<h1> <</h1>

Stylisterna

;

Alla har vi sett hur Melodifestivalen utvecklats genom åren till det mer visuella, hur festivalen gått från stillastående sångare i radio till eldsprutande muskorta klänningar på bästa sändningstid i tv. Bara de senaste åren vi sett hur kläderna spelat större och större roll i tävlingen. Vi minns exempelvis Linda Bengtzings tre klädbyten på 3 minuter, After Darks otroliga scenkläder och Charlotte Perellis bildeffekter i rutan, där hon själv var filmad i svartvit medan bakgrunden var filmad i färg.

Första intrycket är ju det viktigaste, och här har artisterna bara 3 minuter på sig, så all förståelse och kredd till dessa tappra försök att övertyga tittaren. Om det är bra försök eller ej är en helt annan diskussion. Kanske behövs 5 universitetspoäng i schlagermode? Det är ju ett mode som inte har någonting gemensamt med catwalkens trender.

Kläderna har stor betydelse för ett framträdande i Melodifestivalen och vi säger som Lady Gaga; ”I need music for my fashion and I need fashion for my music”.


Läs artikeln på SVT där jag och Niklas kommenterar de tävlandes, för kvällens program, presentationsvideor på Debattsidan!

Jag gjorde en illustrerande bild så man verkligen förstår vem som håller i tyglarna! (dvs; jag, Niklas och den imaginära dronten)

 


;

Tänkte att jag ibland gör ett inlägg efter att båda avsnitten sänts i slutet av veckan. Så kan jag visa lite bilder från just den veckan, vad vi gjorde, berätta lite mer som inte visas osv.

Såhär såg jag ut när vi spelade in en av dagarna. Sammetsklänningen från bellaobastian, scarf i håret som jag fått i present och sminkningen är den jag gjorde när jag stylade mig själv i rysk folklorekänsla i avsnitt ett. Sotade ögon, väl markerade ögonbryn och nude läppar.

Jag älskade som sagt uppgiften vi hade; att göra en accessoar av spridda material. Jag ville ta chansen att visa att jag är mer än bara en bohemisk hippie så min tanke var att göra en ganska sexig krage i svart lack. Hade Noomi Rapace som tilltänkt "kund" då hon är en av få svenska kändisar som tänjer lite på gränserna. Med sidenband, tjock lackplast med inpräglat krokomönster och läderband gjorde jag därmed en i modellen docklik krage i råare och mer fetischartad tappning.

Niklas fick stå modell i brist på Noomi. Med lite lim, en sax och några säkerhetsnålar blev resultatet såhär. Vad tycker ni?

;

Jag är uppenbarligen tjejen med noll koll eftersom jag nu upptäckte att man kunde se avsnitt två av Stylisterna redan på förmiddagen idag! Trodde att de "släpptes" vid samma tid på kvällen.

I vilket fall som helst så har jag sett det nu och jag såg det med blandade känslor. Det var en otroligt rolig uppgift vi fick göra och jag njöt av att få klippa, klistra, pyssla och skapa. Här fanns det inga ramar och strikta order som begränsade oss och man fick vara hur kreativ man vill. Det är så jag ser på mode så jag älskade det.

Sen var det fruktansvärt jobbigt med utröstning. Det framgår inte i programmet hur otroligt tungt det var. Klumpen i magen var av ren sten.

;

Hörrni, nu är det så att det är smygpremiär på första avsnittet av Stylisterna redan IDAG!

Jag har precis sett klart de första skälvande, skrämmande, skrattframkallande och ibland smått skeptiska 20 minutersavsnittet. Var så illamående nervös då jag inte sett mer än någon annan av avsnittens slutgiltiga resultat. Att se sig själv är bisarrt.

Vänner, ser jag alltid ut som en liten oborstad tjockis till hamster?

Nog snackat, terapisamtalen tar jag med mina meddeltagare i programmet, vill ni kika så kan ni göra det direkt här:


;
;