Jag har en bok hemma som är nästan sönderbläddrad. Det finns gula lappar och vikta hörnor genom hela boken till den grad att de inte gör någon nytta alls. Det är en bok som - om ni inte redan har den - ni genast (jupp, nu direkt! Högsta prio!!!) måste åka och handla. Den kommer bli er mest älskade sommarbok någonsin. Och ni kommer även ni att försöka markera allt intressant som ni vill komma ihåg... och ni kommer, precis som jag, bara lyckas med att förstöra boken.

Den heter "En kortfattad historik över nästan allting" och författaren lyckas på ett lättillgängligt sätt (med mycket underbar humor), förklara allt som hänt sedan the Big Bang - hur allt hänger ihop och hur vi kom hit där vi befinner oss i dag. Fokus lagd på vetenskapsmäns sökande efter svar och sammanhang genom tiderna. 


Ett måste i en bokhylla nära dig. ;)

 

Jag har säkert tipsat om boken tidigare. Jag förstår mitt tidigare jag som gjorde det i så fall. Faktum är att jag blev så inspirerad att jag beslöt mig för att mitt nuvarande jag skulle göra det igen. Jag tror dessutom att mitt framtida jag kommer uppskatta det. Jag... öh... håller käften nu. ;)

Skriv en kommentar