I en liten "fin" förort sitter jag på min balkong och väntar på att vårt hus ska bli färdigbyggt. Jag måste nämligen bort fort som fan från den här orten. Just nu har mina grannar någon form av gemyt på gång där de springer omkring och bjuder varandra på kaffe och bullar. Det är tidig sommar, relativt tidigt på morgonen och "grannklubben" gör området fint. De pillar på varandras trädgårdar, på kommunens ytor och "gosar" till det.

Jag står på balkongen och tittar på dem. De har slutat försöka få med mig i deras gemenskap. Först lockade de med kaffe och bullar... men det går ju inte för jag är inte en pensionär som trånar efter sånt. Sedan försökte de få med mig med argument som "för gemenskapen" och för "allas trivsel". Pfft. Nu är jag svarte petter som alla tittar misstänksamt på. Han som aldrig är med. Hahahaha... orka. Mission accomplished, typ.

Det är faktiskt något sjukt över den där grannsämjan. Falska påklistrade leenden och präktiga utrop. Ryggdunkar bland männen där de jämför sina verktyg, kvinnorna står och har marktjänst (kaffe, fika och barnkontroll). Jag ryser av obehag.

När grannskapets gemensamma åtaganden är färdigt börjar snubbarna genast meka med sina bilar, gräsklippare och diverse annat skit. Genom fönsterna ser jag hur kvinnorna börjar med middagen. Det hackas och läggs i byttor och bärs ut till de brinnande grillarna där männen tar över med en öl i handen. ARGH! Vilket hamsterhjulsliv. Det är samma sak varje år vid den här tiden.

Jag måste maila någon en bild jag tagit på idioterna men upptäcker att jag inte anslutit min nya telefon till mitt nätverk. Fanken. Sätter på wifi... och även där... bland radiovågorna... märks grannskapet av. "Familjen Bengtsson", "Fam. Olofsson", "Mats och Fia", "Lilla dutteduttgatan 14" är namn som syns bland de tillgängliga näten. 

Jag får en idé. Jag ska genast ta fram alla gamla trådlösa routrar jag har samlat på mig. Nu jävlar. Jag ska starta några nät med namn som "SwingersKlubben", "SwingersKlubben_guest", "Swingerklubben_cam" och "JagHarSettDinFruNaken". 

Det borde få igång någon form av snack i kvarteret. 



Skriv en kommentar

ARGHHH!!! Jag hatar såna där människor som försöker få med en i sin äckliga runkbullegemenskap, "ALLA SKA MED"! Usch!! Jag är en vuxen människa, LÅT MIG VARA!

Jag stöter oftast på det här fenomenet på grabbens skola med alla jävla präktiga föräldrar som ska dra med en på nått tråkigt skit.

HAHAHA snyggt att hämnas med wifi, men jag undrar om det verkl... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tombosto

Tombosto... det räcker med att EN jävel ser det. Du anar inte hur snacket går i det här kvarteret. Jag ser framför mig hur detta tas upp på ett möte.

Förresten har du rätt. Hälften av näten har det där fabriksinställda modellnamnet. Suck. Tre oskyddade... hmm... kanske man borde.... ändra namnet på deras egna när? Muhahahaha.

Och mitt i den här pk-skiten ska jag bo i nästan ett ÅR... Visa hela »

"åh, titta Kerstin, det är någon som har en dansklubb här i kvarteret, Swingersklubben heter den! De vill säkert vara med på grillfesten, då kan vi ha folkdans också! " *fnissa*

Pezster 
· Svar till Maria

Hahahahaha... Exakt så tror jag att några äldre dammiga grannar skulle säga. Dead on.

hmm fast jag bor i innerstaden i storre stad, kanner inte nagon av mina grannar och skulle inte kanna igen nagon av dem om jag sag dem pa bussen.

Och jag har suttit och funderat lite pa att flytta familjen till "fin" forort dar man kan grilla och snacka med grannarna over ett par ol, lata barnen springa lost, lana socker av varandra, mala elskap i ljusa pastellfarger tillsammans och prata om kvarterts svarta far som sitter bakom ett morkt fonster och gnisslar tander at var fin... Visa hela »

Pezster 
· Svar till MJ

Det finns bra områden såklart där folk inte statustävlar eller försöker slå världsrekord i vem som är mest pk. Åk runt och prata med folk. Får du bra vibbar så är det nog så. Dit vi flyttar är folk laidback.

lycka till!

Och du tror att det blir någon skillnad om du bor i ett villaområde? Efter nästan 20 år har jag äntligen fått slut på gnället om mängden bilvrak och att mina katter skiter på grannarnas uppfarter. Det har varit en kamp, med anmälningar till kommunen och gnällbrev från villaföreningen. Men f-n den som ger sig! Bilvraken är mitt problem och grannarna får väl sluta att ha kattsand på uppfartena. Så... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Izvestia

Bilvrak? Öh... något du vill utveckla lite? ;)

Pez.. Du måste kolla. Folieinklädd husvagn m.m

www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/tv/article14897565.ab

Pezster 
· Svar till Jebban

Hahahahaha... är de där anti-el nissarna ute och vässar sina foliehattar igen! Måste kollas in.

Det här kanske du gillar
twitter.com/#!/drottningsilwia
:)

Jebban, såg programmet igår. Bästa humorn, det var länge sen jag skrattat så mycket. Vilka totalmiffon.
Besökare måste lämna nycklar, mobil och KREDITKORT i en skärmad låda 700 meter bort för att hon inte ska bli sjuk. Ojoj, asgarv. Men tydligen gick det bra att mannen körde runt med snöslungan några meter ifrån.
Videokamera gick inget bra, men stillbildskamera var ok? Fniss.
Skitkul program, rekommend... Visa hela »

När jag passerade Lunds station med tåget för några år sedan så dök det upp ett SSID som hette 'SAPO spaning 2'.

50/50 om det var uttråkad tonåring med humor eller inkompetenta poliser.. :)

Så jag döpte om mitt nät till 'SAPO spaning 3'

Jebban, herregud vilket underbart klipp!
"Jag e förlamad i benen, klarar inte av denna apparaten".
När man ser sånna klipp önskar man sig ett jobb som handläggare på Försäkringskassan, så man kan ta itu med dessa skojare.
Varför klär dom sig inte i rent bly istället? Borde ju lösa fler än ett problem...

Hehe, bilvrak är väl en definitionsfråga. Långtidsreparationer och/eller reservdelsförråd tycker jag, sanitär olägenhet tycker grannarna. :-) Blir lite väl många ibland bara...
Senaste räkningen: Två uppallade lik, två på hjul "under reparation", en STOR dieseltraktor från 1956 med frontlastare och för tillfället bara en fungerande bil. Detta i ett tämligen normalt villaområde ca... Visa hela »

Izvestia: RESPEKT! Ser fram mot att skaffa hus och pryda tomten med..åhh. kanske en gammal rysk armelastbil?

Izvestia. En äkta redneck klipper aldrig gräs, han skaffar nåt som äter det! Som går att äta senare...

vårt nätverk döptes helt pk till "negertuttar". enda som hänt hittills är att supporten garvade. disappointment.

Kommentera