Jupp. Som ni märkt är luften varmare. Solen värmer ansiktet och dagarna blir längre och längre. Det är med andra ord sommar! Det mesta med sommaren är skönt! När arbetet är slut och man beger sig hemåt är tankarna på soft häng på balkongen med en öl det som gör att man sitter och ler vid ratten.

Ända tills man ser några jävla spandexidioter cyklandes i rad på 70-vägen. Då transformeras leendet till ett ont Grinchen-leende istället och så tutar man på dem. De vägrar köra i rad. Alltid i bredd. Tutandet för att de pinnar på lite extra och når den fruktansvärda hastigheten 45 kilometer i timmen! Jag tutar nu konstant och när inga mötande bilar finns så kör jag om dem. Växlar ned, drar på gasen och ser till att ordentligt med vägdamm sprutar upp på dem. De viftar argt med händerna och vinglar runt i bakspegeln. Jag skrattar och njuter av sommaren. 4 meter till höger om vägbanan finns det en cykelbana men den kan de inte använda... den är inte byggd för fruktansvärda hastigheter (45 km/h).

Man måste vara försiktigt dock. Idag kan man läsa om Patrik Isaksson som blev attackerad av en hel grupp cyklister på fel sida av vägen. Som tur var klarade sig Patrik undan med några repor på bilen.



"Isaksson hade precis lämnat golfklubben när han mötte motionärerna.

– Det är tråkigt när något sådant här händer. Jag har inte gjort något fel. Jag körde ju på en smal väg, men på min sida. När det kommer fullt med cyklister och de kör ihop så kan jag tyvärr ­inte göra så mycket mer, ­säger han."



Givetvis polisanmäler cyklisterna händelsen. Cyklister gör ju aldrig fel och vill gärna cykla jättejättejättefort (45 km/h) överallt och gärna i bredd (eftersom det blir vingligt när folk kör om dem - stödhjul, någon?). Snart börjar de väl envisas med att cykla på motorvägarna.


"Artisten krockade med två av cyklisterna, båda ­skadades och fördes till sjukhus. Den ena cyklisten bröt höftbenet, enligt uppgift till Aftonbladet. Den andra fick en spricka i skuldran och skrevs ut från sjukhuset redan nästa dag."


Med tanke på att cyklisterna alltid blir skadade borde de lära sig var de kan cykla säkert utan att störa andra trafikanter med sina guppande spandexrumpor... men oooooh nej, de fattar ingenting. De verkar vara som lämlar utan någon som helst insikt om att en cykel alltid förlorar mot en bil.

Cyklister... värsta sommarplågan. Det borde finnas en spray eller något.


Annan incident med uppretade cyklister och en bil.


Skriv en kommentar

Ahh, jag kör ofta på Skålhamravägen. Den är snirklig och det är skitkul att bränna på lite extra. Inte mycket trafik.
Visste inte att det även kom cyclister där, nu ska jag köra där oftare. Och fortare.
Med lite tur kan man skrämma slag på någon spandextyp. Det måste vara asjobbigt att cyckla när man skitit på sig.
Muhahaha.

Pezster 
· Svar till JB

En annan grej är att handbromssladda med bilen i kurvorna och skjuta ut cyklisterna i naturen.

Se bara till att göra det snabbt så cyklisterna inte hinner bli rädda. På det sättet slipper du få bajs på bilen.

Min nya kombi (bmw 328ia E36a) har en lite intressant funktion. När man spolar rutan vid stillastående eller låg fart, och har torkarna på max skickar den iväg all spolarvätska i ungefär brösthöjd på en normal cycklist. Eller rätt i töntsolbrillorana på en spandexfjant. Utmärkt vapen mot mötande cycklister som inte håller avståndet eller de där jävlarna som absolut ska tränga sig fram mella... Visa hela »

JB: skålhamravägen såg nice ut, måste provköra när jag fixat på bilsteinfjädringen på kombin.

Pezter: Wtf, måste du använda handbromsen för att få loss baken? Fan, tillochmed min familjebil kan powerdrifta...Kör du mijöbil???? ;-)

Seriöst, skrämma, blöta ner få att göra på sig ok, men inte skada eller döda. Cycklister har också barn )Fast lite fulare pga... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Carl G

Med handbromsen kan jag ögonblickligen få ut rumpan på bilen till en bra smash.

Fast... har du bättre tekniker ser jag framför mig en back öl, en bil och några praktiska lektioner.

Kan bara konstatera att du verkar vara en idiot!

Pezster 
· Svar till Mojängen

Det leder självklart att jag bara konstaterar att du är en cyklist.

cyklisterna kan få böter. haha. grattis till fail i trafikregler. www.aftonbladet.se/nyheter/article14883772.ab

Mötte ett RIKSPUCKO som cyklade MOT TRAFIKEN på avfarten mot Sofielundsvägen. Vad fan är det för FEL på Cyklistjävlar?? Väx upp och köp en bil förfan! Cyklar är LEKSAKER/MOTIONSREDSKAP!! Inte Transpormedel!

Njaaa...Carl G.
10 miljoner kineser håller nog inte med!
Men definitivt skall det vara körkort på cykel också...
Det har bevisats empiriskt ett flertal tillfällen...

Om man ser en cyklist på vägen finns det bara en sak att göra, www.youtube.com/watch?v=8OByPf1fTZ0

Kineserna cyklar för att de haft ett utvecklingsfientligt styresskick. Alltså inte frivilligt. Men även de börjar röra sig åt rätt håll. Så faktum kvarstår . Leksak/Motionsredskap.

Om nu 45km/h är en sådan fruktansvärt hög hastighet, varför hade du då behov av att köra om dem? Eller anser du att du har större rätt än andra att köra snabbt på grund av fordonet du använder?

Den enda terrorn jag kan urskilja här är bilterror. Bilister som försöker skrämma andra bort från att utnyttja vår gemensamma allmänna väginfrastruktur. De gör det dessutom hel... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Johannes Westlund

Det viktiga är att bilen vinner mot cyklisten.

Kommentera