Jag misstänker någon form av hjärnskada på min katt. Igår kväll spelade jag lite Borderlands 2 och stördes av att katten pockade på uppmärksamhet genom att - tyst som en ninja - smyga upp bakom mig i soffan och plötsligt sticka en våt nos i mitt öra. Inte bra för precisionen i spelet. Jag failar med att ducka missiler i spelet. BOOOM!

"Argh! För faaan katten! Inte nu! Stick!" 

Jag viftar bort kattfan (mitt i bossfighten!!!) och hon krumsprångar iväg med krökt rygg. För att göra protesten mot mitt asociala beteende extra tydlig springer hon - med kattlogik - bort till gardinen, hoppar till precis innan och attackdyker sedan in bakom den och kör in huvudet rakt in i elementet. Dunk!

Det går några sekunder och så tittar hon ut under gardinen med helgalna ögon. När detta inte heller framkallar rätt reaktion hos mig (vad hon vill har jag inte en aning om) så gör hon ett extra hopp inne i gardinen så att tyget flyger, sedan kommer katten på att det nog såg rätt dumt ut och gör därför ännu ett slags hoppryck och kör - antagligen för lite extra tydlighet i sin protest - in skallen i elementet igen. DUNK!

Det går några sekunder till... jag hör en liten kattsuck inifrån gardinen och ser i ögonvrån hur hon än en gång tittar fram under gardinen. Jag ignorerar henne.

Bossfighten fortsätter i spelet. Jag försöker koncentrera mig.

Katten går fram och sätter sig med ryggen mot mig på golvet framför tv:n. Hon ger mig sedan en sur blick bakåt med mycket vitöga... sedan börjar hela kroppen vibrera på henne. De där ljuden som betyder kräkning på gång börjar. HUhuhuh!huhuh... kräääääk. Splash.

"För helvete katten!!!" säger jag och dör en ond död i spelet eftersom det är svårt att ducka kulor när katten håller på och muppar sig.

*frääääääs* svarar katten och springer ut i hallen för att kolla om det finns mer kvar att spy upp. HuhuHUHuuuuuHUUUUUuuuu...uuu.... .... uu?... - inget mer kräk. Hon ser besviken ut.

Jag ger upp. Pausar spelet och går ut i köket för att hämta papper. 

När jag torkat upp spyorna och än en gång sätter mig i soffan ligger katten lugnt utslagen på en filt och spinner. Inget alls verkar ha hänt. Det är business as usual helt enkelt.

Kattfan.


Skriv en kommentar

Varken djur eller människor respekterar dataspelande numera. Men en lösning är kanske på väg, We got our best HEN working on it right now sir.

Ännu en kattägare. Vår Maine Coon som är stor som ett hus tråcklar sig upp i knät när man ska spela saker - blir lite svårt.

Pezster 
· Svar till Joppe

Det där sabotaget kör även min katt med. Det måste ligga i deras gener.

Min katt ligget iaf på sin klösmöbel och bara tittar på mig när jag spelar, känner mig lyckligt lottad.

Hade en kollega vars katt brukade ligga och mysa på hans feta, varma, cirka 50 centimeter djupa, 24-tums CRT när han spelade. Dagen efter att han bytt till TFT-skärm kommer kattfan sättandes och hoppar upp på... ingenting visar det sig! Han rasar ner i det sladdfyllda utrymmet bakom skärmen, röjer runt där ett tag och tittar upp med ett mycket sårat uttryck. I flera veckor efteråt försöker den balansera sig upp på den nu 3 cm... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Joey Killer

Hahahahahahahaha... sjukt bra.

Äntligen en ny Katta-strof stoy!! :)))

själv har jag en hund som slickar mig på hälen när jag försöker spela :/

Kommentera