I Jokkmokk i februari förra året blir två kvinnor våldtagna i en husvagn. Männen åker dit, blir dömda i tingsrätten. De överklagar till hovrätten som tar upp fallet och inte nog med det - hovrätten skärpte straffen till tre år respektive fyra år och sex månader. Skälet till skärpningen var den mycket starka bevisningen i fallet. Männen överklagar sedan till högsta domstolen men det blev avslag.

Skyldiga i lagens mening. Rätt ordentligt skyldiga dessutom. Med andra ord snackar vi om två stycken, ordentligt skyldiga små as.

Då startas en Facebookgrupp där en mamma till ett av asen bedyrar sonens oskuld. Den hinner få 73 medlemmar innan den någon tar bort den. Kanske inte så oväntat? Det finns alltid idioter som skyddar idioter. Men det blir värre...


"En av de som är mest aktiva (i Facebookgruppen - min edit) är mannens mor, men enligt Sameradion är även anställda på Sametinget, poliser, kommunpolitiker och norska journalister med i gruppen.


Någon som uttryckt sitt stöd för männen är ordföranden i Jokkmokks sameförening, Sylvia Blind. Till Sameradion har hon sagt att hon stödjer dem ”tills motsatsen är bevisad” (min edit: de är alltså dömda... två ggr!). Den uppfattningen har hon fått av att läsa om fallet i media. På frågan hur hon ser på att fallet prövats tvåfaldigt svarar hon att ”felet är från första början”.


– Alltså från dag ett. Och där tror jag det har börjat att man inte fick in en tolk direkt polisen liksom kom och anhöll männen, säger hon."


Sylvia Blind? Vilket enormt passande namn. Vi kan skratta åt det otroligt passande namnet ett tag medan vi ser fram emot hennes avskedsansökan.

Sist var det väl den där tjejen i Bjästa som blev våldtagen. Även där ställde samhället upp på gärningsmannens sida.

Hmmm... så... ju längre norrut man kommer i Sverige desto... aha. Ok, då vet jag.

1 - 2 - 3 - 4 - Flashback

Skriv en kommentar

Såsom boende i Jokkmokk kan jag lova dig att det inte är många här som står bakom Sylvia Blind.

Idioter finns överallt. Bland samer och andra. I norr och i söder.

Pezster 
· Svar till MrArboc

Och i öst och väst.

Bra att hon inte talar för er. Hon borde avgå. Nej, förresten... hon borde avsättas/få sparken.

Jag tyckte jag hörde en banjo i bakgrunden på intervjun i Sameradion.
Men inte viste jag att det var så illa att man behövde tolk i Jokkmokk.

Pezster 
· Svar till JB

Hahahahaha.... kolla in här:
www.jokkmokksmarknad.se/nyheter/inget-kunde-stoppa-jojken/

"Kylan knäckte aggregaten i restaurangkåtorna under marknadslördagen - men bara ett tag som dock räckte för att kvällens jojk-battle fick ställas in."

Jojk-battle?

Vad fan händer i Norrland? Vill jag veta?

JB. Om vi nu ska vara seriösa så är det så att våldtäktsmännen är norska (Kautokeino! cattasbubbla.se/2012/05/24/vad-ar-det-for-javla-kultur/) samer som pratar norska och nordsamiska, medans det här i Jokkmokk mest talas lulesamiska. Skillnaden mellan de olika samiska språken är som skillnaden mellan norska, svenska och danska - dvs om man VILL förstå så gör man det... Men det kan vara en jävligt bekvä... Visa hela »

Inavel händer i Norrland Pezster.

Pezster 
· Svar till Carl G

Ahaaaaaaaa!

Bjästa 2.0 eller? vill man verkligen efterlikna den hålan? "Verbet att Bjästa togs upp i Språkrådets nyordslista 2009 för att ta parti för en förövare av ett brott och mobba offret."

siktar man på att komma i i nyordlistan?

Jaja, med hembyn 6 mil från Jokkmokk kan jag ju säga att till och med vi andra banjolirare anser att jockisarna är ett konstigt folkslag...

läste faktiskt domslutet. fyfan. svårt att bli skyldigare.

Kommentera