I sommar har jag haft två stycken DIY:grejer i min sådana serie för Länstidningen i Östersund. Jag gjorde dem innan jag åkte på roadtripen nedåt Europa och så la man in dem i tidningen i juni och juli. Glömde totalt bort dem tills nu så jag tänkte visa er vad jag gjort för något, i två olika inlägg.


Jag bär ju väldigt sällan byxor (läs:aldrig) och bara då och då kjol och ännu mer sällan shorts. Men just på semester utomlands när man härjar runt på en strand tycker jag att det kan vara som skönast att bara kunna dra på sig ett par jeansshort och slänga på ett linne eller T-shirt. Så när jag och Mikael nu skulle iväg i en månad ville jag göra någonting nytt för min skrala linne/T-shirtgarderob. Eftersom accessoarer är någonting jag känner mig naken utan och jag samtidigt inte tänkte ta med några när vi åkte gjorde jag ett linne med just en sorts tillhörande accessoar!


1. Införskaffade ett löst sittande, tunnt linne i en ljust brunmelerad färg. Hemma hade jag en bunt med gardintoffsar som jag handlat på 2hand för några tior och en av dem fick bli utvald.

2. Eftersom jag tycker att ryggen är den vackraste delen på kroppen ville jag framhäva den. Sydde därför fast toffsens band på vardera sida med början precis uppifrån axelsn högsta punkt och en bit ned. Men bara tillräckligt så att toffsen i sig hänger fritt och kan pendla som ett halsband - fast på ryggen.

3. Resultatet blev såhär! Känns mycket roligare än bara ett vanligt, slappt linne och funkar till såväl kjol som shorts. Tar dessutom bara några minuter att sy för hand med snabba fingrar.

(härligt att jag var blekare än spöket Laban där, i juni.)

Skriv en kommentar

Du är så fiffig!

Tack, ja lapptäcken kan man inte få för många av. Jag hållerpå att sy ett lappöverkast till min dotter.. men jag hinner aldrig sätta mig ner och få det färdigt. Blir så otålig!

Du har rätt, shorts är väldigt skönt att dra på sig när man ska till stranden eller bara allmänt ta det lugnt på sommaren. Du är så duktig, det blev verkligen jättesnyggt! Och jag håller med om att ryggar är vackra!

Kul förresten att du nämnde jean pierre jeunets nya. Jag har inte sett den, men pratade faktiskt med Peter om den igår. Vet du om den är bra?

när jag kommer till stockholm ska jag tjuva din hatt, kajsa. jag ska det!!!

Hejja Kajsa!

Åh lägg det på minnet det där du ville berätta och så berättar du när vi ses!!! När det nu blir. Jag vill se dig veva vilt med armarna och grimagera entusiastiskt! Love u!

spexiga söta brud där.
jag har aldrig byxor jag heller, men de där jeansshortsen har banne mig suttit bra i sommar, hah.

oooh, fancy! Det där vill jag klart testa nån gång! Men blir inte knoppen obekväm i ryggen när man lutar sig mot ett ryggstöd?o_O

Finurligt, med ett halsband på ryggen! Vem vill inte ha det. Och framför allt, vem vill inte ha en gardintofs på ryggen?! (ryggar är finast.)

Kommentera