Sveriges regering införde FRA-lagen med massor av löften av hur den inte skulle bli. Idag är alla löftena borta och regeringens svek mot medborgarna är totalt. Polisen har fått tillgång, säkerhetspolisen har fått tillgång och den har utökats till att även gälla innehållet i svenska folkets telekommunikationer. Svenska folket har blivit ordentligt rövknullat av regeringen och få har reagerat. Media, den granskande makten, har helt enkelt undvikit eller inte förstått vad det är som faktiskt har hänt. Oavsett vilket är det illa. Löften från regeringen i det här landet betyder nada (se även Ipredlagen).

Sedan slog det mig. Det finns en snubbe, Assange, som har fått förklarat för sig att han är dum som oroar sig över en utlämning till USA. Fast absolut inga garantier att han inte skulle utlämnas kan lämnas. Han framställs till och med som lite löjlig i medierna. "Det är väl för fan bara att komma hit och få det hela avklarat" dundrar den ena smartskallen efter den andra och berättar sedan raskt hur ypperligt vårt rättsystem är.

Sedan tänker jag på några egyptier som svensk polis lämnade över till CIA-agenter. Som fått lugnande sprutor samt huvor över skallen... av svensk personal. Något som inte skulle kunna hända i Sverige. Sedan tänker jag på FRA (och alla löftena runt den), Ipred (alla löftena runt den) och då tänker jag att dessa, inför ett helt folk var faktiskt LÖFTEN som de sedan sket i. Assange får inget löfte om utlämning eftersom "det är löjligt". Så... ja... ni fattar.

Alla journalister och politiker som uttalat sig i den här frågan kan ju titta på filmen ovan och sedan på allvar försöka övertyga mig att Assange har en foliemössa på skallen. Killen är livrädd över att bli utlämnad till Sverige. Och vet ni vad? Han har helt jävla rätt. Han ska vara panikslagen över en utlämning från Sverige. Det här landet kan vara många saker... men speciellt rättsäkert är det definitivt inte. Regeringen har sprungit USAs ärenden flera gånger (TPB, Egyptierna yadayada...).

I början på december uttalde sig även en svensk EU-kommisionär, Cecila Malmström. Hon nämner bland annat att han är misstänkt för våldtäkt vilket inte riktigt stämmer... han ska hämtas till förhör bara. Och helst inte vara löjlig (där är det igen...). Åklagaren, som skulle kunna åka till ambassaden och börja ställa frågor, blåvägrar. Prestige? Eller något annat? Mer hos HAX.

Njaeee... i fallet Assange är det något som inte stämmer riktigt. Den totala tystnaden från USA just nu gör mig extra misstänksam. Han gör nog helt rätt som håller sig ifrån Sverige. Det är bara titta tillbaks några år på hur Sverige har agerat i vissa situationer... det borde räcka för att se att Assange har en poäng med sin oro.


Skriv en kommentar

Mycket bra poäng här.
För övrigt finns FUP att tanka ner i tråden om Assange på Flashback - väl värt en titt. Åtal eller misstanke rör sig inte om våldtäkt, utan sexuella trakasserier, dvs typ bötesbrott.

Ja, Sverige är jävlar inget att hålla i när åskan går. Jag kan inte tänka mig att Sverige kan lova nåt alls. Tragiskt, javisst...

Kommentera