Så var det dags igen. Varje år så kommer gnället om att sjunga psalmer och annat trams i skolorna. Skolverket har dock varit hårda med att se till att det verkligen följs - vilket är toppen. När Skolverket hållt fast vid sin linje att inte tillåta religiösa inslag i skolverkamheten verkar några lobbyister tagit sig in till vissa politiker.


"– Om nu Skolverket tolkar skollagen så strikt tycker jag att man ska överväga en lagändring och göra undantag just för stora traditionella högtider, säger Hägglund.


Utbildningsminister Jan Björklund (FP) delar Göran Hägglunds åsikter kring skolavslutning i skolan.

– Man ska absolut få sjunga psalmer i kyrkan på skolavslutningen, prästen ska få läsa upp julevangeliet, referera till Bibeln och berätta varför vi firar denna kristna högtid, säger utbildningsminister Jan Björklund till TT." - från DN.


Pfft... vilka jävla idioter. Hägglund visste jag redan att han är lite efterbliven eftersom han representerar KRISTdemokraterna. Men att en folkpartist öppnar käften och öppnar för att smeta in lite religiös kräksjuka i skolverksamheter tycker jag är direkt vidrigt.

Inget religiös skit i skolorna! Det ska vara total nolltolerans som gäller. Våra barn är viktiga och idiotiska medeltidsidéer ska hållas borta från dem. Oavsett hur "harmlöst" dessa lallande fjånar vill få det vill att vara.

Nej, nej och åter nej!!! Och vem bryr sig om Lucia? Min egen son bara skrattade åt idén när läraren presenterade alternativen stjärngosse och pepparkaksgubbe. Pappa Pezster googlade stjärngossekonceptet och fick skolan att döda det just med hänvisning till "ingen religion i skolan".

Märker ni av någon religiös smet på era barns skolavslutningar så gör er röst hörd. Folk som öppet tror på gud ska hånas och förlöjligas! Tänk er själva hur ni ser på någon som tror att det kommer rymdvarelser och undersöker deras kroppsöppningar... har ni den bilden klar för er? Bra, där har ni exakt hur jag ser på någon som är religiös. Och sådana puckon ska hålla käften. Framförallt i samband med skolaktiviteter.

Till sist. Stå på er Skolverket! Ni gör helt rätt.

Det är sånt här skit som kan hända när man tillåter religiösa människor att rösta. Fan!

EDIT:
Tack till Skoog nedan. Lite lek med Twitter här.

1

Skriv en kommentar

Bra.

För att inte nämna hur SD ser på saken... :) Där verkar pressekreteraren (vars namn jag förträngt för min mentala hälsas skull) vilja att ALLA skolor ska fira skolavslutning i kyrkor. Undrar hur man skulle göra i min lilla by där vi inte har en kyrka som rymmer alla elever i skolan...

Pezster 
· Svar till Foolse

SD har ju ingen större framgång när det kommer till "bra idéer" överlag så ingen överraskning där inte.

Spot on!

Det är alltså ok om jag protesterar mot att skolan tillåter religiös klädsel, könssegregation och specialmat också? För det importeras ju just nu en hel del folk som har en Mycket Medeltida inställning till livet i allmänhet och i synnerhet till sin favoritfantasifigur.

Pezster 
· Svar till Carl G

Allt religiöst ska bort. Inget från någon religion ska finnas i skolorna.

För övrigt har SD inga sämre ideer än några andra av de inkompetenta skithögar utan vare arbetslivserfarenhet eller verklighetsförankring som parasiterar samhällsresurser under benämningen "politiker"

Personligen hatade jag det jävla "julspelet" och andra dumma kyrkaktiviteter. Men det enklaste sättet att lösa problemet är ju att göra det frivilligt. Och BARNEN skall bestämma om de ska gå, inte föräldrarna...

Och ingen ska ha någon specialbehandling pga sin vanföreställning/religion. Religion är fantasi, och det är inget som ska påverka det verkliga livet, oavsett vilken religion. Och ingen religion förtjänar någon respekt, de är alla ursäkter för krig, massmord, våldtäkter, pedofili och homofobi. Om man behöver en medeltida regelbok för att fatta att man inte ska bete sig som ett svin så krävs psykvå... Visa hela »

Björklunds uttalande förvånar mig inte det minsta. För det första så har fp traditonellt sett bestått av en massa frireligiösa och för det andra så verkar just Major Björklund rätt så religiös av sig, han har yttrat sig i ämnet tidigare.

Pezster 
· Svar till Niklas

Skrämmande. Jag som har problem med att religiösa får rösta... de sitter dessutom i Riksdagen... jobbigt.

pojkvännen var infödd katolik. som han själv förklarade sin ateism... "sedan blev jag tillräckligt gammal för tänka själv och komma på att det var helt jävla vansinnigt..."

Det är ett problem att nästan alla våra högtider är kopplade till kristendomen, men jag tror att det skulle gå att fira dessa ändå och ta bort de religiösa delarna. Högtiderna är ju djupt rotade och få vill nog släppa firandet och den gemensamma ledigheten. Vi firade Jul innan vi blev kristna, det är därför det heter Jul och inte Kristmässa har jag för mig. Lucia, fast det hette ngt annat, firade vi ock... Visa hela »

Strunta i adventsfirandet. Ingen ska bli påtvingad någon övertygelse ... och då vill jag inte heller att det i skolorna ska predikas att livet är en slump som bara "poff" fanns där. Sådan 1800- och 1900-tals idéer ska hållas borta från skolan. Håll den till fakta, verkliga historiska händelser och sunt förnuft.

VAR i landet har man skolavslutning i kyrkan 2012? Som 82:a uppvuxen i Stockholms län har jag aldrig haft skolavslutning i kyrkan. Jag känner ingen i min ålder som har haft det (utom möjligen då någon från svenska bibelbätet). När diskussioner av typen "klart vi ska fortsätta ha skolavslutning i kyrkan" dyker upp, vilket händer c:a 1 gång per år, känner jag mig alltid som ett frågetecken.

Pezster 
· Svar till Gurra G

Hahahaha... samma här. Vilka skolor är det som håller på?

Jag tweetade ut en länk till posten på Twitter med texten "Go Pezster!" Då gick kristdemokraternas pressekreterare till attack! Jag skrattar fortfarande!

Det är inte utan viss förvåning som jag ser att den här debatten blossar upp gång på gång. Det skall vara totalt fritt från religiös påverkan i våra skolor, punkt
Det stora problemet idag är att jag som icke-troende definitivt kommer på undantag. Jag skall tydligen stå ut med kids i kyrkan, böneutrop och f...n och hans moster trots att min religion är att inte tro på tramset.
*grrrrrh*
Bra... Visa hela »

Så mycket bullshit i den här posten alltså. Tror man skolan existerar utanför samhället som en liten sekt där bara vissa pk åsikter ska få finnas, fruktansvärt skitnödiga Skolverket är livrädda för att människor kan bli hjärntvättade om nån får för sig att öppna Bibeln när de e dom som tappat allt förstånd :P

Pezster 
· Svar till Dan

Hahahaha... du skrev bibeln med stort b ditt mongo. Den där boken är bra till två saker. Eldning och toalettpapper.

Julen firas sedan länge till minne av Kalle Anka och för att få dricka ohemula mängder glögg! Ingen Gud eller Jäääsus behövs för det!

Det är bullshit att alla högtider är religiösa. Jul firades till exempel långt innan Sverige blev kristet. Vilket är enormt roligt med tanke på vad som skrevs i kommentarsfältet på Aftonbladet. Och sen när är skolavslutningen en kristen högtid??

@Dan: Det handlar inte om hjärntvätt, det handlar om att skolan ska vara fri från religion förutom själva ämnet där man lär sig om alla religioner. De flesta i Sverige är dessutom inte troende, religion är förlegat med stundtals väldigt märkliga normer. Vill man öppna bibeln kan man väl för fasen göra det när man kommer hem.

Intressant att det blev en jäkla debatt när EN kvinna i heltä... Visa hela »

Den som öppet tror på Gud ska hånas" vad i hela friden! Skrämmande hur ni alla uppmuntrar till mobbning och förtryck. Och vilket trams att något förbud mot att öppna sin bibel offentligt kommer på tal. Funderar på vad som hände med religionsfrihet i det här landet.

Pezster 
· Svar till Ellinor

Du, ditt pucko. Tänk så här istället. Religionsfrihet innebär väl ändå att även ateister ska slippa era sjuka idéer?

Yttrandefriheten låter mig håna religiösa hur mycket som helst.

jag upprepar... vuxna människor som tror på gud ser jag som sinnessjuka. Dvs inte alls friska.

@Ellinor. Var i mina inlägg står detta? Att öppna bibeln på offentlig plats är väl helt ok, att tvinga på sin religion på andra är det INTE!

Ellinor.
Mobbing och förtryck är ju mer eller mindre alla religioners paradgren. Vad tror du hade hänt med någon som på 1700-talet hade ställt sig upp och sagt "Gud finns inte"? Gudsförnekelse var på den tiden belagd med dödsstraff, låter det möjligen som lite mobbing? Kanske till och med lite förtryckande?

Off topic: Få inte hjärnblödning nu Pez, men din kompis Behrang Miri ska vara med i melo... Visa hela »

Pezster, jag reagerade hårt på det du sa om bibeln längre upp, bara för eldning och toapapper. Det är ju en hållning som är rentutsagt förjävlig! Den är för rullpapper också!

Pezster 
· Svar till HenrikB

Förlåt! Jag glömmer alltid.

Du glömde (kanske för att du inte mekar så mycket med din bil?) Rullstopp när man lyfter bilen i ena änden! En bibel formar sig efter hjulet samtidigt som den kraftiga ryggen gör att den håller kilformen. Se där, då kan man verkligen säga att bibeln hjälpt en att hålla en stor tyngd från sitt bröst....

Gurra G: jag känner typ... en eller två som haft avslutning i kyrkan. I hälsingland. fick förklaringen att det var för att det var en stor byggnad med bra akustik. å andra sidan var det ett samhälle där prästen ringde upp och krävde att få veta varför om man inte ville konfirmera sig, så jag är inte säker O_o

Jag är född 88 i Ångermanland och jag har haft skolavslutning i kyrkan varje år, vad är problemet egentligen? Jag är inte det minsta troende, men jag ser det mer som en tradition och varför ska man inte få fortsätta med sina traditioner om man vill det?

Man ska naturligtvis inte tvinga någon som inte vill gå till kyrkan men varför ska man tvinga folk att inte gå till kyrkan?

Pezster 
· Svar till XenapZ

Man får lov att ha avslutningen i kyrkan. Det är ju en lokal. Men bara om prästen håller käften... helst bakbunden med munkavle i källaren.

Förresten gör du fel när du tänker:

"...men varför ska man tvinga folk att inte gå till kyrkan?"

Det ska vara:

"...men varför ska man tvinga folk att gå till kyrkan?"

Nu tror jag inte du läst igenom mitt meddelande riktigt.

Jag skrev klart och tydligt: Man ska naturligtvis INTE tvinga någon som inte vill gå till kyrkan men varför ska man tvinga folk att inte gå till kyrkan?

Om det är folk som vill gå till kyrkan på skolavslutningen och ha en traditionell avslutning så finns det väl ingen anledning att stoppa dom?

För mig handlar skolavslutning i kyrkan om tradition och int... Visa hela »

Pezster 
· Svar till XenapZ

Jodå. Jag har läst ordentligt.

Tyvärr så håller jag inte med dig. Barn ska hållas borta från allt smet som är relaterat till religion. Vissa vill hålla fast vid traditioner och vissa (jag t.ex) vill helst avveckla primitiva och pinsamma idéer.

De som vill hänga i kyrkan - oavsett anledning - får helt enkelt göra det på sin fritid.

Kommentera