En sak som roar mig är Cancerfondens reaktion på H&Ms nya reklamkampanj. Ni vet den där med väldigt solbrända kvinnor? För er som missat slänger jag in en bild.



"H&M kommer genom sin senaste reklamkampanj, förutom att sälja baddräkter, bidra till att allt fler förlorar livet i hudcancer"


Ovanstående är från ett debattinlägg undertecknat Yvonne Brandberg och Stefan Bergh. Självutnämnda försvarare av idioter.

Jojo. Människor är får, det vet vi. Om människor ser bilder på solbrända människor så är det säkert vissa idioter som kommer slänga sig i närmsta kärringgrill och ösa lite UV-strålning över sina kroppar. Nyckelordet här är just ordet "idioter". Till och med min son vet att det är solkräm och skugga som gäller.

Det är otroligt vad vi daltar med idioter i det här landet. Om några vill sola järnet till den grad att de dör av hudcancer är det väl inte samhällets problem? Go ahead. Kör så att huden brinner. Kom inte och gnäll i media när det sker bara.

Av någon anledning kommer jag att tänka på den där knäppskallen i rullstol i Sydkorea som - arg över att han inte hann med hissen - gång på gång krockade med hissdörren tills den gav vika och idioten störtade till sin död i hisschaktet. Det ledde till att alla hissdörrar skulle säkras mot liknande händelser. För vi måste rädda alla idioter. De behövs. De får de mest mediokra att känna sig speciella. Suck. Not.

Jag menar... vad är det egenligen debattörerna säger? Att människor inte kan tänka själva? Att åsynen av en reklamskylt kan leda till döden?

Jag åberopar Darwins lag. Är folk så korkade att de inte inser vissa saker själv så får de helt enkelt skylla sig själva.

1 - 2 - 3 - 4 -

Skriv en kommentar

Problemet torde bli den vårdkostnad dessa Darwins finest kostar innan de lyckas med att avliva sig själva. Men det är som sagt intressant att folk i allmänhet inte verkar kapabla till någon form av eget ansvar. Det är ingen nyhet att för mycket solande ökar risken för hudcancer.

@ Dr.Dum borde inte den kostnaden vara värt det om man till slut blir av med alla knäppisar som inte kan tänka själva? Med lite tur är det till och med ärftligt :)

Annars när man läser sådant här känner man att sossarnas indoktrinering av svenska folket har fungerat ganska bra tyvärr.

Jo, sossarna ville ju ha dumma medborgare för att säkerställa röstboskapen.... Och lyckats har de gjort - så in i helvete bra att att folk till sist blivit FÖR dumma.... så dumma att de nu har de börjat rösta på SD istället - snacka om ironiskt :d

www.Darwinawards.com/darwin erbjuder många timmars läsning för den som till äventyrs missat den. Favoriten är personen som jonglerade med handgranater och plötsligt stod där med en säkerhetssprint i handen. Även de åskådare han tog med sig i graven fick sina pris...

Eh, hur kan ni få det till sossarnas fel, Carl & JSC? För mig är det självklart att det handlar om två personer på Cancerfonden som har för lite att göra. Sparka dem och vi slipper förhoppningsvis liknande idiotinlägg samt att Cancerfonden sparar in på deras löner och kan lägga dessa till ursprungssyftet, cancerforskning

@ Carl, Det vågar jag ärligt talat inte svara på. Det finns rätt så mycket som vi svenskar i allmänhet verkar behöva hjälp med ovanifrån för att inte ha ihjäl oss själva ;) Själv undrar jag vart det så kallade "sunda förnuftet" tog vägen. Det kanske försvann iom att vi överlät alla "svårare" beslut åt någon annan för att slippa ansvar och att ostört... Visa hela »

@ Eduronflux, Visst är det två riktiga nötter som sitter hos Cancerfonden som knåpat ihop artikeln.

Men det jag menar är att sossarna har länge fråntagit ansvaret hos den egna individen och istället lagt det hos Staten. Man har fått svenska folket att delvis sluta tänka själva och använda "sunt förnuft".
Eftersom de här jopparna på Cancerfonden tycker det är helt nödvändigt att... Visa hela »

Fantastiskt sätt att få lite PR runt cancerfonden. Om idioter väljer att sola ihjäl sig efter att ha sett HM-kampanjen får de mer än gärna göra det. Helst i något semesterland utan reseförsäkring.
Att de väljer att gå på just denna typen av annonser visar mest på dålig research. HM använder ofta brasilianska modeller till sina bad-kampanjer, brasilianer får mycket lättare en mörk hudto... Visa hela »

Nu är ju modellen halv-brasilian så oddsen är ganska höga att hennes hudton är av det mörkare slaget. Vilket i så fall hade gjort saken ännu mer komisk.

Jag har en egen lösning. jag kan retuschera mig själv. jag kan få 10 armar, sju ögon och vara vidbränd. Jag kommer fan bli unik.

also @ dr dum.... ja det är hon, men fotografen har (enligt uppgift) använt diverese filter för att göra henne mörkare. tycker det säger mer om folk som försöker efterfölja sånt, men vet ju att det är sjukt mycket retushering. så eh... varför försöka? Retushera dig själv istället. jäh.

Kommentera