Medlem

Vi är glada att du vill dela med dig av dina upplevelser här hos oss! Det är många som uppskattar ditt engagemang som gör staden bättre och framförallt leder dem till att hitta guldkornen. Du vet väl att du kan göra mycket mer än att bara hitta tips och inspiration på sajten? Här har vi sammanfattat allt du kan göra som medlem hos oss.


Samla poäng

All aktivitet du gör på sajten ger dig poäng, vilket bidrar till du klättrar på nivåstegen. Till exempel så får du poäng när du recenserar, laddar upp en bild, får reaktioner på dina inlägg, skapar listor och mycket mer. När du samlar poäng kommer du att öka i nivå. Kanske har du sett det står ”Expert” eller till och med ”Mästare” på någons profil? Det är för att de har samlat mycket poäng. Här kan du läsa mer om poängsystemet.


Skriva recensioner

Dela med dig av din upplevelse. Dina recensioner betyder mycket för våra besökare och kan hjälpa fler att hitta stans guldkorn. Du får extra poäng när du skriver långa recensioner.


Ladda upp bilder

Tillför som mycket som möjligt genom att ladda upp bilder till dina recensioner. Du får mer poäng och gör det tydligare för läsaren.


Reagera på andras recensioner

Uppmuntra gärna andra genom att reagera och gilla deras recensioner. Det finns fler reaktioner än bara gilla, till exempel ”😍 Nice” och ”😂 Haha”. Du får poäng för alla reaktioner du får på dina recensioner.


Listor

Du kan skapa egna listor på din profil. Det kan vara dina bästa burgarställen, eller mer specificerat som bästa restaurangerna eller frisörerna i ditt område. Du väljer själv om du vill göra listorna publika eller ej. Även om din lista inte är publik så kan du länka den till vänner, men listan dyker inte upp som förslag för andra användare.


”Vill gå hit”

Det är svårt att hinna gå till alla restauranger. När du ser något som är intressant kan du lätt markera det som ”vill gå hit”. Då kan du kika i listan på din sida när det är dags att gå ut och äta. I framtiden kommer den listan även att dyka upp i kartan.


”Har varit här”

Det är inte alla dagar man känner för att skriva långa recensioner. Markera då restaurangen som ”varit här”. Då blir det lättare att utgå från den listan när det är dags att skriva om din upplevelse. I framtiden kommer den listan även att dyka upp i kartan.


Skriv profil

Under profilinställningar kan du skriva en presentation om dig själv. Tycker du att är svårt att skriva fri text kan du välja att svara på våra färdiga frågor. t.ex. ”Bästa matminnet”, ”Vad jag värdesätter mest på restaurang” eller ”På en fredagkväll hittar du mig förmodligen" och många fler.


Ladda upp profilbild

Ladda gärna upp en profilbild, dina recensioner blir då mer personliga. Verifierar du ditt konto med facebook så får du automatiskt en profilbild och slipper ladda upp. Du kan självklart ändra när du vill i dina inställningar.


Följ andra medlemmar

Du kan följa andra spännande användare och vänner. Du kan se deras aktivitet i ”Senaste aktivitet” och hålla koll på deras recensioner och annan aktivitet på sajten.


Kartsök

Med vår sökfunktion kan du filtrera fram de bästa ställena efter dina villkor. Letar du efter en fransk restaurang, som serverar middag och är mysig inom 500 meter från där du är just nu? Inga problem. Se här.

 

Ambassadör

Thatsups ambassadörgrupp är ett community av fantastiska människor som upptäcker stan och delar med sig av sina upplevelser

Det är inte svårare än så; dela med dig av dina lokala upplevelser, oavsett om det är en avsmakningsmeny på en stjärnkrog, en 2-minutersespresso i ett hål i väggen eller hur din senaste frisyr blev. Som ambassadör blir du bjuden på alla möjliga roliga event, får träffa andra ambassadörer och dessutom kommer dina recensioner på Thatsup väga tyngre för de hundratusentals läsarna som varje månad letar efter något av stans guldkorn.

 

Hur blir man ambassadör?

Det är enkelt!
Antingen nominerar du dig själv eller någon du tycker borde bli ambassadör. Detta kan du göra när som helst. Det enda du behöver skriva i ansökan är varför du tycker att du eller den du nominerar borde bli ambassadör. Det räcker med någon mening eller två. Eller tio, det är inte så noga.
Uttagningen sker två gånger om året - september och februari.

 

Fördelar med att vara en Thatsup-ambassadör

Förutom att du får delta på exklusiva Thatsup-evenemang där vad som helst kan hända får du även möjligheten att träffa andra som delar samma passion och intressen som dig, både recensenter och spännande företag. Det kommer även att synas på din Thatsup-profil att du är en stolt ambassadör vilket gör att du blir en trovärdig och välbesökt recensent.

 

Kriterier

Alla våra medlemmar kan ansöka om att bli ambassadör. Du behöver inte vara den som går till de hippaste restaurangerna eller äter ute alla dagar i veckan.
Du tycker om att gå på restaurang, kanske är du vår nya shoppingexpert som har recenserat flest butiker på sajten, eller kaffemissbrukare som recenserar kaffebarer. Thatsups ambassadörer representerar alla våra besökare, det som sticker ut är upplevelserna de delar med sig av i form av recensioner, bilder, listor, mm. Men vi har några enkla kriterier som vi vill att du uppfyller…

• Din profil måsta ha en verifierad mailadress

• Du behöver ha en profilbild på dig själv och använda ditt riktiga namn

• Du behöver skriva en presentation på din profil, eller svara på någon av de förinställda frågorna

• Du behöver vara minst 18 år

• Du behöver ha delat med dig av några upplevelser på Thatsup, gärna i form av recensioner, men bilder och listor är också uppskattat.

 

När du väl har blivit ambassadör är det viktigt att du tänker på några saker för att behålla din plats vid nästa uttagning:

• Du behöver kontinuerligt skriva bra och ärliga recensioner (bilder är utan tvekan ett stort plus).

• Du är en aktiv medlem som följer andra ambassadörer och interagerar och reagerar på deras upplevelser.

• Du hjälper till att hålla Thatsup uppdaterad genom att ändra felaktig information, anmäla recensioner som bryter mot reglerna och andra saker du hittar som borde fixas.

 

Thatsup handlar om åsikter. Ofta skiljer de sig. På Thatsup håller vi alltid en bra nivå utan arrogans och negativitet. Välkomna nya ambassadörer och behandla andra som du själv vill bli behandlad.

 

Anmäl dig här!

Läs mer om våra ambassadörer här

 

Har du frågor?

Följ mig och skicka ett meddelande

Ida Berzén, Community & Marketing Manager

 

Riktlinjer för innehåll

Nedan kan du läsa våra riktlinjer för det innehåll som du som användare har möjlighet att skapa på sajten. Generellt sett är det enkelt att följa dessa riktlinjer, vanligt gott omdöme brukar räcka. Men för säkerhets skull tycker vi att du ska läsa igenom riktlinjerna innan du börjar skapa innehåll på sajten.

Relevans

Det är viktigt att innehållet du bidrar med är relevant. Exempelvis om du recenserar ett ställe så får du inte inkludera politiska åsikter, gnäll om anställningsvillkor eller annat som inte är relevant för själva upplevelsen från kundens sida. Du ska heller inte skriva en recension om du har blivit bjuden av restaurangen eller varit på ett event då det innebär att din upplevelse skiljer sig från en vanlig gästs upplevelse. Din recension ska vara baserad på din upplevelse och innehålla information som hjälper kommande besökare.

Oberoende

När du skapar innehåll på Thatsup bör du vara objektiv och oberoende. Du ska inte recensera en släktings företag eller ett ställe där du själv jobbar. Vi tillåter inte heller att företag eller ägare recenserar sig själva eller konkurrenter. Företagare får ej muta sina kunder till att skriva recensioner.

Olämpligt innehåll

Trakasserier, hat, hot eller liknande hör inte hemma på Thatsup.

Sekretess

Publicera inte privat information om andra personer, såsom personuppgifter, närbilder och liknande. Dela inte koder för bonuspoäng eller andra typer av lösenord. Vi tillåter att namn publiceras på sidan, men fundera en extra gång på om det är relevant för recensionen i sin helhet.

Copyright

Publicera endast innehåll som du själv har skapat.
Hota inte företagare: Hota eller kräv aldrig ersättning från företagare för att göra någonting med din recension.

Recensioner

När du ska skriva en recension bör du försöka vara så personlig och ärlig som möjligt. Var också noggrann med att den information du publicerar är sann. Överdriv eller förvräng inte heller informationen i din recension. Försök att få med så mycket information som möjligt från din upplevelse så att den hjälper andra.

Foton

Foton som laddas upp på Thatsup ska vara relevanta och spegla en normal upplevelse av företaget (t.ex. vad som finns, hur det ser ut, etc.). Foton på mer personliga upplevelser (t.ex. en bild på dig själv, ditt sällskap eller ett krossat glas på golvet) är helt okej att lägga upp, men de kommer med stor sannolikhet att tas bort av en administratör från ställets fotogalleri (dock kommer det att ligga kvar i din recension och ditt eget bildgalleri). Foton som laddas uppp får inte heller vara vattenmärka eller innehålla egen logga. Bilder som bryter mot våra användarvillkor kommer omedelbart att raderas helt och hållet. Företag får inte själva ladda upp bilder från sin verksamhet.

Profiler

Ju mer information om dig själv som din profil innehåller desto mer trovärdig blir du, men kom ihåg att det är viktigt att det du skriver stämmer. Olämpligt innehåll är inte tillåtet. Kontot är personligt och får inte tillhöra företag. Ditt användarnamn ska berätta vem du är, dvs det är inte tillåtet att till exempel använda ett husdjurs namn eller namn på ting och objekt.

Jobbar du på Thatsup

Säljare får inte recensera då det ej anses vara oberoende. Likt ovan får en recension ej skrivas vid event eller om man blir bjuden.

Länkar

Recensionerna är information till besökare på vår sajt och vi tillåter inte länkar i recensioner.

 

Ser du något som bryter mot våra riktlinjer eller misstänker du en falsk recension? Använd rapportera-funktionen som du finner i högra hörnet på recensioner.

Psst. Om din rapport bli godkänd får du som medlem en medalj.

 

Här hittar du våra Användarvillkor och vår Integritetspolicy