Jag fick onda aningar när jag läste de läckta manusen och spekulationerna för "Prometheus". Det gjorde att jag sket i att spendera mina surt förvärvade slantar på en biobiljett.

Nu, tack vare The Pirate Bay, har jag sett den. 

Och herrejösses vilken enormt stor hög med bajs Ridley Scott släppte i alla SF-fantasters knä. Maken till mer korkad film har jag aldrig sett. Ett gäng retarderade idioter (om jag har tolkat alla roller rätt) åker till en planet. Beslutet till detta ENORMA projekt är klotter från en grotta för några tusen år sedan. Väl framme är det rena rama onanin i ologiska beslut.

De hinner inte mer än landa förrän alla springer rätt in i en byggnad som de hittar på första försöket (planeter är ju inte direkt små). Väl inne trycks det på knappar och allt annat som korkade hamstrar (och inte välutbildad personal på ett rymdskepp) skulle få för sig.

"Luften går att andas!" säger en. Detta leder omedelbart till att alla tar av sig hjälmarna.

"Titta! En gullig livsform!" säger en kille som för några minuter sedan höll på att göra i brallan av några ljud en kilometer bort. Givetvis ska idioten klappa varelsen... vilken självklart dödar honom.

De lyckas även få in teologiska tankar i skiten. Vilket direkt gjorde att den hamnade så långt upp på min sugskala att jag fick modifiera skalan till astronomiska proportioner. Religiösa människor kommer i framtiden inte få vistas på samma PLANET som ett rymdskepp (vilket även förklarar frånvaron av besök av E.T på jorden. Vi befinner oss i karantän för tillfället).

Noomi gör en abort av en rymdvarelsebläckfisk under dramatiska former. Detta håller hon för sig själv resten av filmen. Det är liksom oviktigt att dela med sig av en sådan liten detalj.

Dessutom var det en journalist som nämde att Noomi Rapajsare (eller vad fan hon nu heter) var en värdig arvtagerska till Sigourney Weaver (från Alien 1 & 2). Om någon stöter på den journalisten så är det fritt fram med bitchslaps. Minst 20 från mig.

En våldtäkt på hela Alienkonceptet. 

Skriv en kommentar

Så sant som det är sagt. Saknar även jag logiken i de flesta handlingarna i sagda film.

Men den är iaf bättre än twilight ;)

Pezster 
· Svar till Dr.Dum

Jag vet inte. Har inte sett Twilight och med tanke på vad du precis konstaterade kommer jag ALDRIG att göra det.

Finns så otroligt mycket korkade scener i den här filmen! Och misstag. Bland annat gillar jag hur David svarar när någon frågar honom hur länge de legat i hypersömn: "2 years, 4 months, 18 days, 36 hours and 15 minutes". Dåligt programmerad robot eller?!

Eller när Noomi's karaktär springer ifrån det rullande UFOt. Rakt fram, alltså i samma riktning som det rullande hjulet. Oj så spännande, ska ma... Visa hela »

Ge mig ett Drop Ship och en APC anyday...PS:Hur kommer det sig att inte Nostromo plockade upp strålningsspår av Promethus reaktor när de flög in mot Archeron? Sensorerna kunde ju annars plocka upp spåren av en fis i 2000km3 vaakum?? GHA!!

Nu har jag sett hela skiten, jag och SUS är överens...W.T.F Vad I Helvete!!! Skulle Weyland Yutani åka NÅGONSTANS utan Tyngre vapen är 9mm och fucking eldkastare??? Nej. Sedan får rikspuckot nävarna på ett bleknylleskepp (Veganer?) som hon tänker använda för att åka och FRÅGA DEM VARFÖR!!! Vad skulle Ripley gjort? Jo hon skulle tagit droiden och skeppet, tagit reda på var vapnen satt och sedan sökt upp bleknyl... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Carl G

"Sedan får rikspuckot nävarna på ett bleknylleskepp (Veganer?) som hon tänker använda för att åka och FRÅGA DEM VARFÖR!!!"

Hahahahahahahahhahahahhahahahaha!!!!! Jag gillar speciellt ordet "veganer" inom parantes. Borde vara någon form av medalj för sådana meningar.

Ledsen att höra... men välkommen i klubben för de som blev ÜBERBESVIKNA över Ridley Scotts unkna bajskorv... Visa hela »

Kommentera