Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Idag så har jag läst under hela kvällen om det första Ipred-fallet som - i mina ögon - gick käpprätt åt helvete. Rättsexperter uttalar sig om hur väntat detta var, när jag fördjupar mig var det lika många som INTE tyckte det var väntat. Det är ju inte första gången som jag förundras över journalisternas rubriksättande i dessa sammanhäng.

Skivbranschens kommentar är "Nu kör vi". Ipfi gick ut och sa att "Vi tänker inte vänta" utan nu ska det jagas folk som fildelar musik. Jaja, tack så mycket Reinfeldt för att den där frasen om att ni inte tänkte "jaga en hel generation" blev den största lögnen i svensk Internethistoria.

Dessutom kommer beskedet om att domaren i TPB-rättegången inte var jävig. Vilket många - med full rätt - blir bestörta över. Framför allt vilka signaler det sänder utomlands om Sveriges rättssäkerhet. Vilken i nuvarande läge, inom ALLA rättegångar som har med Internet etc att göra, är katastrofalt dålig. Nästan U-landsstandard med människor som inte förstår ett dugg som sitta och skipa rättvisa.

Wasted uttalar sig och ska förklara för oss varför det inte är jäv... situationen är i det närmaste komisk.

Som grädde på moset förklarar SvD att beslutet är fattat, de som tog det är eniga och kan därför inte överklagas. De har varit med i föreningar, sitter som ordförande i desamma och så där fortsätter det. Rättsröta. Hur ska rättvisan och förnuftet kunna vinna när de styr, håller varandra om ryggen och så gärna springer musik- och filmbranschens ärenden?

Det är uppenbart att intelligensen lyser med sin frånvaro på ett helt makabert sätt. Detta går alltså inte att påverka. Det spelar ingen roll hur mycket vi protesterar. Det blir mer och mer uppenbart att detta endast går att knäcka på politisk nivå. Jag lovar att jag kommer rösta på Piratpartiet vid valet. Det finns INGA andra alternativ.

Under tiden (politikens kvarnar maler långsamt) så uppmanar jag er alla att INTE köpa musik och film. Vare sig på nätet eller i den förlegade cd/dvd-skivsformen. Fixa musiken på annat sätt! Gå på konserter! Ladda hem musik via öppna nätverk. Eller skaffa ett VPN hemma så slipper ni övervakningen. Se kostnaden det medför som din medieavgift för ett fritt Internet. Men verkligen... SLUTA GE DEM PENGAR! Om försäljningen dippar kraftigt så måste de krypa till korset. Pengar är deras luft, kväver vi dem tillräckligt länge så kan vi mer eller mindre diktera villkoren. För än så länge så kan de inte bara ta våra pengar.

Verkligen. Låt oss GÖRA DETTA!
Jag är inne på mitt tredje år utan att köpa något. Tro mig när jag säger att pengarna lätt kan användas till något mycket trevligare. Lägg dem på konserter, reser till konserter, ännu mer konserter, datorspel (den branschen jagar inte oss) och annat. Det känns dessutom förbannat skönt.


BOJKOTTEN BÖRJAR IMORGON REDAN FREDAGEN DEN 26 JUNI!

Låt oss visa vad vi tillsammans kan göra! Sno bilderna ovan, släng in dem på era bloggar, skriv ut dem, gör om dem, sätt dem på stan... vad som helst. Vi håller i våra pengar tills de förstår!!! Med andra ord fortsätter bojkotten tills de skärper till sig.

Smäll upp bilden på er Facebook!

Starta en grupp på Facebook och posta nedan!
Sprid ordet och uppmana alla till bojkott av deras produkter!!!

SPRIIIIIIIIID! (Det är vi ju jävligt duktiga på om något.. eller hur :D )
Tipsa om VPN till andra!

Har ni konto på Pusha.se så pusha!!!
Tipsa om WiFi Hotspots för nedladdning till andra!
När ni träffas så kom ihåg... "sharing is caring!"

/Pezster

DN - DN - DN - NM - SvD - SvD - SvD - SvD - AB - AB - AB - AB - AB - Exp - Exp - Exp - SDS - SDS - DN - GP - GP -

Bloggare: HellMan - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - Tjo! - Sugbloggen (alltså... bara läs detta inlägg!) -

Skriv en kommentar

Kommentarer

MESS: Jag vet att du inte gillar facebook, men sprid ditt budskap där med, jag backar upp.

Pezster

Jag publicerar ditt inlägg trots "mess" :D

För du gav mig en idé där! Klart det ska upp på facebook!!!!

Man blir våldtagen av rättssystemet varje dag nuförtiden. My ass hurts.

Pezster

Precis!

Jag skall tillochmed stänga av mitt spotify-konto!

Varför inte göra som de själva? Ta reda på deras IP-nummer och spåra allt de gör och häng sedan ut deras verksamhet.

Loggan om bojkott är på min blogg nu..nu kör vi.

http://eko-eko.blogspot.com/

Pezster

Bra där! Sakta men säkert stryper vi cashen ;)

Underbart Pezster

Du fick på direkten en länk på min sajt/Forum.

o du Pete, en väldans bra tanke där.

Pezster

Tackartackar :D

Har bojkottat mediaindustrin i flertalet år och insett några saker:

1. Skiv- och filmförsäljningen har varje år (åtminstone sedan jag börjat bojkotta) slagit rekord.

2. Fler och fler börjar bojkotta medieindustrin varje år.

3. Många bryr sig mer om att ha vissa CD-skivor och filmer än att bojkotta medieindustrin.

Det är ett nobelt syfte, men tyvärr tror jag inte det räcker. Medieindust... Visa hela »

Pezster

Men man måste ju försöka, eller hur!?

Jag är så med på bojkotten, dags att sluta köpa musik, men sluta inte upp med att ladda ner musik, då hittar ni inte nya roliga artister som ni vill gå och se live. Skivbolagen förlorar....

http://the-barricades.blogspot.com/

Pezster

Perfekt! :D

andvänd chilirec istället.postar upp det i delicious.

bojkottar också sedan 1a april 2009

Pezster

:) Bra datum är... första april :)

Du menar att domaren i TPB - rättegången VAR jävig?

"Jäv är en situation där en beslutsfattare kan tänkas vara partisk, eller en juridisk invändning mot en sådan situation. Den som invändningen riktas mot är jävig. Syftet är dubbelt: dels att hindra att sådant som inte hör till saken får bestämma utgången, dels att hindra att misstanke uppstår om att beslutet inte är fattat på... Visa hela »

Hej! Har du inte fattat att den så kallade fuldelingen (illegal fildelning, specifikt upphovsrättsinaträngde sådan).

Ett tips från min sida är att kolla efter CC liceierat matreal, sånt såm är allmänegendom (public domain) som till exempel librivox ljudböker. FOSS mjukvara kanske är något att satta på mer. Lansera frideling som begrep för fildeling av FOSS mjukvara och annat som FÅR laddas fritt.