Skolan har informerat oss föräldrar om att det förekommer snöbollskrig på skolan. Skolan vill att vi hemma ska ha ett snack med våra barn om riskerna med snöbollskrig som en "förstärkning" i skolans informationskampanj mot snöbollskastning.

Jag ringer dit och frågar om det är någon som skämtar med mig via skolans epostadress. Ungarna har väl alltid kastat snöbollar på vintern? Och har de inte den där fotbollsplanen där alla de som ville kasta snöbollar kan hålla till? Jodå. Men barn som inte ville vara med hade tydligen andra ärenden inne i krigsområdet. Detta ledde till att nervösa föräldrar har hört av sig till skolan och nu är alltså snöbollskastning förbjudet.

Snöbollskastning kan tydligen leda till blindhet, allvarliga ansiktsskador och döden enligt skolan. Ok, jag kanske överdrev lite där... skolan sa inget om att man kunde dö av snöbollar. Men skolan nämnde glassplitter, vassa istappar, hundbajs.... allt var något som man fick sken av utspelade sig varje dag... i varje snöboll. Tydligen är det helt enkelt bara ren tur att jag överlevde mina barndomsvintrar utan några men för livet.

Suck... senare ringde dessutom en lärare på en ANNAN skola till mig och tyckte att min son och hans kompisar inte skulle kasta snöboll (efter skolan) i parken bredvid sagda skolas fritids eftersom personalen hade problem med att hålla snöbollskrigssugna fritidsungar i schack.


"Ge du fullständigt fan i vad min son och hans vänner gör i den offentliga parken utanför din artbetsplats. Jag är säker på att det ingår i dina arbetsuppgifter att hålla koll på dina fritidsungar även om det kastas snöbollar i parken utanför."

"Så kan man väl inte resonera?"

"Nehej. Så här då, vi på jobb vill inte bli frestade av god öl och julfirande på restaurangen på andra sidan gatan. Ska vi be dem stänga så att våra liv blir enklare?"

"Öh..."

"Precis. Istället för att störa folk som arbetar så kan du börja göra just det. Arbeta alltså."

Sedan när blev snö ett sånt traumaämne?

Skriv en kommentar

jag gillade det inte när jag var liten, så jag höll mig undan. tror jag de flesta ungar klarar av.

är det vuxna som inte klarar av att titta på?

Vafan...snöbollskrig är ju bland det roligaste som finns! Fortfarande, må tilläggas...*blir aldrig av med barnasinnet.

Om inte huvudsäkringen gått än, så koll på DET HÄR!

arbetarbladet.se/ledare/1.5382292-gubbplogat

Pezster 
· Svar till Carl G

Hahahahahaha... helt. jävla. otroligt. Denna har mailats ut till alla mina vänner som tycker jag hetsar upp mig i onödan.

Bajsnödiga curlingföräldrar i full karriär med att uppfostra framtidens aningslösa offer hör jag.

Det finns en positiv sida av det här med; tänkt vilket öppet mål våra barn får? Som vargar på en fårfarm.

...eller... ser framför mig de nya 1%'arna i skinnvästar: "Jag kastade minsann snöboll när jag var liten och överlevde!"

Killer reply Pezman :)

Jag får en känsla av att ju längre ner man kommer i landet, ju mer IDIOTISKA saker hetsar man upp sig över. Man sätter upp bisarra regler och lägger sig i andra människors liv i större utsträckning.

Alla jag känner som bor långt nere i landet berättar om idiotregler som de möter på daglig basis, de saker jag stör mig på här i mellansverige blir de chockade över uppe i Norrland.

T ex,... Visa hela »

@Carl G: Det här är precis min typ av humor! Först läser man artikeln och skrattar åt den kreativa ironi som det bjuds på. Sedan skrattar man ännu mer när man inser att det INTE var ironi utan allvar :)

Fast det är ju inte konstigt att går lite illa med tänkandet i skolvärlden i bland när det gåt till så här på lärarutbildningar...

www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/forst-krankt-vinner

RGNTDJUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!

Pezster 
· Svar till Carl G

RGNTDJUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!! X10

Jag hade snöbollskrig som barn när jag gick i skolan. Vi fick vara på ett område utanför skolgården och alla som gick dit gjorde så på egen risk. Tom nu när jag är vuxen kan jag ha snöbollskrig!

Och tydligen så är papparkakor rasistiska nu också och ska inte vara i skolans luciatåg längre. www.friatider.se/pepparkaksgubbar-rasistiska-forbjuds-i-laxaskola
na.se/nyheter/laxa/1.1909703... Visa hela »

@Carl G: Maciej Zaremba skriver alltid initierat och helt enkelt lysande... tycker jag.

@Foolse: Jag med

Nu fattar jag!

Att jag missade tentan i linjär optimering 1992 berodde inte alls på att jag tillbringat större delen av läsperioden med att festa och spela skivor (ni vet såna där runda, svarta, platta saker med en lång musikrepa) på kåren.

Jag var ju diskriminerad! Jag borde ha anmält min lärare och påpekat att mina dåliga kunskaper i ämnet absolut inte kunde få avspeglas i mitt betyg. Hade jag... Visa hela »

www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/nataliakazmierska/article15936402.ab Natalia på Aftonnhoran hoppar på "gubbplogartåget"

Ibland saknar jag Anna Ekelund. Jag höll inte med henne alltid men då och då satte hon sig upp mot elitfeminismen och andra tokigheter. Kanske därför hon inte är kvar.

Kommentera