Guiden till Lunds bästa hotell

Guiden till Lunds bästa hotell

Oavsett om du är på tillfälligt besök eller bara vill unna dig en lyxig staycation på hemmaplan, har Lund ett hotell för dig. På flera av hotellen kan du njuta av en avkopplande spabehandling, välsmakande frukost eller drink i baren innan du beger dig ut för att upptäcka Lunds rika kulturliv. Är du snarare ute efter ett enklare rum att bara få en god natts sömn i, finns också flera alternativ till ett lite nättare pris. Boutique eller budget – här guidar vi dig till Lunds bästa hotell.

Innehållsförteckning
 1. Här hittar du bra hotell i Lund
  1. Grand Hotel – Anrikt i centrum
  2. Hotel Concordia – Klimatsmart och komfortabelt
  3. Hotel Lundia – Smart affärshotell i city
  4. Lilla Hotellet – Mysigt hotell i historisk stil
  5. Planetstaden – Naturnära designhotell
  6. Scandic Star Lund – För hela familjen
  7. Hotell Oskar – Exklusivt till snällare pris

Här hittar du bra hotell i Lund

Grand Hotel

Hemsida

Anrikt i centrum

Grands historiska anor sträcker sig tillbaka till 1899, vilket ger hotellet en speciell charm med personliga rum och lyxiga detaljer såsom sammetsklädda möbler och badkar med förgyllda lejontassar. Beläget mitt i centrum har du här utsikt över Lunds takåsar och Domkyrkans torn. Hotellet erbjuder flertalet olika sorters rum, alla med bekvämligheter som trådlöst internet, Dux-sängar och Bang & Olufsen TV.

Hotel Concordia

Hemsida

Klimatsmart och komfortabelt

När du vill ha Lunds utbud av shopping, mat och kultur alldeles runt hörnet är Concordia ett klockrent alternativ. Det fyrstjärniga hotellet erbjuder hög komfort med mjuka sängar, en relaxavdelning samt restaurangen La Donna Birgitta där det serveras italiensk mat. Concordia är dessutom ett miljövänligt och Svanenmärkt hotell med egen solenergianläggning på taket och mycket ekologiskt på frukostbuffén.

Hotel Lundia

Hemsida

Smart affärshotell i city

På Hotel Lundia har man satt flexibilitet och smidighet i fokus, utan att för den delen tumma på designen som går i elegant skandinavisk stil. Du checkar enkelt in aningen via hotellets app eller i receptionen, dit du från Lunds centralstation promenerar på endast en minut. Därefter har du bekvämligheter såsom restaurang, bar, cykeluthyrning och en stor terrass inom nära räckhåll.

Lilla Hotellet

Hemsida

Mysigt hotell i historisk stil

Lilla Hotellet är, som namnet hintar om, ett mindre hotell vars 26 rum är individuellt inredda med klassisk sekelskiftesstil som röd tråd. De fem varsamt renoverade gatu- och gårdshusen som utgör hotellet har anor från mitten av 1800-talet, som omges av små gränder och kullerstenar. Här får du en lugn och mysig vistelse, samtidigt som du har tillgång till bekvämligheter som TV, gratis internet, eget badrum och ett gemensamt bibliotek.

Planetstaden

Hemsida

Naturnära designhotell

När du vill bo med naturen som närmaste granne är Planetstaden hotellet för dig. Beläget en liten bit utanför Lunds stadskärna omges det fyrstjärniga hotellet av grönskande trädgårdar och en golfbana. Rummen är inredda med designmöbler, och väljer du svit får du dessutom tillgång till din egen inglasade balkong. Här kan du starta dagen med ett svettigt pass på gymmet, koppla av i spat – som inhyser Skånes största massagepool – och avnjuta en middag på nordiska råvaror i restaurangen.

Scandic Star Lund

För hela familjen

Att resa med barn kan innebära något av en utmaning, men på Scandic Star får ni bästa förutsättningar för en härligare vistelse. Det familjevänliga hotellet erbjuder anpassade familje- och tonårsrum, snällare priser samt roliga aktiviteter såsom frågetävlingar och promenader för de yngre. Därtill finns gedigna konferenslokaler, relaxavdelning med gym och pool samt en restaurang där ni äter en smarrig frukost med bland annat pannkaksbuffé.

Hotell Oskar

Hemsida

Exklusivt till snällare pris

På Hotell Oskar har man bevarat den historiska atmosfären som byggnaden från 1866 inhyser, men utan att göra avkall på utbudet av modern komfort och design. Här bor du i ett unikt inrett rum i nordisk stil, och äter frukostbuffé på hotellets egna crêperie där det dukas upp med äggröra, smoothies, nybakat surdegsbröd – och crêpes förstås. Hotellet har ingen bemannad reception, men personalen nås på telefon dygnet runt. Ett plus är de lite mer plånboksvänliga priserna. 

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;