju för vad det ni än blir... lönt!) och planeras ifall vi behöver arbetsplatsbesök (nej?). Och bullernivåer måste av någon anledning tas i beaktning. 

Öh. Frågan är hur jag ska hålla mig odryg under mötet. 

"Jaha. Bra! Då är det bara några punkter kvar. Färgen på eventuella fordon som ska delta i arbetet, rivningsarbetarnas skor, mängden myggägg bakom skjulet. Sedan är det bara att börja riva? Eller? Är det mer? Vill ni ha en inventering på mängden luft som förbrukas under byggtiden?"

Blir jag så där idiotdryg så kommer de med hjälp av paragrafer försena bygget in i nästa istid. Jag måste helt enkelt hålla käften.. Detta kan bli det svåraste jag någonsin gett mig in i.

Jag får helt enkelt gå dit full.

Skriv en kommentar

Enkelt! Ta bort eterniten först. Bensin, tändsticka.... vänta... ring brandkåren, försäkringsbolaget... casha in, kanske?

Problemet löst. Till och med insekter och svamp garanterat kremerade.

Anställ några genom arbetsförmedlingen. De blir så glada att någon vill ha med dem att göra att kommunen ser mellan fingrarna. Hyr in någon från ett bemaningsföretag till mötet. De har säkert någon som är döv och kan nicka på de rätta ställena.

Haha, tänkte samma som Celsius. Om det brinner ner kan de väl inte säga så mycket?

Btw, innebär inte www.av.se/lagochratt/afs/afs2006_01.aspx att du riskerar böter om du gör det själv?

Pezster 
· Svar till Therese

Skumt nog verkar det som om någon eventuellt går in på tomten och helt enkelt snor mina eternitplattor.

Givetvis anmäler jag upprört det till polisen.

Skänk bort eländet på blocket, det kommer alltid någon tokdåre och hämtar :)

Pezster 
· Svar till Maria

Faktiskt. Skulle inte förvåna mig.

eller tänk om något bilfixerat psykfall skulle slå en vajer runt husaset, till dragkroken mitt i natten, och dra omkull eländet?

Pezster 
· Svar till Carl G

Hahahahahahahaha!!!! Ett tag funderade jag på om jag skulle riva huset och sedan, när allt var klart, helt enkelt anmäla en husstöld till polisen.

"Det var där igår! Någon har SNOTT huset!!!"

Eternit är ett skit, så pyttesmå partiklar att du behöver en riktig armégasmask för att inte få i dig dem. Men om eterniten är blöt borde det inte damma så mycket? Och bryt inte av den utan dra ur spikarna och hantera varsamt. Lungcancer är inte så kul. En släkting *hade* det och han tyckte inte det var kul enligt egen utsaga. Iofs inte eternit som orsakade det.

Va? Tillhör du den minoritet som blir mindre dryg när du är packad, eller tänker du ta fyllan fram till komastadiet där den enda tanke som snurrar i ditt huvud är "inte kräkas, inte kräkas, INTE KRÄKAS!!!".

Jag ska själv ta bort ett asbesttak i sommar, så hinner du före får du gärna delge hur kul det var på en skala. Kolla bara vad din kommun tar betalt för att deponera skiten. I vissa är d... Visa hela »

Bytte ut lite ventilationsrör i eternit som jag hade på vinden, samma sak där, man får fixa det själv. Finns en bra site som heter byggahus.se med massa händiga människor som man kan fråga saker, det blir dock lite skitnödigt när det kommer till eternit. Grejen är väll att om man meckar med det en gång så är det inte så farligt som om du skulle jobba med det varje vecka. Några saker att tänka på... Visa hela »

Hittat en lösning på problemet! Vi släpper lös våra Papegojor i huset, allt utom eterniten (de är för smarta för att ge sig på den) kommer att vara reducerat till flis på en vecka! Fast då kanske kommunråttorna utropar flishögen till fågelskyddsområde i stället.....

En kompis fixade det där med allt helt enkelt riva ned eternitplattorna själv och aldrig fråga om lov. I och för sig bor vi på vischan.

Pezster 
· Svar till Argosy

Tyvärr har ju kommunråttorna varit ute och kravlat runt på tomten. Oanmält såklart. Fakturan för deras lilla utflykt gick så klart till oss.

Morr...

jkm. Om du menar mig så är jag inte tjej, för det första. För det andra, om du läser vad jag skrev däruppe så fattar du... jag skrev - ta bort eterniten först. Annars blir det den och murstocken som är kvar efter en brasa. Min lösning var mer inriktad på resten av rivningen. Jag har forskat på bromsbelägg, så jag vet vad asbets är. Finns nog fortfarande inte nåt bättre än asbest till bromsar. Fö... Visa hela »

Celsius: Misstänkte det, tyckte jag var kul (och jag läste dåligt).
Stencoolt med gruvspelet, intressant med prylar som har potential till 'major destruction'.

Anmäl kommunråttorna för olaga intrång. Nej jag skojar inte. Privat område.

jkm. Nödbroms. Tyristorstyrd likströmsmotor som både driver och bromsar vid normal drift. Två bromsskivor på lintrumman, 3,5 m diameter, 25 cm bredd på friktionsytan, sex bromsok på varje skiva med vardera 12 tons fjädertryck. Hydraulik håller bromsen öppen tills man nödbromsar, så det är felsäkert vid bortfall av hydraultryck. Bara linorna väger 60 ton totalt. Motvikt 20 ton, maxlast 30 ton. Resten av vikten ä... Visa hela »

Kommentera