Alltså det här med Facerape (från DN). Vilket är något jag roar mig med så ofta jag kan. Just för att jag kan. För att mina kollegor envisas med att lämna sina iPhones drällandes överallt. Häromdagen tog jag en bild på en porraffär i närheten där vi jobbar och la ut den på en kollegas mobil. Med texten "Glidmedel och leksaker! Helgen räddad!" Hans flickvän kommenterade snabbt med "WTF?! Vad håller du på med?!?!"

Är det mitt fel? Tja... jo... lite... eftersom jag utför själva handlingen. Men det är liksom otroligt svårt att låta bli. När folk - trots upprepade pinsamheter - fortfarande lägger sina iPhones överallt. Utan att ens ha det där låset på (nej, jag menar inte simkortets pinkod). När de fortfarande inte loggar ut från sina datorer. Jag menar... jag kan ju inte motstå.


"Det är oroande att samhället inte har fått bukt med den här allvarliga formen av kränkning på nätet, säger datainspektionens chef Göran Gräslund i ett pressmeddelande."


Nej, Göran. Det är inte speciellt oroande att SAMHÄLLET inte har fått bukt med det här problemet. Det som är oroar mig är hur jävla svårt det verkar vara för människor att ta eget ansvar. Är det samhällets ansvar att se till att folk fattar grundläggande saker? Det är som om banken skulle lägga sina pengar på ett torg och sedan skulle bli upprörda över att det försvinner pengar. Upprörda skribenter hade skrivit att samhället måste ta ansvar för "problemet". Banken anställer sedan någon med hjärna som inser att det kanske skulle vara smart att låsa in pengarna någonstans.

Jisses... det skrivs till och med en seperat artikel om hur man undviker facerape. Istället för att läsa den så kan jag hjälpa er... är ni med? Det är tydligen fruktansvärt svårt... så ta ett andetag... ta fram penna och papper... ta en extra klunk kaffe... beredd? Ok... här kommer det:

Logga ut.

Phew. Svårt, va? Vi tar det en gång till för att vara på den säkra sidan.

Logga ut.

Så där.

Jag själv har aldrig blivit utsatt för det där. Peppar, peppar... När jag satt och var mallig över hur duktig jag var på att undvika facerape så påpekade en kollega att jodå... någon gång har det visst hänt att jag lämnat datorn... men ingen jävel vågar med tanke på konsekvenserna. Vilka jävla konsekvenser, undrade jag.

"Du lever ju på att jävlas med folk. Du sitter för fan halva dagarna och hittar på skit. Ingen facerape i världen är värd konsekvenserna av att få en hämndlysten Pezster efter sig."

"Va, fan?"

"Ja, ta det på rätt sätt. Du är ju faktiskt lite... erhm... sjuk."

"Hmpf...."

Blir du facerapad? Är du trött på det? Bida din tid... och slå alltid minst dubbelt så hårt tillbaks. Skickar någon ut "Jag sitter och bajsar" på din Facebook? Då svarar du med att gå in på deras vid första bästa tillfälle, ändra "förhållandestatus" till "singel" och skriv "Ute ur garderoben. Äntligen! Sorry, babe... men jag har hittat min regnbåge!"

WIN!

Skriv en kommentar

Din kollega har nog rätt. ;-)

"Bättre efterapad än facerapad."
[i]Ancient Chinese proverb.[/i]

HAHAHA, du är så underbart vardagsond :D. Du vet, du skulle bli en perfekt skurk i en bondfilm :D.

Pezster 
· Svar till Tombosto

Hahahaha... vilket skönt ord... vardagsond :D

Bondskurk. Nej... det hade inte gått. Tänk bara... scenen är perfekt. Bond ligger bunden i en helvetesmaskin och ska snart dö. Han ska precis få mig att berätta alla mina onda planer eftersom han ändå ska dö.
"So... what's your next move, evil villain?" sager Bond.
"Well, I'll tell you... erhm... at second thought... no."
*kills Bond*

Snop... Visa hela »

Hahahahahahaaa!!!!!! Du är så himla bäst! Jag tvingar min kille att läsa din blogg. Jag försöker pezterfiera honom.

Pezster 
· Svar till Mimsy

Whaaaaat? Tvingar du honom! Osnällt!

Hohoho.... mitt ex hade lämnat sig inloggad på ett antal saker på dator utan att alls minnas det. kan jag låta bli? nej >:D.

men nej, vi tycker fortfarande om varandra, vi umgås, vi är bara inte ett par, så det jag gjorde var inte superelakt - men tillräckligt för att få honom att undra "vem i helvete...?"

fortfarande inte misstänkt.

Pezster 
· Svar till Tinky

"fortfarande inte misstänkt."

Hehe... well done.

Kommentera