"Kraftig övervikt försvårar möjligheten att få ett jobb, visar ny forskning". Detta går att läsa i en artikel i DN.

Det krävdes alltså forskning för att klura ut att ett 120+ kilos fetto inte har lätt att landa ett jobb? Sanslöst. Ring mig nästa gång innan ni kör igång forskningsprojekt över självklara saker så kan jag berätta för er hur det ligger till.

Ingen trivs med tjockisar.

SvD -

Skriv en kommentar

Fy vad du är elak! Jo, men det var väl en bra idé att skriva om det. Alla läser ju sånt. Alla har en åsikt, indignationens vågor går höga. Givetvis, blev någon förvånad?

Min närmaste arbetskamrat är rejält överviktig men hon är rolig, intelligent, luktar gott, hel och ren och en fröjd att arbeta tillsammans med och jag är inte ensam om att tycka det på vår arbetsplats. Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ann

Hahahahhaa... förlåt mig men "luktar gott"?! Går du och luktar på tjockisen?

Nope i övrigt. Är rätt nöjd med min kropp som presterar som förväntat.

Vad gäller fördomar så är de baserade på vad man tror eller inte vet... jag VET att tjockisar är lata, ofta sjukare och - enligt mina värderingar - lite äckliga. Har fortfarande inte mött en "högpresterande"... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ann

Förresten... "du klagar på tjockisar så då måste du vara fet (eller annat valfritt problem".

Det är helkorkat. Jag anser religiösa vara mentalt efterblivna. Med ditt tänk skulle jag då egentligen vara troende på något sätt?

Lägg av. Tjockisar är tjocka pga av deras val i livet. Jag tycker inte någonstans synd om människor som inte har vett att tänka efter före de stoppar... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ann

Bara av att läsa länken känner jag:

"AAAAAARGH!"

Haha!
" Och sedan skyller på gener, omgivning eller någon annan fullständigt retarderad ursäkt till sitt eget misslyckande."

Det är väl just där so skon klämmer för många. Det är jobbigt att inse att ens egen fetma är ett problem/misslyckande/en börda för andra/m.m
Då är det enklare att skylla på oss som öppet säger det, flat out, att tjocka människor är sä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jebban

Hahahaha... sista stycket. Jag skrattar fortfarande.

Vet hut Jebban!! Kom inte och tala om för mig vad jag tycker. Jag älskar denna kvinna oavsett hur hon ser ut. Vi kör en klyscha... det är insidan som räknas. Svårt för er och ta till er det eftersom er insida bara är svart, fylld av hat, ångest och dåligt självförtroende!

nja njo det finns väl ett fåtal... ett FÅTAL... där det handlar om hormonella rubbingar. men själv så har jag definitivt tendensen att fastställa att en tjockis har problem med självkontroll.... i allafall om de gnäller om sin vikt. en sak om man vill ha det så... då.. visst, men räkna med problem, oavsett vad som är pk.

Haha "VET HUT!"
Visste du att de flesta som blivit påkomna med handen i kakburken besvarar anklagelser med agression? ;)

Jag tror säkert att du älskar henne, men inom dig finns fortfarande föraktet och känslan av att du är bättre. Det är helt normalt. Vi är alla sånna. Särskilt kvinnor som ju faktiskt är rivaler. Klart du gillar att vara alfahonan i ert lilla umgänge och innerst inne njuter av att det inte... Visa hela »

Egentligen tycker jag bara synd om er som inte kan se värdet i alla människor.

För hundra år sedan var det fint att vara tjock, för då hade man råd att äta.... om hundra år kanske det är fint att vara tjock igen... den som lever får se! ;)

Pezster 
· Svar till Ann

Det kommer aldrig att vara fint att vara tjock. Jag, som är inte är överviktig, kommer att få leva tills dess och se hur jag får rätt. Tjockisarna får tro på mitt ord.

Förresten... tänk nu efter. En frustande tjock 180 kilos människa som knappt kan förflytta sig fram och lever på bidrag är fan inte lika mycket värd som jag. Man kan intala sig det (ungefär som att envist tro på älvor och rosa... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Mycket relevant. Well spotted. :D

haha läste precis det där om att vikten inte är ditt fel, socker är ett beroende etc... ursäkta, men även alkoholism är ditt eget fel, ditt val, det handlar om huruvida du vill ta det ur det eller ej. stöd hjälper bara för den som vill. svårt, jobbigt, visst, kanske det. men det går ändå bara om du får ändan ur.

Upplever det på följande sätt, egentligen är "Tjockis" en grej som sitter mer i huvudet än kroppen, en hårt jobbande överviktig som inte gnäller upplever inte jag som "Tjockis". Men det är ju klart, gör man övervikt till sitt handikapp så är det ju det, annars så vadfan, folk tycker inte att du är en tjockis om du inte beter dig som en..Vissa skulle betrakta min SUS som "tjock" tills de l... Visa hela »

Dessutom hur FAN kommer man upp till 180kg plus? Smördiet?

Carl G: Övervikt är inte detsamma som kurvig - man är rund som en boll. Hemskt oattraktivt.

Skulle skriva något dräpande, men mina fingrar har blivit så feta att jag trycker ner 2-3 tangenter hela tiden, så jag orkar inte...

Håller du även med denna sk människa också?
www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=28711&beid=2272998

Pezster 
· Svar till Johan

Normalt sätt håller jag inte med Katrin Zyormppsssftska men här har hon en poäng. Lagom presterat om man gått på gym sedan 1999.

Så i det här fallet har hon en poäng. Det är trots allt en REKLAM för hälsa vi pratar om.

www.youtube.com/watch?v=dEqtee2fGVM

"man får väl liksom hoppas att ingen fick den där feta kon i huvet..."

Tinky: Haha! ;D

Tjocka Doris är faktiskt ett praktexempel på tjockismentalitet. Det är synd om henne för hon blir retad pga sin fetma, men samtidigt äter hon de där jäkla kakorna som grabbarna lägger på GOLVET i början av filmen.

nej nej, vi är avundsjuka bara ;D

Vilka härliga kommentarer! Skrattade gott av Jeban. Vet hut!
Och till Ann: För 50 år sen ansågs det fint, sexigt och även nyttigt att röka.
För 80 år sen användes heroin som vi idag använder Alvedon - helt utan recept och givetvis helt ofarligt. Man blev inte ens beroende!
Kokain användes för sisådär 40 år sedan som bantningsmedel, eller när man ville ha en liten uppiggare. Skit i kaffet - ta en lin... Visa hela »

det var battre forr :)

HanrikB: jag har också hört att amfetamin är fina grejer om man vill bli smal?

Jajemen!
I stora mängder, helst intravenöst. Sen går man ut och springer när det börjar klia.

shit, då har man helgen planerad. fan vad snygg jag ska bli.

Kommentera