En vän ska ha bröllop inom kort. Han kom in på kontoret med menyn i ena handen och en lista i andra handen. Han såg bekymrad ut. På listan fanns alla gästerna som hade något fel på sig. Eller öh.. de som var allergiska mot saker.

Eftersom han ska ha en rätt stor fest i vinter så betyder det många gäster. Många gäster betyder som sagt att det är måååånga som är sönder... erhm... har allergier. Jag tittade på listan och lärde mig helt nya allergier. En angav chokladallergi... herregud...

Jag tyckte att han kan göra maten glutenfri (det lutar åt asiatiskt så det löser sig självt, typ), skippa mjölk/laktos (än en gång... asiatiskt) och se till att de där som inte äter kött kan bli mätta. Resten kan fara åt helvete. 

Han höll till slut med. 

Pezster - bröllopsplaneraren till er tjänst. Någon annan som behöver hjälp?

Skriv en kommentar

"och jag bantar och äter bara lchf, kan ni ha whoopsiebröd i tårtan?"

Pezster 
· Svar till Maria

erh... whoopsiebröd?

Till inbjudan kan ju bifogas en lista av accepterade allergier som gästerna får kryssa i efter behov. Med andra ord försvinner mindre sannolika allergier, som t ex mot choklad. Chokladallergi???

Pezster 
· Svar till Jonte

Heh... jag gillar tanken. "Accepterade allergier"...

Är det fest så är det FEST!
Då får man ge upp lite på sina "mat prioriteringar".
Okej jag äter inte fågel el röttkött, men jag brukar inte heller kräva andra alternativ. Skippar helt enkelt det jag inte äter men tar av det som finns och det finns alltid något.
Vi har tur här i Sverige, vi kan tillåta oss att vara KRÄSNA, men i andra delar av världen äter du det som finns. De ha... Visa hela »

Enklast vore ju att arrangera en fest för elallergiker;

Ingen varm mat (om den inte lagas över öppen eld) Ingen musik (om den inte spelas på näsflöjt och nyckelharpa), Ingen fotografering (gammal hederlig hålkamera går dock bra), ingen dans (näsflöjt och nyckelharpa svänger faktiskt inte, och för att få lite blinkande dansgolvsljus skulle det bli så jobbigt för snubben som hade fått sitta och tän... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Joey Killer

VAAAAAAAAAA?! ÄR DET?!

VÅRA PENGAR!!!

ARGH!!!!

Nu finns det ju i och för sig födoämnesallergier som kan leda till döden, så det behöver faktiskt inte handla om att folk krånglar och sjåpar sig bara för att spexa. En död matgäst drar ner stämningen på en fest, så kan arrangör och gäster vara tydliga med vad maten innehåller och vad man kan och inte kan äta är det en bra grej.

Pezster 
· Svar till Micke

Så du menar att folk med dödliga allergier glatt äter allt på en fest utan att fråga? Eller ta med sig eget?

Det där kan faktiskt bli ett rätt roande inslag faktiskt.

HAHAHA, Jag är allergiker, men det är bara mot en massa mesiga saker som oftast dyker upp i fikabröd eller tårtor och sånt är ju inte så jääävla gott i alla fall. Ge mig glass istället.... eller kött.

T ex, Nötter, jag är allergisk mot alla nötter, inklusive dumma människor. Jordnötter går bra vilket är TUR då jag inte skulle överleva utan chilinötter till ölen :D. Visa hela »

Jag känner att det ofta blir ett himla daltande med folk som av olika anledningar utesluter vissa ingredienser. Exempelvis allergiker, veganer, idio-- eh, religiösa.. m.fl
Det förväntas av många att man ska ta hänsyn till dem och fixa käk. Typ chokladfritt, halal, tofu.
Men om man vänder på steken och det är någon av dessa som ska bjuda på käk - då specialbehandlas inte JAG. Jag får käka deras chokladf... Visa hela »

@Jebban: Som den här? www.youtube.com/watch?v=63NNuG-6-hQ

Mike: Haha! YES!

Kommentera