Det är en herrans massa pengar. Eller hur? 

Och det är så mycket pengar som RIAA (Recording Industry Association of America) vill ha från Limewire (ett företag som skapade ett program för fildelning) för deras aktiviteter. Dvs att tillhandahålla en mjukvara för att låta folk dela filer. Det roliga är dessutom att Limewire inte ens var speciellt bra. Erhm... med andra ord dåligt.

Limewire blev i rätten dömda för att göra upphovsrättsskyddat material tillgängligt samt att förenkla spridning eller hur fan man nu ska tolka domen. Nästa steg för RIAA var att presentera en modell för rätten hur mycket skadestånd de ville ha. 

75 trillioner dollar var en summa som dök upp. För att förstå hur in i helvete mycket pengar det är så kan jag berätta att USAs BNP är ungefär 15 trillioner dollar. 75 trillioner är alltså löjligt mycket.

Domaren, Kimba Wood, tyckte att summan var absurd. Och tillägger att det nog hamnar på 1 miljard dollar. Vilket är en lika absurd siffra om ni frågar mig.

Min vilja att betala för något alls från min egen bransch är nu alltså mindre än noll. 

Det har aldrig funnits mer pengar i omlopp i musik- och filmbranschen än vad det är just nu. Det är bara det att det är andra bolag (och artister, kreatörer själva) som tjänar pengarna. Dvs, musik- och filmföretagen är "obsolete" och kan inte hänga med. De spenderar fan mer tid med advokater än sin huvudverksamhet. 

Så typ... dö nu. Ge plats för det nya, era förbannade dinosaurier.

Computer World

Skriv en kommentar

Helt rätt, om någon vettig lag skulle skapas så skulle det vara ett förbud mot skapandet av dessa organisationer. Organisationer fyllda med hjärndöda idioter som får en halvrutten banan att se intelligent ut. Men deras menlösa kamp mot utvecklingen kommer till sist att ta död på dem, frågan är bara när.

Och anledningen till att de skjuter till med sådana summor är ju så att summan kan "normaliser... Visa hela »

Numera tar även RIAA på sig att stämma fildelare även om bandet som de säger sig representera säger -Lägg av!

torrentfreak.com/music-pirates-will-be-unmasked-despite-bands-protests-120520/

Dom kämpar för sin överlevnad, deras enda chans är att bli någon form av myndighet som styr över hur vi ska få del av andras verk. Tack vare skrämselpropaganda, oftast används pedofiler/terrorister, så lyckas dom tyvärr att få politiker att censurera och begränsa internet.
www.youtube.com/watch?v=1-cb5jELaX4
I EU kommer ju en del obehagliga förslag löpande och beskrivs på ett bra sett av ww... Visa hela »

Kommentera