Husbygge innebär för min del en smygande insikt att "friheten" som följer med ett eget bygge bara är en slags "light"-version. En illusion. Att bygga sitt eget hus går så klart bra... bara du följer riktlinjerna. Gör som du vill... nästan... fast helst på vårt sätt. *ryyyys*

Riktlinjer... för mig... är typ regler som på något sätt "makes sense" i det stora hela. Som att det inte är ok att smälla upp ett trevåningshus mitt i en villaidyll. Det borde ju sabba grannarnas utsikter att få sol etc. Logiska regler, typ. Tyvärr har kommunråttorna - i ett slags försök att berättiga sin existens - utformat lite för mycket regler (alla måste ju ha något att göra i kommunhuset... och sanningen är att det jobbar liiiite för mycket tjänstemän i det offentliga).

Tyvärr är det mest idiotregler de lyckats skapa (som de är väääldigt stolta över att de kommit på/skapat/drömt ihop/bajsat fram).

"Ska du ha en köksö? Då måste du ha en vask!"

"Jag vill inte ha en vask där."

"Men det måste du."

"Öh... vänta nu här... är det inte mitt hus? Som jag betalar för?"

"Du måste ha vask."

Så är det. I den här kommunen måste man ha en vask på köksön. Jag har fått förklarat för mig hur viktigt det är. Tydligen är det så jävla farligt att gå med en stekpanna från spisen till vasken att man kan dö. Därför måste man ha en vask bredvid spisen... på köksön. När innebörden av det hon sagt gick in i min hjärna så idiotförklarade jag henne. Då blev hon (kommunråttan) upprörd och avslutade samtalet. Det var "obehagligt" när jag röt åt henne (kränkande, kanske?). Pfft... mes. Hit med en ny kommunråtta.

De hatar mig. Jag hatar dem mer. Alla smetiga regler. Ta bara våra tankar på ett plank runt vår trädgård. Ni vet... ett jävla plank. Så man kan gå omkring i sin trädgård... naken med en yxa utan att bli störd av att någon kollar på en och frågar vad man ska ha yxan till. 

"Plank? Bara om det är under 80 cm. Annars måste ni ha bygglov."

"80 cm? Det räcker ju fan inte ens upp till pungen. Skojjar du med mig?"

"Nej."

"Då får vi ansöka om bygglov då."

"Ja, men enligt kommunens bestämmelser så är det sällsynt att det beviljas." säger den utbytta kommunråttan och ger mig en vidrig liten pamflett.

I den äckliga pamfletten kan jag läsa kommunens trädgårdsbestämmelser med höjd på staket, plank (och skillnaden) och graden av insyn från utsidan (jag skämtar inte!!!). Insyn som kommunen har bestämt är "nödvändig för att uppmuntra den sociala kontakten mellan grannar". Detta är helt och hållet sant. Och det är väldigt sjukt. Vilket jag förklarar för kommunråttan som än en gång blir upprörd och kränkt över mitt sätt. Suck. Om ni undrar var alla mesar jobbar så är det i min stasi-kommun. Jag jobbar på att få dem utbrända. Det är bara att låta lite sträng och kalla deras regler för idiotier, backa upp det hela med lite logiska argument och så kan man faktiskt se när något går sönder i dem. Man får ta det lite lugnt när man knäcker dem... lite för hög röst på fel tillfälle leder till omedelbar fosterställning.

Jag ska fan ha det där bygglovet. Min nödplan är att hyra ut tomten till någon nudistförening med BDSM-inslag på helgerna. Så de kan ha grillfest. Kan tänka mig att bygglovet kommer flygande kort därefter. Blir det inget bygglov så bygger jag ändå.

Allting ska dessutom handikappsäkras. För om något händer någon i familjen så är det kommunen som ska säkerställa att vårt hem fungerar som det ska. Jag erbjöd mig att skriva under ett papper där jag lovar att jag själv står för eventuella ombyggnationer ifall något skulle hända oss. Alternativt kunde jag ge dem ett papper där alla i familjen lovar att inte bli sura ifall vi - i rullstol - inte kommer in i det ena badrummet (det handlade om ett av två badrum). Men nej. Jag måste alltså handikappsäkra varenda jävla centimeter i huset. WTF? Jag ska sätta upp en skylt där det tydligt står att handikappade människor inte är välkomna in på tomten. Bara för att jävlas.

Spröjs på fönsterna? Det vill vi inte ha kommer vi på, det tar vi bort redan innan slutbesiktningen. Men nej... då måste GRANNARNA godkänna ändringen. Vad fan? Fuck 'em! Så fort huset är färdigt (och efter kommunråttorna gett oss ok på att vi får bo där... sant igen!) så åker skiten bort. Och klagar någon granne då så skickar jag in BDSM-nudisterna i deras hem för lite ofrivillig fest.

Det är något som är väldigt fel med det här landet. Jag skrattar åt hela skiten. Roligast har jag när kommunråttorna kommer med sina pärmar och ser att det är jag. Igen. Jag kan se paniken i deras ögon och det gör det nästan värt det. Nästan.

Fy fan. Vad har hänt med det här landet? Nästa steg är väl att någon kommunanställd kommer på att golv är hårda (efter att ha insett att när folk ramlar så är det en hård yta de landar på som orsakar skadorna) och vips - så måste du ha vadderade golv överallt.

Tips till journalister är att ta reda på hur mycket prinsesstårtor som kommunerna handlar av bagerierna. Jag lovar... varje gång jag stormar in på kommunhuset för att sparka lite kommunråtteröv så är det fikapaus med den där jävla tårtan i centrum när de firar någon överviktig retarderad kärring som ska gå i pension.

Nu fick jag ett nytt samtal från byggaren. Något om en snöfångare på taket som ska monteras ovanför ytterdörren.

"Absolut inte. Släng skiten."

"Men kommunen..."

"SLÄNG DEN!"

AARARRGH!

(Ber om ursäkt om det är slarvigt skrivet... jag skyller på RAGE-bankande på tangentbordet.)

Skriv en kommentar

...och så undrar de varför det inte byggs i det här landet...

Pezster 
· Svar till John L

Precis. Jag trodde först att de skämtade med mig. Regler om precis allt.

Köksö-diktatorn borde gå att ta sig runt med lite "creative thinking". T.ex. genom att fästa vasken något under arbetshöjd, i ena hörnan där den inte är ivägen, strunta i att koppla in vatten och avlopp, och sen täcka över skiten med bänkskivan... Problem solved!

Pezster 
· Svar till Luke Skynetwalker

Jupp. Man måste ju bryta mot mer eller mindre allt. Så fort huset är färdigt och slutbesiktningen är klar så finns det inte en chans i helvetet att en kommunråtta kommer in där. Någonsin.

Det där med plank runt tomten är rätt sjukt. I "min" kommun får staket/plank vara max 1,2m högt men det är inget problem med en inihelvete tät häck på 5m! Eftersom jag bor 40m från bullret från E18 och inte tycker om mina grannar (dom tycker nog inte om mig heller) skulle jag föredra ett 2,5m plank istället för en häck som tar en evighet på sig att växa upp. Dessutom är jag för lat att h... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Izvestia

Precis. Häckar får även i vår kommun vara hur höga som helst. Jag siktar in mig på (långsiktigt nu) några 9 meters täta jävlar. Sedan ska jag hävda min rätt när grannarna börjar yla.

kommer ihåg när föräldrarna skulle bygga vedbod :D

"vi rekommenderar att du har taket på x sätt"

Far svarade "haha men fan nej".

Och byggde på sitt sätt :D

Pezster 
· Svar till Tinky

Det står en öl här och väntar på din far. :)

Lösningen på dina problem heter utomplans. Färre regler och grannar.

Pezster 
· Svar till Jaanus

Tja... nu har vi ju redan köpt tomten och börjat... men googlade utomplans... schysst!

Dude det låter ju helt jäfvla sjukt! Vad är det för jävelskap??

Pezster 
· Svar till Mobwoof

Det är så det blir när kommunråttor lämnas utan tillsyn för länge.

Har en lösning på köks-ö problematiken. Montera en bräda ut från bänken där vasken sitter över till ön. Voilá, du har skapat Sveriges första "köks-udde". Se hur byråkraten försvinner tillbaka in i sina pärmar frenetiskt bläddrande efter hur denna nya företeelse ska kunna passa in i någon av hans fyrkantiga paragrafer. Gissar att han har att göra minst ett år. Paragrafrytteri... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Joey Killer

Hahahaha... jupp.

Fast en kommunråtta kommer aldrig mer att komma in i mitt hus. Hellre bränner jag ned huset. Eller vänta... gör mig av med kommunråttan menar jag. Har säkert plats för ett femtiotal i trädgården.

Gräv ner dom ståendes så får du plats med minst 300, och skulle inte det räcka så kan man ju alltid göra fler levels. När du kommer till level 10 så får du en Boss-fight. Pezster vs. kommunalrådet. Kan bli något att se fram emot...

Pezster 
· Svar till Joey Killer

Hahahahaha...

@ Joey Killer och Pezster:
Haha med tanke på de flesta kommunalråds kroppsbyggnad kommer det nog vara en mäktig fight!

Pezster 
· Svar till Carl

Death by anfådd, typ ;)

Fan vad skönt att du är tillbaks. Vask=köp billig plywoodskiva. köp/få en gammal vask från soptipp. Drick öl, såga/hugg/spräng hål i plattan. sätt dit ful vask. Låt avskrap från kommun titta. Släng skiten. sätt dit riktig skiva. Handikappanpassning=fejka klart, genomför "slutbesikning", bygg färdigt. Inga problem. Vilket är vad du förmodligen kommer att göra....

Pezster 
· Svar till Carl G...

Tackar!

Jo, *host*, du har liksom avslöjat mig ;)

Enda problemet är att jag inte riktigt nöjer mig med det. Jag måste liksom göra saker på ett sätt att de vet om att jag bryter mot saker men att de inte kan göra något.

Typ som när jag förklarade för en kommunråtta att de inte kan komma in i mitt hus för att kontrollera något EFTER slutbesiktning. Idioten fick ringa juristerna innan han trod... Visa hela »

Exakt, älskar den känslan, hade samma grej med mina fartkamera/trängselskatt/integritetsskydd på regskyltarna. Sur konstapel konstaterar efter att kollat noga att...skylten syns rakt framifrån och rakt bakifrån=lagligt. (finns prejudikat) WIN! Ser fram emot huis och att reta kommunråttor jag med....

Pezster 
· Svar till Carl G

Carl... när du ska bygga hus ska vi mailas... sedan ska vi dricka öl och smida onda planer... :D

Men allvar... jag har aldrig haf så lång bloggpaus förr...

Dessa kommunråttor... jag visste att de fanns... men inte att det var så illa...

Det här landet är åt helvete.

Vi som gillar jänkare och andra klassiska/veteranbilar för nu en kamp mot råttorna på Naturvårdsverket som kommit med ett nytt idiotförslag. Råttor finns överallt inom förvaltningen.

Btw, plank, Köp en jävla massa En-träd i stället, och sätt dem med 1m avstånd runt hela tomten, naturens egen taggtråd. Alternativt "energiskog" (växer snabbt) ett bälte energiskog på ca 1 meters bredd torde fixa insynen effektivt.

CG

Nu tycker jag att du är lite väl oinsatt i hur bl.a. byggregler tas fram. Det är inte "kommunråttan" som tagit beslut om dessa regler, utan dom politiker som du, för jag antar att du har röstat, röstat fram i diverse val. Läs på lite mer till nästa gång!!!

Pezster 
· Svar till Hanx

Vad fan snackar du om din tomte? Jag har inte röstat in dessa jävla loosers i kommunen. Jag har inte gett mitt "ok" till att skapa alla idiotregler?

Vad är du? Kommunråtta eller politiker? Något riktigt jobb har du fan inte.

Pezster 
· Svar till Hanx

För att vara tydlig... om någon sitter och upprätthåller fullständigt idiotiska regler utan tänka efter är man en lika stor idiot själv.

Förresten är det överraskande hur många av de här reglerna man kan slippa om man bara för livet liv om det.

Tänk, vad bra de hade det de som byggde vårt hus för 100 år sedan. Då fanns det förmodligen inga rullstolar för badrummet var i källaren, och på entréplan finns det en pytteliten toalett man kan använda om man backar in och inte stänger dörren. Det skulle dina kommunråttor se :)

Och vad gäller plank. . . En spaljé får vara hur hög som helst, (sunt förnuft gäller) och planterar du sedan rådhusvin i din fyra meter höga och 100 meter långa spaljé så blir det helt klart både bygglovsfritt och insynsfritt :)

Helt Ot Men: www.journalisten.se/nyheter/hen-forbud-pa-dn

Se på fan, verkar som om någon vuxen kommit in på journalistdagiset...

Pezster 
· Svar till Carl G

?!?!?!?! Det är nästan... nej det ÄR... en anledning till fest!

Elstängsel mot grannen

Bara en liiten pekfingervisning vilka idioter/idiotiyrken det finns är att läsa en av kommentarerna (Lukas Romson) i Carl G:s artikeltips!!!!!!! Man blir mörkrädd!!!

Pezster 
· Svar till Peter

Lukas Romson är rena rama humorfabriken. Vilken praktidiot.

Och stylist är ett riktigt yrke...tomte på dig själv!
Tycker iofs denna tjänsteman du pratat med faktiskt verkar vara en tomte.
Det jag protesterade emot var egentligen att du tillsammans med 90% av detta lands befolkning tror att ni vet hur kommunal och statlig verksamhet fungerar, när ni egentligen inte har en aning.
Men jag ska hjälpa dig lite på traven. Så här säger PBL om ditt ärende
Plan- och bygglagen (2010:900) a... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Hanx

Kommunal och statlig verksamhet fungerar ju inte. Därför dissar jag den.

Kanske jag skulle vara mer insatt om jag kände någon som "arbetar" på en kommun... men det gör jag inte. Alla mina vänner har riktiga jobb.

Sorry, läste fel om ditt yrke...

Pezster 
· Svar till Hanx

Hahahahahahahaha.... jag? Stylist? ASG!

Haha man får väl bosätta sej ute i urskogen och bygga för att slippa the kommun-rats

@Hanx.

"Regelsamling för byggande, BBR, 2012
Antal sidor: 358"

Och exakt där slutade jag läsa. Enligt kommuntanten så måste det bland annat finnas vask på köksön om det finns en spis. Men du får gärna ta över snacket med henne. Jag pallar inte.

Fan det här låter ju helt sjukt, speciellt plank-delen. Kommunen ska väl fan skita i huruvida man vill interagera med sina grannar eller inte ?

Kommentera