Samtidigt på ett fik i Simrishamn:


Väckelsemötesfrukost med Genusguden "Hen"


"Jag håller upp en kniv och en gaffel. Vilken är feminin och vilken är maskulin?

Den frågan fick genuspedagogerna Helena Magnusson och Britten Dehlin nyligen på ett möte. 


– Alla svarade att gaffeln var mest feminin. Då bytte de ut kniven mot en sked, och plötsligt var det skeden som var feminin. Vi hade gjort ett könsbyte på bestick, säger Helena Magnusson. 


De är båda övertygad om att vi alla kan få Aha!- upplevelsen som får oss att inse att jämställdhetsarbete är livsviktigt. Därför måste vi synliggöra de strukturer som bestämmer hur vi ska se ut och bete oss."


Hahahahahahahahahahahaha... för största effekt ska du läsa "Vi hade gjort ett könsbyte på bestick" och sedan titta på bilden ovan där Helena ser überlycklig ut över sin insikt. Skrattet förstärks sedan av Brittens mycket allvarliga min. Och så dricker de såklart té. Säkert rättvisemärkt. *ryyyyys*

Det är alltså sånt här som Simrishamn spenderar skattepengar på när de inte hatar bilder på korvar. Stackars jävlar som bor där. 

Tack till "Daniel L" för humorlänken

Skriv en kommentar

Jaha.... fick då en uppenbarelse.
Kön på besticken säger då det, tänk att jag levat i villfarelsen om att det var endast "bestick", men nu vet jag bättre. Äntligen är jag frälst och ser ljuset...........

Hur är det med djupa och flata tallrikar? Skålar, dricksglas, karotter, kannor m.m. Måste få veta så jag klarar av att leva.

måste vara för att killar hugger med kniv medan tjejer utför våldshandlingar medelst sked.

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahahaha... visst är det roligt. Man försöker verkligen hitta spår av logik i hur de tänker och så upptäcker man att det helt enkelt inte går.

Det sorgliga är ju att de får betalt för detta...

Pezster 
· Svar till Björn

Eller hur. Vissa människor är faktiskt rent slöseri med kött och ben.

Nu tror jag inte mycket på att de dricker te. Det måste vara något betydligt mer potent. Skulle tro att det är maskulin starksprit av något slag, för packade bara måste de vara;)

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

Hahahaha... jupp.

Så mellan kniven och gaffeln är kniven maskulin? Är det därför ens föräldrar alltid sade till en när man var liten att man inte skulle slicka av kniven? Heh... hehe... Hm.

Helena ser inte bara glad ut, hon ser ut som en sådan där galen vetenskapsman med psykotiskt skratt. Någon borde undersöka hennes huvud.

Pezster 
· Svar till Ravers

Jupp. Uttrycket ser nästan religiöst ut... vilket i sig är ett säkert tecken på mental sjukdom.

Jag skulle skratta om det inte var våra skattepengar som dom här tomtarna leker bort med sina villfarelser.

Pezster 
· Svar till Daniel L

Finns en norsk dokumentärserie som heter "Hjernevask" som tydligen hade del i att Norge la ned allt genustrams. Det får bli nästa inlägg.

Ska bara hitta bra länkar så man kan kolla via stream. ;)

Är dom här figurerna samma sak som "batikhäxa" eller en helt egen art?

Nej de dricker fan inte vanligt tee, om man ska få bestick att byta kön då är det antingen hallucinogena svampar eller Meskalin, sistnämnda borde iofs få Helena och Britten att inse att -There is no spoon!

Pezster 
· Svar till Vegetal

Hahahahaha... "There is no spoon!"... klockrent.

Som religionsfientlig har jag alltid varit glad över att Sverige är världens mest sekulariserade land.

Men nu börjar jag undra om det verkligen stämmer eller om vi bara bytt ut kristendomen mot genusläran, eller är genusgalenskapen en direkt följd av sekulariseringen? är det så att vi människor har ett behov av att tro på ovetenskapliga, utopiska fantasier?

@ Jonte. Du kan vara nåt på spåren. Men det är inte kristendomen som bytts ut mot genustokerierna, det är kommunismen. Dom har bytt ut "kapitalismen" som förtryckare att bekämpa mot -- män!

Batikhäxan uppfanns i slutet på 60-talet och har bara transformerats lite, eftersom kommunismed blev så uppenbart misskrediterad. Då hakade man på feministköret. Men svenska feminister är annorlunda än i... Visa hela »

Den där enkelbiljetten till Mars som Nasa utlovar inom en framtid lockar allt mer och mer.

Pezster 
· Svar till Lina

Jupp. Allt för att komma bort. Så fort vi blir självförsörjande så utropar vi oss självständiga och fryser ut jordborna helt.

I framtiden kommer alla dagis att bara använda ordet "bestick". Könsdefinitiva ord som "sked", "kniv" eller "gaffel" kommer inte att tillåtas.

- Låt bli att stoppa besticket i munnen!
- Öhhh?
- Jag menar det avlånga besticket, inte det med den runda grejen i änden, eller den taggiga. Du kan skära dig på tungan.

Men Celsius, om du kallar skeden för rund kommer den ju känna sig kränkt för att den inte är lika slank och fin som kniven. Svaret måste väl vara att vi tvingar alla att byta ut alla bestick mot sporkar: www.coolstuff.se/Spork

Mars...REEEEEEEED FACTION!!!!!!!!!!!!!

Och jag som trodde att jämställdhetsarbete var viktigt för att förhindra diskriminering p.g.a. kön. Suck, så dum jag har varit!

Nu förstår jag att det handlar om att avslöja strukturerna som könsbestämmer bestick. Tack, genusfrälsare, för att ni förde mig ur mörkret. Jag ser ljuset, halleluja!

Kommentera