Om Ida-Maria
Jag lever efter min ”få-det-att-funka” attityd och ger aldrig ett svar på frågor som har svar utan att faktiskt vara helt säker.
Ofta får jag spontana impulser och kan komma på allt ifrån att åka på en roadtrip ena dagen till att laga en festmåltid mitt i natten.
Saker jag älskar
Lösgodis
Plocka svamp
French bulldogs
Spontana roadtrips
Myskvällar
Goda viner
Intressen
Olika kulturer
Mat & vin
Fantasy serier
Äventyr
Mitt livs sista måltid
Förrätt: Padrones, Serrano skinka och vitlöksfrästa gambas
Huvudrätt: Sousvide oxfile med krämig potatisgratäng och rostad grönkål med hemslungad bearnaisesås.
Efterrätt: Oreocheescake toppad med karamell och färskahallon
Något udda om mig
Är extremt överrörligt och kan dislokera axlarna både framåt och bakåt.
Därför ska du läsa mina recensioner
Jag har ett genuint intresse av att ge uppriktig feedback och en sann bild av vad det än är jag recenserar.
Favoritkök
Älskar det spanska köket men har mer och mer börjat upptäcka det karibiska.
Platser jag älskar
Mitt vardagsrum, varma länder och historiska platser.
Hade jag haft en superkraft önskar jag att det var
Spegla andras kompetenser eller superkrafter
På en fredagkväll hittar du mig förmodligen
Antingen i en bar och lyssnar på medryckande musik eller hemma i soffan framför ett fantasymaraton.
Smeknamn
Har inget
Bästa matminnet
Vi grillade nyfångad Barracuda i Västafrika och åt fisken direkt från grillen, bara kryddad med salt och peppar och det var det godaste jag någonsin ätit!
Värsta matminnet
Var på en restaurang i mina äldre tonår där de serverade maten på tallrikar med intorkad gurka. När jag sa till fick jag ett ryck på axlarna och svaret "ta bort det då".
Vad jag värdesätter mest på restaurang
Tillmötesgående personal, atmosfär och utbud.
Vem jag helst äter mat med
Någon som inte bara slänger i sig maten utan tar sig tid att njuta av den.
Drömperson att bjuda på middag
Jag gillar att känna mig bekväm när jag äter och vill därför äta med någon som själv är öppen och social, därför väljer jag Michell Obama i dagsläget. Dock skulle en middag med Elvis eller Bob Marley inte heller vara fy skam ;)
Paradrätt
Helgrillad kyckling kryddad med jerky spices tillsammans med en mix av rotgrönsaker glaseade i honung och smaksatt med mycket timjan. Till detta en fräsch yoghurtsås med örter.
Högst på min bucket list
Köpa ett hus där jag kan odla grönsaker
Resa till Karibien & Nya Zeeland
En frenchie
Drömresemål
Jag vill väldig gärna uppleva Nya Zeeland och Australien, Japan och hela den karibiska ö-världen!